Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ούτε για τα μάτια του κόσμου;

Ούτε το χώρο έξω από το Δημαρχείο μπορεί να εξωραΐσει η Δημοτική Αρχή...
Η μόνιμη επωδός της Δημοτικής Αρχής, για κάθε πρόβλημα που της τίθεται, είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να το λύσει. Μόνο που, σε πολλές περιπτώσεις, για τη λύση των προβλημάτων και κυρίως για τον εξωραϊσμό των διαφόρων δημοτικών χώρων απαιτούνται ελάχιστα χρήματα κι ένας στοιχειώδης πρoγραμματισμός. Όπως για την αλλαγή της εικόνας στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου, που η Δημοτική Αρχή, με ευθύνη του Δημάρχου έχει μετατρέψει σε ένα σύνολο από κιόσκια και περίπτερα. Στη γενική ακαλαισθησία που επικρατεί περιλαμβάνεται το συντριβάνι και το αεροπλάνο, δίνοντας στην περιοχή εικόνα γκέτο. Απορία προκαλεί πως η Δημοτική Αρχή δε φρόντισε να εξωραΐσει το χώρο, ούτε πριν από το αυτοκινητιστικό τριήμερο που είχε διοργανώσει, με αφορμή την εκκίνηση του Διονυσιακού ράλι, το Σάββατο, 9 Μαρτίου. Εντάξει, δεν παράγει έργο, αλλά ούτε για τα μάτια του κόσμου;

Η ανάγκη για μια νέα Κοινωνική και Πολιτική Πλειοψηφία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΡΑΠΤΟΤΑΣΙΟΣ
ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΡΑΠΤΟΤΑΣΙΟΥ

  Τρία χρόνια μετά την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, ζούμε τις δραματικές συνέπειες της ύφεσης, της σκληρής λιτότητας, των αντιλαϊκών μέτρων, της φοροεπιδρομής στα εισοδήματα των εργαζομένων και στην περιουσία των Ελλήνων πολιτών, στην διάλυση της κοινωνικής συνοχής.
  Η έξοδος από τον φαύλο κύκλο της κρίσης, αποτελεί σήμερα καθολικό αίτημα της Ελληνικής κοινωνίας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι, τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και μαγαζάτορες, αναζητούν διέξοδο και προοπτική.
  Απαιτούν μια άλλη, διαφορετική οικονομική και κοινωνική πολιτική, που να στηρίζει την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή.
  Δεν μπορεί όμως να υπάρξει ελπίδα και προοπτική, εάν δεν αλλάξει ριζικά, η κατεύθυνση και η λογική αντιμετώπισης της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
  Η επίκληση από την τρικομματική κυβέρνηση ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος και ότι προέχει η σωτηρία της χώρας, δεν πείθει πια κανέναν. Γιατί, την ίδια στιγμή που υποτάσσονται στις επιλογές της Τρόικας και των εγχώριων εκπροσώπων, που σκληραίνει την λιτότητα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, συνεχίζεται η μεγάλη φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή, η ατιμωρησία, η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, η ανοχή στην διαφθορά και στις πελατειακές πρακτικές.
  Την ίδια στιγμή, συρρικνώνεται η δημοκρατία, τα δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν την δημοκρατική νομιμοποίηση γιατί παραβιάζουν συστηματικά και μεθοδευμένα το Σύνταγμα, το Εργατικό Δίκαιο, την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, επιστρατεύοντας τη βία, τον αυταρχισμό, τα Προεδρικά Διατάγματα και την κρατική καταστολή.
  Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ φάση και χρειάζονται ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ αποφάσεις!
Η ΡΗΞΗ, η ΤΟΜΗ, η ΑΝΑΤΡΟΠΗ, με το παρελθόν, αποτελεί αναγκαίο και συστατικό στοιχείο για να υπάρξει διέξοδος και προοπτική.
  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!!!
  Τώρα είναι ώριμες οι συνθήκες, για μια νέα, δημοκρατική, προοδευτική, πατριωτική, πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία, που θα σταματήσει τον κατήφορο της οικονομίας και της κοινωνίας και θα ανοίξει τον δρόμο για μια ριζικά διαφορετική πολιτική προοπτική.
  Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι, να συνδιαμορφωθεί τώρα, ένα προοδευτικό, αναπτυξιακό, οικονομικό και κοινωνικό κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα πείσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ότι μπορεί να ανορθώσει κι ανακουφίσει τα πλατιά λαϊκά και μεσαία στρώματα και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
  Αυτή η πλατιά, πολιτική, κοινωνική και προοδευτική πλειοψηφία, μπορεί και πρέπει να έχει ως βασικό κορμό, τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για να έχει κυβερνητική προοπτική.
  ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ:
1)      Να πείσουμε τον Ελληνικό λαό, ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση σε οικονομικό κι εθνικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που αποτελεί ασπίδα προστασίας για το κράτος δικαίου και την δημοκρατία.
2)      Να δημιουργήσουμε μια πλατιά συμπαράταξη δυνάμεων, που θα αποτελέσει το πλειοψηφικό ρεύμα για τη νίκη στις επόμενες κρίσιμες εθνικές εκλογές.
3)      Να αποκτήσει ξανά ο Ελληνικός λαός την εμπιστοσύνη ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που μπορεί ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ με το κεφάλι ψηλά και χωρίς φόβο για τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας.
4)      Να αρχίσουν οι νέοι, οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι οικογένειες, να προγραμματίζουν ξανά, να βάζουν στόχους για τη ζωή τους, για τη δουλειά τους, για την οικογένειά τους.
5)      Να ζωντανέψουμε ξανά με την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ, με την ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ, με την ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, τους αφυδατωμένους δημοκρατικούς θεσμούς σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Στους Δήμους, τα Σωματεία, στους Συλλόγους, στα Συνδικάτα, στα κόμματα, στη λειτουργία της Δημοκρατίας.
6)      Να μετασχηματίσουμε τον φόβο, την ανασφάλεια και την απογοήτευση, σε αγωνιστική και θετική διεκδίκηση, για ένα τολμηρό, αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόγραμμα, που θα σταματήσει τον κατήφορο, θα αλλάξει την φορά των πραγμάτων, θα ξεκινήσει μαζί με τον λαό, τον δύσκολο δρόμο της ανασυγκρότησης σε όλα τα επίπεδα.
7)      Να μην επιτρέψουμε στην ακροδεξιά πολιτική, να εκμεταλλευτεί τα αδιέξοδα και τον φόβο της ελληνικής κοινωνίας, για να στραγγαλίσει την δημοκρατία, τα δημοκρατικά δικαιώματα, την αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή, την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού.
  Για να χτίσουμε αυτή τη νέα πολιτική και κοινωνική συμπαράταξη σε στέρεες βάσεις, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή η συμμαχία δεν θα έρθει για να κάνει επιδιορθώσεις στο σημερινό φθαρμένο πολιτικό σύστημα.
  Θα έρθει για να χτίσει σε νέες στέρεες βάσεις, μια διαφορετική και προοδευτική Ελλάδα, που δεν θα έχει σχέση με αυτή που μας έφερε στην κρίση.
  Αυτή η Δημοκρατική, προοδευτική, πατριωτική, Αριστερή, Κοινωνική και Πολιτική Συμμαχία, δεν θα προσαρμόζεται στα σημερινά συστημικά καλούπια, αλλά με βαθιές τομές και μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.
  Θα στηρίζεται στο πολιτικό ήθος, στο όραμα για ένα νέο ξεκίνημα, στην αξιοκρατία, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στον σεβασμό στον πολίτη.
  Θα στηρίζεται στο πολιτικό ήθος εκείνο, που διασφαλίζει την ισότητα και την ισονομία των πολιτών, που απορρίπτει την ασυλία των βουλευτών και την προκλητική και συνάμα άδικη για τον λαό προστασία του κεφαλαίου.
  Αυτά, πρέπει να τα οικοδομήσουμε μαζί με τον λαό, για να κάνουμε και πάλι την χώρα μας υπερήφανη, ανεξάρτητη, με δικαιοσύνη κι αξιοπρέπεια.
Αυτό το εγχείρημα πρέπει να πετύχει!

Dance Show και Latin Party από τη Σχολή Χορού του Eugene Moltchanoff το Σάββατο 30 Μαρτίου

ΣΤΟ ALL SEASON / LOCA LOCA CAFE ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!

Tα EVENTS στο ELclub δεν σταματούν ποτέ!


Oriental – RNB- Free Shot και πολλά Happenings την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο Orino Club


Μεγάλε Θεόφιλε…

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΦΟΥΞΕΝΙΔΗΣ
Χαράς ευαγγέλια για όλους εμάς τους θαυμαστές του Θεόφιλου Αφουξενίδη, που μοναδική μας επιθυμία είναι να τον βλέπουμε στους Προεδρικούς Θώκους. Έτσι, μετά από απόφαση του Εφετείου ο Θεόφιλος ξαναγίνεται Πρόεδρος, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι, τελικά, δεν πτώχευσε η Κοινωφελής Επιχείρηση. Όχι βέβαια γιατί δεν χρωστούσε, αλλά επειδή ο ενάγων είχε …πτωχεύσει κι αυτός, λίγες μέρες πριν υποβάλει αγωγή κι ως εκ τούτου δεν ήταν, πλέον, ο ίδιος, εκπρόσωπος της Εταιρίας του, αλλά ο σύνδικος της πτώχευσης. Εν πάση περιπτώσει, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Θεόφιλος επανέρχεται στα Προεδρικά του καθήκοντα, έστω και για λίγο. Καθότι ο Ντούρος, παρά την αγάπη που του έχει, θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να τον στείλει και πάλι στο σπίτι, για τον απλούστατο λόγο ότι ο Δήμος δεν δικαιούται να έχει δύο Κοινωφελείς Επιχειρήσεις. Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, ότι ο Θεόφιλος θα διεκδικήσει τους μισθούς του, ζητώντας, ταυτόχρονα, αποζημίωση από τον ενάγοντα, που οδήγησε μια καθ’ όλα υγιή επιχείρηση στην πτώχευση…

Live με τον Φοίβο Ρούσση την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο ΚΑΦΕΝΕΔΑΚΙ


ΚΚΕ «Η φασιστική νοοτροπία της Χρυσής Αυγής πρέπει να σταματήσει»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ 4ΟΥ ΓΕΛ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 
Στιγμιότυπα από την παράσταση διαμαρτυρίας στο 4ο ΓΕΛ Αχαρνών 

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου η ΚΝΕ Αχαρνών, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε καθηγήτρια στο 4ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών επειδή μοίραζε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την επανάσταση του 1821 από μέλη της Χρυσής Αυγής οι oποίοι μάλιστα απείλησαν ότι θα φτάσουν μέχρι και στο Υπουργείο Παιδείας. Στην παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών. 
Ιδού η ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ. εκπαιδευτικών που μοιράστηκε στην επέτειο της 25ης Μαρτίου
Θέλουν να φιμώσουν οποιαδήποτε φωνή λέει στον λαό την αλήθεια και τον καλεί σε ξεσηκωμό!!! Φαίνεται ότι σε κάποιους, η αλήθεια αυτή «κάθεται στο στομάχι»!Αυτή η φασιστική νοοτροπία της Χρυσής Αυγής πρέπει να σταματήσει! Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό, για να μην αντιδράσει, με τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που νιώθει, μπροστά στο τσάκισμα της ζωής του, στην εξαθλίωση που του προκαλεί η σημερινή αντιλαϊκή πολιτική. Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται ο ρόλος του ναζιστικού αυτού μορφώματος, που είναι να υπηρετεί το κυρίαρχο σύστημα, αυτό που ξεζουμίζει εμάς και τους γονείς μας! Η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που:
  • Προτείνει μεροκάματα για τους ανέργους των 14€, χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα
  • Απειλεί και επιτίθεται σε μαθητές που αγωνίζονται 
  • Ζητά να σταλθούν ΜΑΤ εναντίον εργαζομένων απεργών
  • Μαχαιρώνει και κυνηγάει μετανάστες μεροκαματιάρηδες
  • Υποστηρίζει με κάθε τρόπο μεγαλοβιομήχανους και μεγαλοεφοπλιστές, ζητά επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές γι’ αυτούς, ενώ ταυτόχρονα προτείνει ο λαός να φορτωθεί με φόρους και χαράτσια! 
  • Συναντιέται με νεοναζί της Γερμανίας και ποζάρει με καμάρι στους τόπους βασανιστηρίων των χιτλερικών! 
Τώρα με τραμπουκισμούς θέλει να αποκρύψει την αλήθεια της ιστορίας από τους μαθητές, για να μην συνειδητοποιήσουν ότι ο λαός έχει τη δύναμη στα χέρια του και μπορεί να σηκώσει κεφάλι, αρκεί να το αποφασίσει, να «στείλει στον αγύριστο» αυτούς και το βάρβαρο σύστημα.

Οι μαθητές πρέπει να απομονώσουν  τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής (τα μαντρόσκυλα του συστήματος), να σηκώσουν το κεφάλι αποκαλύπτοντας το ρόλο της και να παλέψουν οργανωμένα για μόρφωση-δουλειά- ζωή με αξιοπρέπεια. ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!!!

Δεν είναι ψέμα! Από την Δευτέρα 1η Απριλίου ισχύει το θερινό ωράριο των καταστημάτων στις Αχαρνές

 ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Β.Α.

Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 1η  Απριλίου 2013 το θερινό ωράριο που θα ισχύει για τα καταστήματα της πόλης μας μέχρι και την αλλαγή σε χειμερινή ώρα θα είναι το παρακάτω: 
ΔΕΥΤΕΡΑ: 09:00-15:00   /    ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ 
ΤΡΙΤΗ: 09:00-14:00 / 17:30-21:00 
ΤΕΤΑΡΤΗ: 09:00-15:00 / ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ 
ΠΕΜΠΤΗ: 09:00-14:00 / 17:30-21:00 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09:00-14:00 / 17:30-21:00 
ΣΑΒΒΑΤΟ: 09:00-15:00 / ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ 
ΚΥΡΙΑΚΗ: ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

Όταν η ανεργία γίνεται φιλανθρωπία

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ BAZAAR ΣΤΙΣ 30 ΚΑΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ 
Μπορεί να είναι άνεργες μαμάδες αλλά δεν το βάζουν κάτω. Έτσι απλά λοιπόν, σκέφτηκαν την ενέργεια και την ανάγκη για δημιουργία που νιώθουν και η οποία ενσαρκώνεται σε υπέροχα χειροποίητα αντικείμενα και έργα τέχνης, να την βγάλουν προς τα έξω. Να εκθέσουν τα έργα τους στο πλαίσιο ενός φιλανθρωπικού μπαζάρ, με σκοπό μάλιστα να συγκεντρώσουν χρήματα για τον σύλλογο "Πίστη" http://www.pisti.gr/. Οι σκέψεις αυτές, ήρθε η ώρα να πάρουν σάρκα και οστά. Πιο συγκεκριμένα, το Bazaar που τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και του Ιερού Ναού Αγίων Απόστολου Πέτρου και Παύλου Αχαρνών, θα πραγματοποιηθεί στις 30 & 31 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών. Όπως αναφέρουν οι διοργανώτριες στην ανακοίνωσή τους, το στήσιμο γίνεται με τη βοήθεια του Δήμου Αχαρνών που παραχωρεί δωρεάν την αίθουσα και πολλών μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων του Μενιδίου και όχι μόνο, που βοηθούν με δωροεπιταγές αλλά και πρακτικά, με χορηγίες διαφημιστικών υλικών για τις κατασκευές τους. Αξίζει να σημειωθεί πως κάνοντας τις αγορές σας από το Bazaar θα μπείτε στην κλήρωση για μεγάλα δώρα, ενώ την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη για τα παιδιά, με ελεύθερη είσοδο. Όσοι πιστοί ας προσέλθετε λοιπόν, για έναν επιπλέον λόγο: Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις (Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία) η «Πίστη».  

Tο 9ο Γυμνάσιο Αχαρνών στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
Στιγμιότυπο από την χορευτική παράσταση 
Σε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους το «Dancing to connect», συμμετείχαν πριν λίγες μέρες μαθητές και μαθήτριες από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Κατά το δεκαήμερο πρότζεκτ κλήθηκαν να συμμετάσχουν 100 μαθητές από δημόσια σχολεία της Αττικής, οι οποίοι και εκπαιδεύτηκαν κοντά σε καταξιωμένους χορευτές, για να παρουσιάσουν στη συνέχεια οι ίδιοι, τις δικές τους πρωτότυπες χορογραφίες, που φιλοξενήθηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις 13 Μαρτίου. Στο πλαίσιο αυτό πέντε χορευτές της Battery Dance Company (BDC) συνεργάστηκαν με πέντε Έλληνες ομοτέχνους τους και ανά δυάδες επισκέφθηκαν πέντε σχολεία της Αττικής και πιο συγκεκριμένα το 9ο Γυμνάσιο Αχαρνών, το 20ό Γυμνάσιο Αθηνών, το 46ο Λύκειο Αθηνών, το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών και το 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά. Εκεί από τις 5 έως τις 13 Μαρτίου εργάστηκαν σε εντατικά εργαστήρια με 20 παιδιά από κάθε σχολείο. Συζήτησαν μαζί τους για τις ανησυχίες τους και μέσα από αυτές προέκυψαν από τους ίδιους τους μαθητές, οι θεματικές. Στη συνέχεια οι χορευτές τους βοήθησαν να δημιουργήσουν το κινητικό υλικό τους και να συνθέσουν χορογραφίες 5-8 λεπτών, οι οποίες και παρουσιάστηκαν στην παράσταση της 13ης Μαρτίου. 
Η πρωτοβουλία πήρε σάρκα και οστά υπό την αιγίδα της πρεσβείας των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) του Δήμου Αθηναίων «Αυτό το συναρπαστικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιδιώκει να ενδυναμώσει τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθησή τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα μαθήματα ανεκτικότητας, κατανόησης και σεβασμού για τη διαφορετικότητα, καθώς τα παιδιά καλούνται να συνεργαστούν με ανθρώπους από ετερόκλιτα πολιτισμικά περιβάλλοντα», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σμιθ. «Στο «Dancing to connect» δεν έχει καμία σημασία η προηγούμενη ενασχόληση των παιδιών με το χορό, ή το «ταλέντο» τους. Εδώ σκοπός είναι η έκφραση. Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοδοξεί να βάλει το χορό μέσα στο σχολείο, στις σχολικές αίθουσες, κάτι που ενδεχομένως λείπει. Δεν αποσκοπεί να αντικαταστήσει τη σχολική διαδικασία, αλλά αντιθέτως να τη συμπληρώσει», δήλωσε σχετικά η Μυρτώ Λάβδα, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ η Νέλλη Παπαχελά, πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, τόνισε: «Θέλουμε να προαγάγουμε την ανεκτικότητα και τη συνεργασία ως αντίδοτο στο θυμό και στη βία». 
Πατήστε εδώ για να δείτε το video της παράστασης http://www.sgt.gr/players/dancing2connect/el/

Έστειλε τον Αναγνωστόπουλο για στοργή και προδέρμ ο Ντούρος…

Eνοχλήθηκε ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος από το τεκμηριωμένο δημοσίευμα του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ, για τις παλινωδίες της διοίκησης του Δήμου Αχαρνών (και τις δικές του), στο θέμα της κυκλοφορικής κατεύθυνσης της οδού Σακελλαρίου ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Και φυσικά, επειδή δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας, προσπαθεί να υπαινιχθεί διάφορα στο facebook. Ας αφήσει όμως ο “τεχνοκράτης” Δημοτικός Σύμβουλος τις γενικότητες κι ας απαντήσει συγκεκριμένα: Δεν ήταν εκείνος που στην προεκλογική περίοδο προβαλλόταν από την παράταξή του ως ο πολεοδόμος-χωροτάκτης , που θα άλλαζε την όψη των Αχαρνών; Κι αφού είναι τόσο μεγάλος τεχνοκράτης, γιατί ο κύριος Δήμαρχος τον έπαψε, από Αντιδήμαρχο, τον περασμένο Ιανουάριο και τον έστειλε να προσφέρει στοργή και προδέρμ στους ηλικιωμένους και στα νήπια της Δημοτικής Φροντίδας; Θα μας απαντήσει ή θα πει και πάλι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε;

Πιο επικίνδυνη κι από τα ναρκωτικά η γραφικότητα…

Δεν έλειψε η γραφικότητα από τη μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων του Μενιδίου κατά των ναρκωτικών. Στον πύρινο λόγο του ένας ομιλητής, αφού κατήγγειλε τους εμπόρους ναρκωτικών, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως, σαν άνθρωποι, αντιμετωπίζουν κι αυτοί προβλήματα. «Το παιδί ενός από αυτούς, λόγου χάρη, πάτησε μια σύριγγα και κινδυνεύει από ηπατίτιδα» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, που έδειξε μάλλον αμήχανος, δεν είχε διάθεση να μιλήσει. Περισσότερα είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Αυλίζας, Δημήτρης Ιωαννίδης, ο οποίος, στη συγκεκριμένη συγκέντρωση, ανέλαβε χρέη εκπροσώπησης του Δημάρχου. Την επαναστατική ομιλία έκανε και πάλι το παλικάρι του Λαού, που εξέφρασε την αισιόδοξη εκτίμηση ότι αν ο αγώνας συνεχιστεί, βάσει του σχεδίου το οποίο, όπως είπε, έχει εκπονηθεί, η υπόθεση θα έχει τελειώσει σε έξι μήνες. Λεπτομέρειες του σχεδίου δεν αποκάλυψε, λέγοντας ότι θα χρειαστεί τρεις ώρες για να το αναλύσει.

Greek live την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Orino Club


Κινηματογραφικές βραδιές - βινύλια και κοινωνικές δράσεις στο Καλλιτεχνείο των Αχαρνών


Αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση 
Για την συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια στην Εθνική Ανεξαρτησία μίλησε ο οικονομολόγος και συγγραφέας Ιωάννης Κορνιλάκης  την Κυριακή 24 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων. Της ομιλίας του κ. Κορνιλάκη, προηγήθηκε το καλωσόρισμα του οικοδεσπότη Δρος Λαμπρινού Πλατυπόδη και ο χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Σωτηρίου Ντούρου.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, μίλησε για τη συμβολή της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821. Στο τέλος της διάλεξης ακολούθησε συναυλία κλασικής μουσικής από μέλη της ορχήστρας «ΑΚΤΙΣ», την Χλωρού Ευαγγελία στο Πιάνο, τον Ανδρέα Βαλιανάτο και τον Γιώργο Μπούμη στο βιολί. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία οι Πατέρες Λάμπρος και Νικόλαος, η Αντιδήμαρχος Κική Σαββίδη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δρ Νικόλαος Μπουζιάνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δρ Νικόλαος Κρημνανιώτης, οι   Πρόεδροι των ΝΠΔΔ, Ι.Κατσανδρής, Π. Κορνιλάκης, Κ. Χωριανόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Θρακομακεδόνων κ. Σάββας Βασιλειάδης, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αχαρνών κ. Γιάννης Νίκας και ο Δ/ντής του ΠΚΘ Σπύρος Σταματιάδης, ο οποίος έκλεισε την εξαιρετική αυτή εκδήλωση.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Aφιέρωμα στον δάσκαλο του Γένους Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση 
Ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στον Εθναπόστολο Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό συνδιοργάνωσαν στις αρχές Μαρτίου, το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών και το Σωματείο «Ενωμένη Ρωμιοσύνη». Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως προλόγισε, με τον μεστό, θεολογικό του λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αθηναγόρας. Για τον Άγιο Κοσμά μίλησε από στήθους ο διακεκριμένος θεολόγος Σταύρος Μποζοβενίτης, ο οποίος καταγοήτευσε το πολυπληθές κοινό που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΚΘ. Από την «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» μίλησε ο Κώστας Κατσώρχης, ο οποίος τόνισε την επικαιρότητα του λόγου του Αγίου. Την εκδήλωση πλαισίωσε ο ταλαντούχος Χοράρχης κ. Γιώργος Κακουλίδης με την εξαιρετική Χορωδία του ψάλλοντας την Ακολουθία του Αγίου Κοσμά. Ο Δρ Λαμπρινός Πλατυπόδης μάλιστα δεν παρέλειψε να τους εκφράσει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του ΔΣ του ΠΚΘ για τις πολλές αφιλοκερδής συμμετοχές της Χορωδίας του, στις εκδηλώσεις του ΠΚΘ. Ξεχωριστό ενδιαφέρον εξάλλου προκάλεσε και το βίντεο που παρουσιάσθηκε για τη ζωή και το έργο του Πατροκοσμά. Την εκδήλωση έκλεισε ο συμπολίτης μας Δικηγόρος και μέλος της ΕΡΩ Τάσος Οικονομόπουλος που είχε και την ευθύνη όλης της εκδήλωσης. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σωτήριος Ντούρος, ο π. Λάμπρος Καρίνος, Σεβαστοί Πατέρες της Μητροπόλεώς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Φορέων και Συλλόγων κ.α.

Δείτε στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση κατά των ναρκωτικών, στον Αη Δημήτρη

Πόλεμο στους πρεζέμπορους κήρυξαν οι κάτοικοι της Αυλίζας και του Αη Δημήτρη

Mε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση, έξω από τον Ιερό Ναό του Αη Δημήτρη, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 27 Μαρτίου εξέφρασαν την απόγνωσή τους για το πρόβλημα της εγκληματικότητας και ιδιαίτερα των ναρκωτικών οι κάτοικοι του Αη Δημήτρη και της Αυλίζας. Παρουσία του Δημάρχου Σωτήρη Ντούρου, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Γιάννη Κασσαβού και Παναγιώτη Γρηγοριάδη κι αρκετών Δημοτικών Συμβούλων οι κάτοικοι ζήτησαν να ληφθούν μέτρα που θα καταπολεμήσουν το εμπόριο, εξαιτίας του οποίου η περιοχή έχει μετατραπεί σε υπερτοπικό κέντρο διακίνησης ναρκωτικών. Τέλος, πριν αποχωρήσουν με πλήρη τάξη έδωσαν ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη, 3 Απριλίου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών.

Ηχηρή η παρουσία των Αχαρνών στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ελληνικού Συνδέσμου του Παναγίου Τάφου

ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΥΒΑΣ 
Στιγμιότυπα από την κοπή της πίτας του Ελληνικού Συνδέσμου του Πανάγιου Τάφου
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ! όπως λέει και η παροιμία. Αν και μπήκαμε στη Σαρακοστή, θα σας ανοίξουμε την όρεξη με μια πίτα! Αυτή, που έκοψε ο Ελληνικός Σύνδεσμος του Πανάγιου Τάφου στα μέσα Φεβρουαρίου. Μπορεί το Δελτίο Τύπου να έφτασε στο «Μενιδιάτη» με λίγη καθυστέρηση, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Η εκδήλωση ήταν πετυχημένη και ο κόσμος των Αχαρνών που έχει αγκαλιάσει τον Σύνδεσμο έζησε όμορφες στιγμές. Ιδού το σχετικό Δελτίο Τύπου που μας απέστειλε ο συντοπίτης μας και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνικού Συνδέσμου του Παναγίου Τάφου, Ανδρέας Κολυβάς:
"Ο Ελληνικός Σύνδεσμος του Παναγίου Τάφου πραγματοποίησε και φέτος με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, στις 9 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 18.00 στην αίθουσα Ολυμπία του Ξενοδοχείου Divani Caravel. Πλήθος κόσμου από την Αθήνα και την Αττική κατέκλυσε ασφυκτικά την αίθουσα, ανταποκρινόμενο πρόθυμα στην πρόσκληση του Συνδέσμου και συμβάλλοντας έτσι στους σκοπούς της ενίσχυσης των Πανάγιων Προσκυνημάτων. Ικανοποιητική ήταν, όπως κάθε χρόνο και η συμμετοχή των μελών και φίλων από τις Αχαρνές, ευλαβούμενοι τον Πανάγιο Τάφο. Μεταξύ αυτών και ο Ιερέας π. Αναστάσιος Σαργέντης, εφημέριος και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αχαρνών, ο οποίος είναι και μέλος του Συνδέσμου και ενίοτε αρθρογράφος του περιοδικού “Πανάγια Προσκυνήματα”. Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων εκπροσώπησε ο ‘Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός με όλο το Ιερατείο της Εξαρχίας, ο οποίος ευλόγησε την πίτα και μετέφερε μήνυμα και ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αριστείδης Σταυρόπουλος καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, καθώς ομοίως έπραξε και ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος. Εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής του όρους Σινά ήταν ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Παύλος, με την χαρακτηριστική ασκητική και οσιακή μορφή του και τα θεόπνευστα λόγια του. Από τον Δήμο Αχαρνών παρευρέθη ο κ. Ιωάννης Μίχας με την σύζυγό του. Τέλος, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα κάλυψαν το Χορευτικό Τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων Παπάγου, το Μουσικό Συγκρότημα του κ. Χρήστου Σταύρου, καθώς και η Χορωδία Γυναικών Αγίας Παρασκευής."

«Δεν πάει άλλο!» φωνάζει ο Σύλλογος κατά της Εγκληματικότητας και των Ναρκωτικών

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ  ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ
Αυτές οι σκηνές εκτυλίσσονται σε καθημερινή βάση στη συνοικία του Αγίου Δημητρίου, μπροστά στα μάτια, ακόμα και μικρών παιδιών
Στον αποκλεισμό της λεωφόρου Δημοκρατίας στο ύψος του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου προχωρά την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα ο Σύλλογος κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, στο πλαίσιο των δυναμικών κινητοποιήσεων που έχει προγραμματίσει. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Σύλλογος εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου με το οποίο γνωστοποιεί το σκοπό της δημιουργίας του, αλλά και τους στόχους του. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου, αναφέρει τα εξής: 
Πριν δέκα μήνες υπήρξε πρωτοβουλία πολιτών, από διάφορες περιοχές του Δήμου μας οι οποίες στενάζουν κάτω από το βάρος της παραβατικότητας και της εμπορίας των ναρκωτικών, να οργανωθούν και να στρατευθούν ενάντια στο φαινόμενο της ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης εγκληματικότητας, η οποία κατέλαβε τα σχολεία, τα λεωφορεία, τις πλατείες, τους δρόμους, τις πόρτες και τα πεζούλια των σπιτιών μας, την ίδια μας την ζωή. Είμαστε κάτοικοι και Δημότες Αχαρνών, Έλληνες φορολογούμενοι, καταδικασμένοι εμείς και τα παιδιά μας να ζούμε σε συνθήκες ακραίας υποβάθμισης και επικινδυνότητας. Ζούμε σε καθεστώς τρόμου, έντονης ψυχολογικής βίας και κακοποίησης των περιοχών μας. Αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που ιδρύσαμε ένα σύλλογο με την επωνυμία «Σύλλογος Κατά της Εγκληματικότητας και των Ναρκωτικών Δήμου Αχαρνών». Ο Σύλλογος είναι ακομμάτιστος, μη ρατσιστικός και ειρηνικός, μέσα στα πλαίσια των νόμων, με προσωρινό ΔΣ και Πρόεδρο τον Δημοτικό Σύμβουλο τον Π. Γρηγοριάδη. Σκοπός μας είναι να διατρανώσουμε την πλήρη αντίθεση μας σε αυτόν το ακήρυχτο πόλεμο, των εμπόρων ναρκωτικών και της εν γένει παραβατικότητας στο Δήμο μας. Να οργανωθούμε και να συνειδητοποιήσουμε, αφού πρώτα πιστέψουμε ως πολίτες, τη λύση του προβλήματος. Πάντα σε συνεργασία με τις αρχές του Δήμου και προσωπικά με τον ίδιο τον Δήμαρχο. Βασικό συλλογικό μας όραμα είναι η αφύπνιση της κεντρικής εξουσίας για να παρθεί επιτέλους η πολιτική βούληση της εξυγίανση της περιοχής. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται. Πεποίθηση μας είναι, ότι οι διαφορές μεταξύ των πολιτών δεν πρέπει να λύνονται με τη βία, παίρνοντας ο καθένας το νόμο στα χέρια του. Καθήκον και υποχρέωση της πολιτείας είναι να παρεμβαίνει και να επιβάλλει την τάξη και το νόμο, διαφορετικά όταν ανέχεται την παραβατικότητα ή αδιαφορεί, λειτουργεί εκ του πονηρού. 
Δεν μας ενδιαφέρουν τα αξιώματα και οι πολιτικοί θώκοι, απλά απαιτούμε το αυτονόητο, το ανθρώπινο, και όχι την «γκετοποίηση» των χώρων που καθημερινά ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. 
«Δεν πάει άλλο!» 
Απευθυνόμαστε και απλώνουμε χέρι συνεννόησης και ανθρωπιάς στους χρήστες και στους εμπόρους ναρκωτικών που συνδιαλέγονται με τον θάνατο, ώστε να σκεφτούν ότι οι δρόμοι που επιλέγουν, δεν έχουν επιστροφή αρκεί να το αντιληφθούν έγκαιρα και να αλλάξουν ρότα. Ιδιαίτερα, απευθυνόμαστε στους Έλληνες νοικοκύρηδες Αθίγγανους του Δήμου και τους λέμε ότι σεβόμαστε τις ρίζες τους, τις παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα τους και προσβλέπουμε στην ανθρωπιά τους, στον αμοιβαίο σεβασμό, στην καλή γειτονία και στην από κοινού πάταξη της παραβατικότητας στις περιοχές που ο θάνατος κάνει πάρτι. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πρωτίστως πνευματική, θέλει εγρήγορση από όλους και σε όλα. Απευθύνουμε έκκληση στην κεντρική εξουσία να επιληφθεί και να δώσει λύσεις, διότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ζούμε σε κατάσταση απόγνωσης. Η ιστορική συνέχεια και συνέπεια του Δήμου μας είναι υποχρέωση όλων των πολιτών του Λεκανοπεδίου. Δεν μπορεί ένας τέτοιος ιστορικός Δήμος να θεωρείται η χωματερή της παραβατικότητας της Αθήνας και οι πολίτες όλων των συνοικιών του Λεκανοπεδίου, καλά βολεμένοι στα σπίτια τους, να αδιαφορούν για τα δρώμενα της εγκληματικότητας που απειλούν τους πολίτες στο παρακείμενο Δήμο. Υποχρέωση κυρίως έχουν οι ίδιοι οι Δημότες της πόλης μας, να αλλάξουν την μοίρα του τόπου τους, κάνοντας παρέμβαση στα κοινά ως ενεργοί πολίτες. Ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με το συμβούλιο Εγκληματικότητας και παραβατικότητας του Δήμου Αχαρνών αποφασίσαμε ομόφωνα τις δύο επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ως εξής: 
  • Το κλείσιμο της λεωφόρου Δημοκρατίας την Τετάρτη 27/03/2013 και ώρα 18.00 μ.μ., στο Εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου. 
  • Το συμβολικό κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών την Τετάρτη 3/04/2013 και ώρα 18.00 μ.μ..

Συνεπής αιμοδότης ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αχαρνών

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 4η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 
Άντρες και γυναίκες έδωσαν λίγο από το αίμα τους και χάρισαν πολλές ελπίδες σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη
Συνεχίζει με συνέπεια το κοινωνικό του έργο ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αχαρνών πραγματοποιώντας άλλη μια επιτυχημένη αιμοδοσία. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 10-3-2013 μέλη και φίλοι του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν για ακόμη μια φορά στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου και προσέφεραν μέσω της αιμοδοσίας, ελπίδα και ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το πέρας της αιμοδοσίας, κληρώθηκε μεταξύ των αιμοδοτών, μια άδεια κυνηγίου. Στην κλήρωση δε συμμετείχαν οι αιμοδότες μέλη του Δ.Σ, που πάντως δεν παρέλειψαν να απευθύνουν τις θερμές τους ευχαριστίες, στα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν στην 4η αιμοδοσία του Συλλόγου.

Έδωσαν ζωή στην είσοδο του σχολείου τους

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ 10Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ  
Στιγμιότυπα από την δεντροφύτευση 
Στην ανάπλαση του χώρου, στην είσοδο του σχολείου τους, προχώρησαν πριν λίγες μέρες γονείς και μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.   «Επειδή το εξωτερικό παρτέρι δεν ήταν δυνατό να το γκρεμίσουμε, αποφασίσαμε να το ομορφύνουμε. Έτσι λοιπόν το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου, μαζευτήκαμε μαζί με τα παιδιά και παίξαμε φυτεύοντας...» αναφέρουν σε σχετική ανάρτησή τους, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων στα οποία ανήκει η περιβαλλοντική και συνάμα ευαίσθητη πρωτοβουλία. Οι γονείς στην ίδια ανακοίνωση δεν παραλείπουν να απευθύνουν κι «ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ»,  στον κύριο Γιάννη Φώτο, γονέα μαθητών του σχολείου (Α', ΣΤ' τάξης) ο οποίος πρόσφερε δωρεάν όλα τα φυτά και το χώμα που χρειαστήκαμε για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης. Το βέβαιο είναι ότι γονείς και μαθητές, είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Αν όλοι  μας δείχναμε τον τρόπο στα παιδιά μας ώστε να φροντίζουν για την καλαισθησία των χώρων που κινούνται, αν τους μαθαίναμε να χαρίζουν ζωή σ’ ‘ένα κομμάτι γης, αν τους δημιουργούσαμε την πεποίθηση ότι η προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης είναι υπόθεση  όλων μας, τότε ο κόσμος μας, θα ήταν καλύτερος.  

Ελπιδοφόρα παρέλαση, από τα περήφανα νιάτα στις Αχαρνές


Μόνο ελπίδα θα μπορούσαν να χαρίσουν τα εκατοντάδες παιδιά που έλαβαν μέρος στην παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στις Αχαρνές. Κάποιοι ίσως και να ένιωσαν, λίγα δάκρυα να κυλούν απ’ τα μάτια, στο πέρασμα τους. Τσακισμένοι από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας από το 2009, ταπεινωμένοι και θυμωμένοι για τα τεκταινόμενα στην γειτονική Κύπρο, γονείς, εκπαιδευτικοί κι απλοί πολίτες, καμάρωσαν το νέο αίμα της πόλης που συμμετείχε στην παρέλαση, με μια κρυφή ελπίδα και μια ευχή. «Η Ελλάδα να βρει ξανά, το βηματισμό της, να σηκώσει ψηλά το κεφάλι». Δεν έφταιξαν σε κάτι αυτά τα παιδιά. Τους αξίζει…