Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Α.0.ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ - Δωρεάν η συμμέτοχη των παιδιών που χτύπησε την πόρτα τους η ανεργία


H ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΟΥΛΑΚΕΛΗ

Αθλητές και αθλήτριες του Α.0.ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ, Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, σας καλωσορίζω και σας εκφράζω ένα μεγάλο και θερμό ευχαριστώ για την σημερινή σας παρουσία . Μια παρουσία που έρχεται σε μια δύσκολη και επίπονη εποχή όχι μόνο για τον σύλλογό μας, αλλά και για όλη την κοινωνία μας, τα τεράστια και ποικιλόμορφα προβλήματα, πρωτίστως το οικονομικό ,είναι σίγουρο ότι μας έχουν επηρεάσει όλους ,σε όλες τις δραστηριότητές μας. Κάτω από αυτό το πρίσμα λοιπόν η σημερινή σας παρουσία,  επιβεβαιώνει σε ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, για άλλη μια φορά τούτο ( και ποια ομάδα θα πρέπει να αγαπώ αν όχι την δικιά μου ? ) δηλαδή και ποια ομάδα θα πρέπει να αγαπώ αν όχι τους ΓΥΠΑΕΤΟΥΣ μας ?, ιδιαίτερα τώρα που έχει αρχίσει να εδραιώνεται στη συνείδηση των ανθρώπων του αθλητισμού και όχι μόνο, για μεγάλα πετάγματα σε νέους ορίζοντες και με τα αγωνιστικά μας τμήματα σε πλήρη αγωνιστική δράση. Ακόμα και ποια ομάδα θα πρέπει να αγαπώ αν όχι τους ΓΥΠΑΕΤΟΥΣ μας, ? με τους πάνω από 80 εν ενεργεία αθλητές και Αθλήτριες από 5 έως 15 ετών με τα 6 αγωνιστικά τμήματα των τοπικών αγώνων αλλά και των συμμετοχών μας σε διεθνή Τουρνουά; Και τέλος, και ποια ομάδα θα πρέπει να αγαπώ αν όχι τους ΓΥΠΑΕΤΟΥΣ μας ? τον σύλλογο της περιοχής μας που η νέα φιλοσοφία του δεν είναι, και δεν θα πρέπει να είναι άλλη, από το να γαλουχεί τα νέα παιδιά σε δρόμους δημιουργικούς και παραγωγικούς, με πρώτο μέλημα τους την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ τους αλλά και το ΣΧΟΛΕΙΟ τους. 
Κυρίες, και κύριοι, Δεν είναι καθόλου εύκολη η προσπάθειά μας, να κατανοήσουν οι νέοι ότι πρώτα από όλα πρέπει να βάζουν τη μόρφωσή τους και παράλληλα να αθλούνται , πράγμα που πιστεύουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί παρά τις δυσκολίες του χρόνου που έχουν στη διάθεσή τους ,για το λόγω αυτό επιδιώκουμε την συνεργασία με τα σχολεία τους για να γνωρίζουμε και την σχολική πορεία τους, και να θεσπίζουμε κίνητρα για τους αριστούχους μαθητές-αθλητές μας, (και για αυτό το λόγω έχουμε συστήσει επιτροπή που αποτελείται από γονείς εκπαιδευτικούς έτσι ώστε πιο έγκυρα να αξιολογήσουν τους σχολικούς ελέγχους που τα παιδιά μας είναι υποχρεωμένα να μας καταθέτουν στα τρίμηνα και τετράμηνα τους ,ώστε να γίνουν οι προγραμματισμένες με τιμητικές διακρίσεις -βραβεύσεις των αριστούχων μαθητών στα Ελληνικά αλλά και σε άλλη γλώσσα , στην μεγάλη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου τον Ιούνιο του 2013). Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΣΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ !!! ,
ΝΑΙ !!! μας απασχολεί καθημερινά. Γιατί θεωρούμε ότι μέσω της συλλογικής προσπάθειας και άμιλλας που έχουν μεταξύ τους οι νέοι, μπορούν να βγουν στη κοινωνία πιο σωστοί και χρήσιμοι άνθρωποι, προς το συμφέρον το δικό τους, της οικογένειάς τους ,του συλλόγου μας αλλά και της χώρας συνολικά. 
Όλοι οι νέοι μπορούν να γίνουν αθλητές , ορισμένοι όμως μπορούν να γίνουν και πρωταθλητές, αν δεν προσεχθούν όμως, ούτε και αυτοί που έχουν ταλέντο θα γίνουν.  Χιλιάδες είναι τα αρνητικά παραδείγματα, και προσπάθειά μας είναι το περίσσιο ταλέντο που υπάρχει στα μικρά τμήματά μας να αξιολογηθεί και αξιοποιηθεί ώστε να προωθηθεί προς την κατεύθυνση ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ μιας ΠΡΩΤΗΣ ομάδας ,ώσπου κάποια στιγμή να καταφέρουμε ο σύλλογός μας να στηρίζετε σε γηγενής αθλητές ,αλλά και σε καλά παιδιά που έρχονται στον σύλλογό μας από άλλα σωματεία να προσφέρουν την όποια βοήθειά τους. Κυρίες και κύριοι, Αγαπητοί φίλοι εφέτος ο σύλλογός μας κλείνει τα 8 χρόνια της ιστορίας του 8 χρόνια Αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς προς τα νιάτα της πόλης μας και όχι μόνο. Το Δ.Σ του συλλόγου μας αισθανόμενο την ευθύνη τις διαιώνισης της ιστορίας του, θα προβεί σε κάποιες δραστηριότητες τιμώντας τα 8 χρόνια, με αποκορύφωμα την γιορτή λήξης όλων των αγωνιστικών υποχρεώσεων τον φετινό Ιούνιο, και προς σε αυτήν την κατεύθυνση σας προσκαλεί ΟΛΟΥΣ απλώνοντας το χέρι του σε ένδειξη φιλίας και ενότητας , δημιουργίας, και προσφοράς για το καλό τον παιδιών μας του συλλόγου μας ,της περιοχής μας : Ο Αθλητικός Όμιλος ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ έχει ΟΡΑΜΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το ΜΕΛΛΟΝ !!!
Προσπαθεί να λειτουργήσει με έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης ,τουλάχιστον σε θέματα οργάνωσης και να στηρίζεται σε σύγχρονες καινοτόμες αλλά και θεσμικές αντιλήψεις.
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΕΙ !!! σε έναν ολοκληρωμένο αθλητικό Όμιλο, με σωστές παροχές υπηρεσίας, με σύγχρονη λειτουργικότητα και κυρίως αγάπη για την τοπική και όχι μόνο αθλούμενη νεολαία. ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ !!! ένας από τους καλύτερα οργανωμένους Αθλητικούς Ομίλους της περιοχής μας και όχι μόνο, και σε αυτή μας την προσπάθεια, ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ , την ανιδιοτελή στήριξή ΟΛΟΝ τουλάχιστον ΟΣΟΝ ενστερνίζονται γενικότερα τις απόψεις μας !!!. Αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο σύλλογός μας, η περιοχή μας ,αλλά και η χώρα ολόκληρη εμείς εδώ, στο RIVER CAMP και στον Α.0. ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ δεν έχουμε την πολυτέλεια να δημιουργούμε αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις με κανέναν και για κανένα λόγο , ο καθένας είναι ωφέλιμος για τον σύλλογό μας και την ιστορία του. Ωστόσο δεν θα επιτρέψουμε και σε οποιονδήποτε να μπαίνει εμπόδιο με οποιονδήποτε τρόπο προκειμένου η υλοποίηση των σκοπών και στόχων μας να μεταβαίνει ομαλά προς το καλό ΟΛΩΝ μας, ιδιαίτερα δε,  των παιδιών μας. Και κλείνοντας την ομιλία του, απευθυνόμενος σε ΟΛΟΥΣ τους παρευρισκόμενους και στα πλαίσια της κοινωνικής παρουσίας των Γυπαετών τους ανακοίνωσε την νέα καινοτόμο προσφορά του συλλόγου που έχει να κάνει με τους άνεργους γονείς , και που λέει το εξής : όποιοι γονείς είναι άνεργοι αλλά με κάρτα ανεργίας τα παιδιά τους είτε νέες εγγραφές είτε παλαιότερες θα συμμετέχουν πλέον σε όλες τις υποχρεώσεις του συλλόγου ΔΩΡΕΑΝ !!!! 
Στην γιορτή μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν και οι : Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής Αττικής, Εύη Παντελιά , Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αχαρνών ,παίκτρια τις Γυναικείας ομάδας μας, Γιάννης Κασσαβός, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΄΄ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΄΄– Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Πολυμενέας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αχαρνών. Με FAX και τηλεφωνική επικοινωνία οι :Θανάσης Μπούρας ,Βουλευτής Αττικής ,τέως Υφυπουργός, και Νίκος Καντερές ,πρώην Βουλευτής Αττικής αιτιολόγησαν την απουσία τους λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων. Το κάθε τμήμα έκοψε και την πίτα του, και οι τυχεροί αθλητές και η αθλήτρια που τους έτυχε το νόμισμα και θα παραλάβουν αθλητικό υλικό του συλλόγου και είναι οι :
ΕΦΗΒΙΚΟ : Δημήτρης Αχτσής (Σετ προπόνηση), ΠΑΙΔΙΚΟ: Χρήστος Γκίκας ( Αντιανεμικό)
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ: Λουκάς Παπαλουκάς (Σετ προπόνηση), ΤΖΟΥΝΙΟΡ : Νεκτάριος Χρήστου- (σετ προπόνησης)-Αντρέας Τσαπατσούλης (Αντιανεμικό), ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ/ΑΚΑΔΗΜΙΑ: Λάμπρος Κανατάς (Αθλητικό σετ), ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ : Χαρά Παπακυρίτση (Αντιανεμικό)

Νιάτα, χαμόγελα, ευχές και σπιτικοί μεζέδες στην πίττα των ΓΥΠΑΕΤΩΝ

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση των Γυπαετών 
Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών, των γονιών αλλά και πολλών φίλων, έκοψαν την πίττα τους οι ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στην έδρα των υποδομών τους, στο RIVER CAMP. Φιλόξενος Οικοδεσπότης της εκδήλωσης, υπήρξε ο Γενικός και Τεχνικός Διευθυντής της γυναικείας ομάδας Αντώνης Σουλακέλης, έχοντας στο πλευρό του τον Πρόεδρο, Ηλία Δημητριάδη, καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. Ο Αντώνης Σουλακέλης που άνοιξε την εκδήλωση και καλωσόρισε τον κόσμο, ήταν εκείνος που μίλησε για τους στόχους του Α.Ο ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ για το 2013, επισημαίνοντας την μεγάλη αξία του αθλητισμού για τους νέους και τα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της Γιορτής η ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ : BAILAR CON MARIA παρουσίασε ένα εξαίσιο χορευτικό σόου, ενώ με τη συνδρομή γονιών, φίλων και χορηγών, στήθηκε ένα πλούσιο μπουφέ, με σπιτικούς μεζέδες και εδέσματα. Και του χρόνου με υγεία! 

Βαθειά θλίψη για τον Άγγελο Παγώνα από τη βαρειά απώλεια του πεντάχρονου γιού του

Κατήφεια στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου για
το απροσδόκητο γεγονός
Σε βαθιά θλίψη βύθισε την οικογένεια του Άγγελου Παγώνα η απώλεια του μοναχογιού του Στέφανου, σε ηλικία μόλις 5 ετών. Το παιδάκι ένιωσε, ξαφνικό πονοκέφαλο το απόγευμα της Τρίτης, 29 Ιανουαρίου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα, στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, παρουσία πλήθους συγγενών και φίλων της οικογένειας οι οποίοι έσπευσαν να τη στηρίξουν σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή. 



ΙΛΕΑ: Η πρόσκληση για τον εορτασμό των 85 χρόνων του Παντείου Πανεπιστημίου


Τιμητική συμμετοχή της ΙΛΕΑ στον εορτασμό για τα 85 χρόνια από την ίδρυση του Πάντειου Πανεπιστημίου

Από την έκθεση των προσωπικών αντκειμένων του Αλέξανδρου Πάντου, σε ειδική προθήκη του Λαογραφικού Μουσείου Αχαρνών
Αυτή τη φορά η Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών (ΙΛΕΑ), δεν ξεπέρασε, απλά, τα στενά γεωγραφικά όρια των Αχαρνών. Συνεργάζεται με ένα από τα αρχαιότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, συμμετέχοντας στον εορτασμό των 85 χρόνων από την ίδρυση του Πάντειου Πανεπιστημίου, που πραγματοποιείται την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου. Η ΙΛΕΑ έχει διαθέσει, από τη συλλογή της, για τις ανάγκες του εορτασμού, τα προσωπικά αντικείμενα του Αλέξανδρου Πάντου, που υπήρξε ο ένας από τους δύο ιδρυτές του Πανεπιστημίου. Τα αντικείμενα αποκτήθηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο και εκτέθηκαν σε ειδική προθήκη, σε περίοπτη θέση του Λαογραφικού Μουσείου Αχαρνών. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε, επίσημα, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, το οποίο, εγκαινιάζοντας μια συνεργασία, την ενέταξε στα ερευνητικά προγράμματα που πραγματοποιεί, με στόχο να μπουν στο μικροσκόπιο σημαντικές περίοδοι ή γεγονότα της ιστορίας των Αχαρνών. Ήδη η Λαογραφική έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στον εορτασμό, επισημαίνοντας ότι τα εκθέματα θα μείνουν στο χώρο του Παντείου για μια εβδομάδα και μετά θα επιστρέψουν στο Μουσείο.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την κοπή πίτας του "Αχαρνής ΛΦΜ"


Με γεμάτη εξέδρα έκοψε την πίττα του ο «Αχαρνής ΛΦΜ»

Στην πάνω σειρά η κατάμεστη από γονείς και μικρούς αθλητές εξέδρα, στη δεύτερη ο Πρόεδρος Γιώργος Ράδης κόβει την πίτα, στην τρίτη οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων και κάτω η ανδρική ομάδα
Με κατάμεστη εξέδρα, από, μικρούς αθλητές - αθλήτριες και γονείς, αλλά και σύσσωμη την ανδρική ομάδα, έκοψε την πίτα του για το καλό της νέας χρονιάς ο Αθλητικός μπασκετικός Σύλλογος, «Λέσχη Φιλάθλων Μενιδίου Αχαρνής», το πρωί της Κυριακής 27 Ιανουαρίου. Τον κόσμο καλωσόρισε έχοντας στο πλευρό του όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Γιώργος Ράδης, ο οποίος μίλησε επιγραμματικά για τους στόχους του Συλλόγου. «Σημασία δεν έχει μόνο ο πρωταθλητισμός, αλλά η συμμετοχή και η ενασχόληση των νέων και των παιδιών μας με τον αθλητισμό» τόνισε με νόημα ο Πρόεδρος, προσθέτοντας πως ο σύλλογος έχει βάλει ψηλά τον πήχη και «ποντάρει»  πολλά, στις ακαδημίες και στο νέο αίμα των ομάδων. Τις ευχές τους σε παράγοντες αθλητές και γονείς, για μια καλή αγωνιστική χρονιά, έδωσαν ο Δήμαρχος Αχαρνών, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι  των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Δήμου Αχαρνών και Ανατολικής Αττικής, τα μέλη του ΔΣ του «Αχαρνής ΛΦΜ» , καθώς και ο Αρχηγός της ανδρικής ομάδας Τάσος Τσιάμης. Ευχές κι από εμάς, για μια χρονιά γεμάτη νίκες και χωρίς τραυματισμούς. Όσο για τον τυχερό που κέρδισε το φλουρί, το δώρο δεν θα μπορούσε παρά να είναι τι άλλο; Μια μπάλα του μπάσκετ φυσικά!

Ενημέρωση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου


Τα γνήσια τέκνα και οι λάτρεις της Λεβεντογέννας Κρήτης έγιναν, ένα, στην εκδήλωση


Το "νέο αίμα" λάμπρυνε την εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών


Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις ευχές των επισήμων στο Σύλλογο Κρητών


Παναγιώτης Καζανάς «Θέλω να γίνω Κρητικός»

Το αίτημα του Παναγιώτη Καζανά, έφερε δάκρυα στα μάτια του Μανώλη Μανιδάκη
«Θέλω να γίνω Κρητικός. Το ξέρω πως ο Πρόεδρος δεν θα έχει αντίρρηση, αλλά θέλω να το ζητήσω από όλους σας, να με δεχτείτε στο Σύλλογό σας ως μέλος» δήλωσε με ραγισμένη από τη συγκίνηση φωνή ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών Παναγιώτης Καζανάς, όταν κλήθηκε από τον Μανώλη Μανιδάκη να κόψει το κομμάτι της πίτας που του αναλογούσε. Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, ήρθε ως απάντηση στον Αιτωλοακαρνάνα γιατρό και αγαπητό μέλος της πόλης των Αχαρνών, που έχει προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο στο Σύλλογο, με δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις στα παιδιά. Άλλωστε το δικαιούται! Η σύζυγός του είναι κατά το ήμισυ Κρητικιά!

Χορηγία έδωσε, μάχαιρα έλαβε ο Γιάννης Διακάκης

ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΤΙΜΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 

Πάνω ο Πρόεδρος Μανώλης Μανιδάκης, μιλά για την στήριξη του Γιάννη Διακάκη και της οικογένειάς του  στο Σύλλογο  Κρητών. Κάτω εμφανώς συγκινημένος του προσφέρει ένα παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι

Δεν ξέφυγαν ούτε φέτος από την παράδοση οι Κρήτες των Αχαρνών, που θέλει κάθε χρόνο κατά την κοπή της βασιλόπιτας  να τιμούν ένα πρόσωπο, που έχει στηρίξει το Σύλλογο. Σειρά είχε φέτος, ο Γιάννης Διακάκης, που ο ίδιος και η οικογένειά του, στηρίζουν το Σύλλογο κάθε χρόνο, προσφέροντας την πίτα και όχι μόνο! Ο Πρόεδρος των Κρητών Αχαρνών Μανώλης Μανιδάκης τον φώναξε στο βήμα να κόψει ένα κομμάτι. Φύσει συνεσταλμένος εκείνος, αρχικώς αρνήθηκε. «Γιάννη, θέλουμε να σου προσφέρουμε κάτι. Θες δεν θες, θα έρθεις!» αναφώνησε ο πρόεδρος, με ύφος που δεν σήκωνε αντιρρήσεις. Σηκώθηκε λοιπόν ο Γιάννης Διακάκης κι έλαβε από τα χέρια, του εμφανώς συγκινημένου Προέδρου, μια παραδοσιακή κρητική μαχαίρα. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα όμορφο δώρο για τους Κρητικούς, αλλά και για τους λάτρεις της Μεγαλονήσου.

Με Κρητική μαχαίρα έκοψαν την πίτα τους οι… σύντεκνοι των Αχαρνών

ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ 


Στιγμιότυπα από την εκδήλωση για την κοπή της πίτας

«Το έλα να δεις!» έγινε στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 27 Ιανουαρίου. Κύρια χαρακτηριστικά της πετυχημένης εκδήλωσης, υπήρξαν η μεγάλη μαζικότητα και η ζεστή φιλοξενία που επεφύλαξαν οι Κρήτες στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου. Φιλόξενοι οικοδεσπότες ο Πρόεδρος Μανώλης Μανιδάκης και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , φρόντισαν ώστε να μη λείψει τίποτα από κανέναν. Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Ηλίας Κωσταντόπουλος, οι ευχές έδωσαν και πήραν, ενώ ο Πρόεδρος άδραξε την ευκαιρία να κάνει έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, αλλά και να ευχαριστήσει του χορηγούς του Συλλόγου. Αξιοσημείωτο κομμάτι του απολογισμού, υπήρξε το κοινωνικό έργο του Συλλόγου, που με την συνδρομή εθελοντών περιλαμβάνει, αιμοδοσία δύο φορές τον χρόνο, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και φροντιστηριακά μαθήματα για τα παιδιά που χρειάζονται στήριξη.. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση άνοιξαν με πρωτοχρονιάτικα παραδοσιακά τραγούδια, τα μικρά των χορευτικών τμημάτων, δηλαδή το νέο αίμα των Κρητών, ενώ οι σύντεκνοι, σταύρωσαν κι έκοψαν την πίτα τους με… τι άλλο; Σωστά καταλάβατε! Με Κρητική μαχαίρα!

Συνέλαβαν χρήστες και περαστικούς, κι όχι τους μεγαλέμπορους της Αυλίζας

Σε θέατρο του παραλόγου έχει εξελιχθεί η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιείται από το πρωί της Δευτέρας, 28 Ιανουαρίου, στην περιοχή της Αυλίζας. Οι αστυνομικοί επιδόθηκαν σε μαζικές προσαγωγές χρηστών, αλλά και οδηγών οχημάτων που δεν διέθεταν …ασφαλιστήρια. Εξυπακούεται ότι μετά από λίγη ώρα άφησαν τους χρήστες, ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες δεν επενέβησαν στις κατοικίες εμπόρων που αποδεδειγμένα διαθέτουν, καθημερινά, στις εκατοντάδες χρηστών μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες μαζικών φορέων και κατοίκων ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις δεν είναι στοχευμένες και ως εκ τούτου είναι αναποτελεσματικές και γίνονται για λόγους φτηνού εντυπωσιασμού.

Πιατομεζαδάκια από "το Καφενεδάκι"


Η ζεστή φιλοξενία των Θεσσαλών σκλάβωσε τον κόσμο

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ

Ζεστή φιλοξενία από την Πρόεδρο Χρύσα Μαλλικοπούλου, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και των χορευτικών τμημάτων, απόλαυσαν  όλοι εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου Θεσσαλών Αχαρνών.

Έδωσαν ρέστα οι χορευτές των Θεσσαλών Αχαρνών

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΜΠΡΥΝΑΝ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ


Κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένη, έχει η χοροδιδάσκαλος των Θεσσαλών Αχαρνών Ειρήνη Δημογιαννοπούλου . Οι μικροί και μεγάλοι χορευτές του Συλλόγου με τις επιδόσεις τους έκαναν περήφανη, όχι μόνο εκείνη, αλλά και όλο τον κόσμο, που καμάρωσε τα παιδιά και τα χειροκρότησε με θέρμη. Το ίδιο δικαιωμένος θα πρέπει α αισθάνεται και ο υπεύθυνος των χορευτικών τμημάτων Κώστας Κωσιωρής, που ήταν εκείνος που όχι μόνο έσυρε πρώτος τον χορό των μεγάλων χορευτών, αλλά και κλήθηκε να κόψει  το κομμάτι της πίττας, που αναλογούσε στο χορευτικό.

Η διατήρηση της Παράδοσης και το Κοινωνικό έργο οι στόχοι των Θεσσαλών Αχαρνών για το 2013

ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝΔΡΟ ΧΩΡΙΣ ΡΙΖΕΣ» 

Στιγμιότυπα από την κοπή της βασιλόπιτας

Άκρως επιτυχημένη σε δύσκολους καιρούς, υπήρξε η εκδήλωση για την κοπή της πίττας του Συλλόγου Θεσσαλών Αχαρνών. Και το λέμε αυτό, γιατί οι Θεσσαλοί ήταν από τους λίγους συλλόγους τη πόλης, που τόλμησαν να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίττα τους διοργανώνοντας συνεστίαση. Κι όμως! Το κέντρο διασκέδασης της λεωφόρου Πάρνηθος που έκλεισαν γι’ αυτό το σκοπό το βράδυ του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου γέμισε ασφυκτικά από κόσμο. Μέλη και φίλους του Συλλόγου, που αγαπούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους και δεν χάνουν την ευκαιρία να ανταμώνουν και να ξεφαντώνουν. Σ’ αυτή την αγάπη για την θεσσαλική γη, αλλά και στο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο που στην Ελλάδα της κρίσης έχει ανάγκη από στήριξη και βοήθεια, αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Συλλόγου Χρύσα Μαλλικοπούλου. Φιλόξενη οικοδέσποινα η Χρύσα, καλωσόρισε τον κόσμο που έδωσε το παρόν στην κοπή της πίττας και είπε λίγα λόγια και καλά, για τους στόχους του Συλλόγου για το 2013. «Μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογός μας, γίνεται μια προσπάθεια να έρθουμε πιο κοντά στις παραδόσεις μας, στα ήθη και έθιμά μας, στους χορούς μας και στο Δημοτικό τραγούδι. Γιατί λαός χωρίς παράδοση, είναι δένδρο χωρίς ρίζες. Παράδοση δεν σημαίνει οπισθοδρόμηση, ούτε αποσύνδεση από την πρόοδο, αλλά εξέλιξη και σύνδεση με το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον. Γι’ αυτό σας καλώ όλους να πλαισιώσετε το σύλλογο, να φέρετε τα παιδιά σας να μάθουν τους χορούς μας, να μάθουν να αγαπούν τον τόπο τους και τα έθιμά τους. Έτσι κι εκείνα με τη σειρά τους, θα τα διδάξουν στα δικά τους παιδιά. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε όλοι εμείς που ζούμε μακριά από την ιδιαίτερη μας πατρίδα, τη ζεστασιά και τη θαλπωρή του τόπου μας. Θα μπορέσουμε να κρατήσουμε αναλλοίωτο το Θεσσαλικό στοιχείο και κατ’ επέκταση το ελληνικό. Ένας άλλος στόχος μας είναι να αποκτήσει ο σύλλογός μας κοινωνικό πρόσωπο και μέσα από την ομαδικότητα και τη συνεργασία να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας…» τόνισε με νόημα η Χρύσα Μαλλικοπούλου. Τις ευχές του στο σύλλογο έδωσε και ο Δήμαρχος Αχαρνών, ενώ ιδιαίτερη λάμψη στην βραδιά, έδωσαν τα μικρά και μεγάλα μέλη των χορευτικών του Συλλόγου, που παρουσίασαν ένδοξους παραδοσιακούς χορούς, από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας. Το παράδειγμα τους ακολούθησε και ο κόσμος με τραγούδια και χορούς, που κράτησαν καλά, ως τις μικρές ώρες.

Την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου η κοπή της πίτας και η Γενική Συνέλευση της Λαογραφικής


Λίγο μυαλό ρε παιδιά…

Αυτή ήταν η μακέτα για την προβολή της αιμοδοσίας. Κεντρικό θέμα είχε τον αριθμό της αιμοδοσίας και στα ψιλά, το πιο βασικό, δηλαδή την ημερομηνία που θα γινόταν. Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι η είδηση είναι η ημερομηνία και ώρα της αιμοδοσίας κι όχι ο αριθμός της; Μπράβο στα παιδιά που ενδιαφέρθηκαν και δημιούργησαν την καλαίσθητη και χρήσιμη μακέτα. Όμως, πολλές φορές η ουσία κρύβεται στις λεπτομέρειες και στη συγκεκριμένη περίπτωση η ημερομηνία και ώρα της εθελοντικής αιμοδοσίας ήταν όλα τα λεφτά. Δεν πειράζει. Σημασία έχει ότι η ομάδα προσπαθεί και καταφέρνει, εδώ και χρόνια, να κρατάει ψηλά τη σημαία της κοινωνικής προσφοράς. Όσο για τα λάθη είναι απλώς ανθρώπινα.

Την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου η κοπή της πίτας του αθλητικού σωματείου "Αχαρνής"


Την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, η κοπή της πίτας της Κοινωφελούς Επιχείρησης