Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

«Φαύστα» του Μπόστ από το νέο αίμα του Θεατρικού Τμήματος του Δήμου Αχαρνών

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ 3ου  ΑΓΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΣΙΓΙΑΝΝΗ 
Οι καρέκλες δεν έφτασαν για τον κόσμο, που πάντως, προτίμησε έστω και όρθιος, να παρακολουθήσει τα  παιδιά του θεατρικού τμήματος του Δήμου Αχαρνών 
Μικροί αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας θεατές, χάρισαν στα παιδιά, το θερμό τους χειροκρότημα 
Σκηνές από την καλοπαιγμένη παράσταση 



Γέλιο κι ενθουσιασμό προκάλεσαν τα παιδιά του θεατρικού Τμήματος του Δήμου Αχαρνών, που το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου ανέβηκαν στη σκηνή του 3ου Αγροφέστιβαλ και παρουσίασαν την ιλαροτραγωδία «Φαύστα». Το ταλέντο των παιδιών ήρθε κι έδεσε με την καλή επιλογή, αφού η Φαύστα του Μπόστ (Μέντη Μποσταντζόγλου) θεωρείται μια διαχρονική και ιδιαιτέρως ελκυστική, για το θεατρόφιλο κοινό, ιλαροτραγωδία Τα παιδιά της Χαράς Τσιγιάννη, ερμήνευσαν ιδανικά τους ρόλους τους κι απέσπασαν από το πολυπληθές κοινό, τις καλύτερες εντυπώσεις και το ζεστό του χειροκρότημα.

Λίγα λόγια για το έργο 
Η Φαύστα είναι γραμμένη στα 1962. Πρόκειται για μια ιλαροτραγωδία κι ένα από τα γνωστότερα θεατρικά του λαοφιλούς δημιουργού, ο οποίος ξεχώριζε για το έξυπνο και ευρηματικό ύφος της γλώσσας του. Όπως είχε γράψει κάποτε κι ο ίδιος για τη «Φαύστα»: «Το έργο γράφτηκε σε στιγμή κεφιού και δεν θυμάμαι να με κούρασε, ούτε το θέμα της να με απασχολούσε χρόνια….»
Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω απ’ την Φαύστα και το σύζυγο της τον Γιάννη. Όλα ξεκινούν όταν ο Γιάννης πηγαίνοντας για ψάρεμα με την 4χρονη κόρη τους , χάνει το παιδί στη θάλασσα, ενώ οι φήμες για την ύπαρξη ενός θαλάσσιου τέρατος οργιάζουν. Μετά από μερικά χρόνια και ενώ φέρνει σπίτι ένα τεράστιο ψάρι που έπιασε, ως εκ θαύματος ξαναβρίσκουν την κόρη τους που βγαίνει σώα και αβλαβής από την κοιλιά του ψαριού. Η μοίρα όμως θα τους την στερήσει για άλλη μια φορά , καθώς το κορίτσι δεν προλαβαίνει να πλυθεί και η θαλασσινή της μυρωδιά την κάνει λεία για τις πεινασμένες γάτες της γειτονιάς….
Οι εύθυμοι, κεφάτοι, θυμόσοφοι και «τρελούτσικοι» ήρωες του Μποστ κλείνουν πονηρά το μάτι στο θεατή και του υπόσχονται άφθονο γέλιο. Μιλούν τη γλώσσα που επινόησε ο δημιουργός τους, ένα μείγμα πομπώδους καθαρεύουσας, ξένων και λαϊκών εκφράσεων, το οποίο ο Μποστ αρχικά μεταχειρίστηκε για να σατιρίσει τον μικροαστό Έλληνα των μεταπολεμικών δεκαετιών. Παραμένει όμως διαχρονικό, καθώς στηλιτεύει τον καθωσπρεπισμό, την ημιμάθεια , το νεοπλουτισμό , την ξενομανία, αλλά και την πολιτική. 
Οι συντελεστές της παράστασης 
Σκηνοθεσία – Διδασκαλία Χαρά Τσιγιάννη 
Σκηνικά Γκίκα Μαρία,
‘Επαιξαν : Εβελίνα Χαπεντζιούκ ,Σταμάτης Αλευράς, Κοσμίδου Στεφανία ,Κοσμίδου ΄Αννα, Μπερκέτη Μαράγια, Φωτοπουλος Γιάννης ,Πριόβολος Κωνσταντίνος, Σαββίδου Ιουστίνα, Αρβανίτη Ελένη, Δαμηλάκος Δημήτρης, Ιωάννα Κατσιάνου, Γωγώ Κατσιάνου, Ναταλία Κατσιάνου 
και τα γατάκια :Δημητρίου Νικολέττα, Κορμπάκη Βικτωρία, Νικολοπούλου Δέσποινα, Τζανίνη Σοφία, Τσαβάκου Φανή, Αγγελένα Λαδά, Λέανδρος Μαρινάκης ,Γιώργος Τιλαβερίδης, Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, Δημήτρης Κοντογιάννης και Βαγγέλης Καμπίτης. 
Πάρτε μια γεύση από την παράσταση των παιδιών 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου