Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Άδικος απέναντι στους υπαλλήλους ο Δήμος Αχαρνών

Καλά λόγια, που δεν ανταμείβονται, όταν έρθει η ώρα, εισπράττουν, δημοσίως, ο Θανάσης Κατάρας, ο Αντώνης Αμπαρτζάκης και άλλοι έξι μουσικοί...
Έλλειψη στοιχειώδους αμεροληψίας απέναντι στους υπαλλήλους, χαρακτηρίζει τη διοίκηση του Δήμου Αχαρνών. Τη στιγμή που έχει παραγκωνίσει εξαιρετικούς υπάλληλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, έχει προωθήσει σε θέσεις προϊσταμένων και διευθυντών φίλα προσκείμενους σε αυτήν υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξ άλλου, η συμπεριφορά του Δήμου ξεπερνά τα όρια της προκλητικότητας όταν όχι μόνο διατηρεί στην υπηρεσία εργαζόμενους που προσλήφθηκαν επί Φωτιάδη και οι προσλήψεις τους έχουν, τελεσίδικα, χαρακτηρισθεί παράνομες, αλλά τοποθετεί τους εν λόγω εργαζομένους σε προνομιούχες θέσεις του Δήμου. 
Η όλη κατάσταση είναι ανεξήγητη, καθώς, όταν ο Σωτήρης Ντούρος ανελάμβανε καθήκοντα του Δημάρχου πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν βέβαιο ότι θα έδειχνε μεγάλη ευαισθησία απέναντι στους συναδέλφους του, αφού κι ο ίδιος είναι υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών. Όμως, απεναντίας, με τη μέχρι σήμερα πρακτική της η διοίκηση του Δήμου Αχαρνών έχει βρεθεί απέναντι στους εργαζομένους και μάλιστα έχει δώσει την εντύπωση ότι σέρνει το ζωνάρι της για καβγά. Σε κάποιες δε περιπτώσεις εγείρει θέματα εκ του μη όντος, επιδιδόμενη, με τη βοήθεια της υπηρεσίας, σε νομικές ακροβασίες. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση των μουσικών που μεταφέρθηκαν, μετά από κόπους και βάσανα, στο Δήμο, από την πτωχευμένη Κοινωφελή Επιχείρηση. Η διοίκηση του Δήμου θυμήθηκε, «ξαφνικά», ότι η διαδικασία μεταφοράς τους, που είχε γίνει επί Φωτιάδη, παρουσιάζει νομικά προβλήματα. Έτσι, μεθοδεύει την υποβάθμιση δύο από αυτούς από Τεχνολογικής, σε Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για εργαζόμενους με επαγγελματική επάρκεια, πολύχρονη προσφορά και πολιτική οντότητα, όπως ο Θανάσης Κατάρας και ο Αντώνης Αμπαρτζάκης. Σε άλλους έξι μουσικούς η διοίκηση επιφυλάσσει ακόμα χειρότερη μοίρα, αφού υποβιβάζει την εργασιακή τους σχέση από πλήρους, σε μερικής απασχόλησης. Όλα αυτά ενώ οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν το πρόσωπο του Δήμου απέναντι στους δημότες, στελεχώνοντας επί χρόνια το Δημοτικό Ωδείο και συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αχαρνών. Μάλιστα, στις εκδηλώσεις αυτές έχουν, πολλές φορές αποσπάσει τα δημόσια συγχαρητήρια των παραγόντων της δημοτικής αρχής. 
Αποτελεί λοιπόν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους παράγοντες αυτούς να δείξουν, έμπρακτα, με την ψήφο τους την εκτίμηση που τρέφουν στους εργαζομένους, καθώς το θέμα τους βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης, 27 Ιουνίου. Αν και όλοι ελπίζουν ότι η διοίκηση θα καταλάβει το λάθος της και θα το αποσύρει, αποφεύγοντας την βέβαιη πολιτική καταδίκη και το νομικό της διασυρμό…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου