Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Χωριό έκανε τις Αχαρνές ο Ντούρος, λέει ο Κασσαβός

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ
Σχετικά με τη μετεγκατάσταση της ΔΥΟ Αχαρνών στην Κηφισιά, η παράταξη «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες», εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η μεταφορά της ΔΟΥ Αχαρνών αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της κοινωνικής υποτίμησης της ζωής των συμπολιτών μας. 
Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών είναι δεδομένη η μεταφορά της Δ.Ο.Υ. Αχαρνών, στη Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς, με αποτέλεσμα οι χιλιάδες συμπολίτες μας φορολογούμενοι – μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες - να ταλαιπωρούνται για την επίλυση των φορολογικών τους υποθέσεων. Σύμφωνα με την απόφαση από την 1η Ιουλίου 2013 θα μεταφερθεί το τμήμα Ελέγχου καθώς και το Δικαστικό τμήμα της Δ.Ο.Υ. Αχαρνών στην Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς, που σημαίνει ότι η Δ.Ο.Υ. Αχαρνών σταδιακά απαξιώνεται και οδηγείται σε βέβαιο κλείσιμο. 
Για ακόμη μια φορά οι συμπολίτες μας βρίσκονται προ τετελεσμένων γεγονότων και καλούνται να υποστούν επιπλέον ταλαιπωρία για να διεκπεραιώσουν φορολογικές υποθέσεις ή υποθέσεις υγείας και επιδομάτων, όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν με τη μεταφορά του IKA. 
Ο Δήμος Αχαρνών είναι από τους πολυπληθέστερους δήμους στην Αττική και διαθέτει μεγάλο αριθμό φορολογουμένων. Διαθέτει επίσης πολλές επιχειρήσεις και εταιρείες, γεγονός που καθιστά παραπάνω από αναγκαία τη στέγαση δημόσιων υπηρεσιών εντός του οικιστικού ιστού της πόλης. 
Η Πολιτεία δεν φαίνεται να έχει τον παραμικρό ενδοιασμό στο να προχωρήσει σε κινήσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Αφαιρεί υπηρεσίες και λειτουργίες εξυπηρέτησης πολιτών, ενώ παράλληλα και χωρίς κανέναν δισταγμό, επιβαρύνει την καθημερινότητα των πολιτών με υπερτοπικές χρήσεις, χωρίς καν την εξασφάλιση ανταποδοτικών παροχών. 
Παράλληλα η Δημοτική Αρχή παραμένει απλός θεατής των εξελίξεων, χάνοντας εξ' αρχής την όποια δυνατότητα αντίδρασης. Η Δημοτική αρχή οφείλει να δηλώσει παρούσα, να αναλάβει δράσεις και να πάρει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση ενός ακόμη φαινομένου απαξίωσης τη πόλης των Αχαρνών. 
Ο επικεφαλής της παράταξης "ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες" κ. Γιάννης Κασσαβός, δήλωσε σχετικά με τη μεταφορά της ΔΟΥ Αχαρνών: 
"Η είδηση της μεταφοράς της ΔΟΥ Αχαρνών στην Κηφισιά, είναι αναμφίβολα ένα μείζον θέμα για την πόλη μας. Οι συμπολίτες μας καλούνται για ακόμη μια φορά να διανύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν από δημόσιους φορείς (ΔΟΥ, ΙΚΑ), ωσάν να είναι κάτοικοι ενός ακριτικού χωριού και όχι σε έναν από τους πολυπληθέστερους δήμους στη χώρα μας. Η Δημοτική αρχή κατέχει έναν εξέχοντα θεσμικό ρόλο και θεωρώ πως αφενός είναι ανεπίτρεπτο να αιφνιδιάζεται από τέτοιες ενέργειες που τόσο πολύ επηρεάζουν την καθημερινότητα σε απλούς πολίτες και επιχειρηματίες της πόλης, αφετέρου θα πρέπει να προστατεύσει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των δημοτών".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου