Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Έβαλε στόχο το φεγγάρι κι έφτασε στ΄αστέρια η ΕΓΕ Αχαρνών

ΓΕΜΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ Η ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΓΕ ΑΧΑΡΝΩΝ 
H χορωδία της ΕΓΕ Αχαρνών  υπό τη διδασκαλία 
του καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής Κων. Κατσικογιώργου, ερμήνευσε τραγούδια με 
στίχους λαμπρών ποιητών, 
σε μουσική Μάνου Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη 
Η πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΓΕ Αχαρνών Λίτσα Αλεξάνδρου Πανά καλωσόρισε τον κόσμο, έχοντας στο πλευρό της τον εκλεκτό καλεσμένο της βραδιάς , τον ποιητή και στιχουργό Γιάννη Κακουλίδη , ενώ οι μικροί τροβαδούροι της παιδικής χορωδίας  έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση 
Αν και η ανοιξιάτικη ψύχρα ήταν αισθητή, η δύναμη της μουσικής ζέστανε τις κεφάτες παρέες
ο κλαρινίστας -ένα λεβεντόπεδο που άκουγε στο όνομα Ηλίας Λαμπρόπουλος- μαζί με το φίλο της ΕΓΕ ΑΧΑΡΝΩΝ Στέφανο Τσαμπά (τραγούδι) συνοδεύοντας τον Κων/νο Κατσικογιώργο που έπαιζε κιθάρα και μπαγλαμαδάκι, κράτησαν τον κόσμο στη ... πίστα πολύ μετά τα μεσάνυχτα.

Αν κι έκανε λίγη ψύχρα, η μουσική και η ποίηση ζέσταναν τη βραδιά που οργάνωσαν οι γυναίκες του Παραρτήματος Γυναικών Ελλάδος την Παρασκευή 31 Μαΐου. Κι επειδή εκείνες την περιέγραψαν όπως οι ίδιες την βίωσαν, διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου και θα καταλάβετε. 
«Όταν τραγουδάμε τους ποιητές», η γλώσσα της αλήθειας φτάνει και μιλάει κατευθείαν μέσα στη ψυχή των ανθρώπων. Κάθε ηλικίας.
΄Ετσι συνέβη την Παρασκευή το βράδυ- τελευταία μέρα του Μαγιού- στη βεράντα των γραφείων της Ε.Γ.Ε. Αχαρνών, όπου ο ποιητής και στιχουργός Γιάννης Κακουλίδης με το λόγο του - αναφορικά με την αξία που δίνει ο ήχος και η μελωδία στους στίχους εμπνευσμένων ποιητών - «κοινώνησε» στα υπέροχα μυστήρια της συγκεκριμένης τέχνης ( ποίηση και μελωδία) όλους όσους βρέθηκαν σε αυτή την πολιτιστική εκδήλωση.
Εκείνο το βράδυ οι μικροί τροβαδούροι της παιδικής χορωδίας του Παραρτήματος της Ε.Γ.Ε. Αχαρνών κατά την παρθενική τους εμφάνιση έφεραν δάκρυα χαράς σε όλους γιατί έγινε βαθειά κατανοητό πως τραγουδούσαν τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου και του Οδ. Ελύτη, όχι με τη φωνή αλλά με τις ίδιες τις γλυκές ψυχούλες τους. Αποδεικτικό της «μεταλαβιάς» που είχαν δεχτεί από τις διδαχές του καθηγητή τους της Βυζαντινής Μουσικής Κων. Κατσικογιώργου.
Στη συνέχεια η Χορωδία ενηλίκων της Ε.Γ.Ε. έψαλε τραγούδια σε μουσική Μάνου Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη στίχους λαμπρών ποιητών (Σεφέρη, Βάρναλη, Ρίτσου, Ελύτη, Καρυωτάκη, Παπαδιαμάντη, κ.ά). Κι όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η Δρ Κοινωνιολογίας Αναστ. Παμουκτσόγλου σχετικά με την εκδήλωση «Βάλε στόχο το φεγγάρι, ακόμη κι αν αποτύχεις θα είσαι ανάμεσα στα αστέρια». Αυτή άλλωστε ήταν και η επιδίωξη εκείνης της βραδυάς να …φτάσουν στ΄αστέρια… Και το κατάφεραν! Ιδιαίτερα όταν ο κλαρινίστας -ένα λεβεντόπεδο που άκουγε στο όνομα Ηλίας Λαμπρόπουλος- μαζί με το φίλο της ΕΓΕ ΑΧΑΡΝΩΝ Στέφανο Τσαμπά (τραγούδι) συνοδεύοντας τον Κων/νο Κατσικογιώργο που έπαιζε κιθάρα και μπαγλαμαδάκι, κράτησαν τον κόσμο στη ... πίστα πολύ μετά τα μεσάνυχτα. Για να δικαιωθεί ακόμη μια φορά η επιδίωξη του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε. Αχαρνών πως «με τη δύναμη της αγάπης μας αγωνιζόμαστε μαζί για ένα υγιέστερο κόσμο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου