Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πίκρα κι αγανάκτηση στη Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών για την κλοπή της προτομής του Νίκου Λαδά

ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Η ΦΙΛΕΑ
Φωτό αρχείου από εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στον ποιητή Νίκο Λαδά
Δεν έμεινε αδιάφορη η Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών απέναντι στην αήθη πράξη της κλοπής της προτομής του Αχαρνέα ποιητή Νίκου Λαδά. Με ανακοίνωσή της καλεί το Δήμο  να καταθέσει μήνυση για την κλοπή της προτομής & να προβεί σ΄ολες τις απαραίτητες ενέργειες για την εύρεσή της. Δηλώνει επίσης πως  θα αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Δήμο Αχαρνών, τη μητέρα του ποιητή & άλλους φορείς της πόλης ώστε να  αντικατασταθεί η προτομή.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: 
 "Το Δ.Σ της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών εκφράζει τη λύπη του & την αγανάκτησή του γιά την κλοπή από ασυνείδητους της προτομής του ποιητή Νίκου Λαδά. Ο πρόεδρος Θανάσης Κατάρας & το μέλος του Δ.Σ Σοφία Σκρέκη επισκέφθηκαν τη μητέρα του ποιητή Ευγενία Λαδά στο σπίτι της & της εξέφρασαν τη συμπαράσταση της λέσχης & συζήτησαν τις δυνατότητες αντικατάστασης της προτομής.
Η Φιλότεχνη καλεί το Δήμο Αχαρνών να καταθέσει μήνυση γιά την κλοπή της προτομής & να προβεί σ΄ολες τις απαραίτητες ενέργειες γιά την εύρεσή της. Η Φιλότεχνη θα αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Δήμο Αχαρνών ,τη μητέρα του ποιητή & άλλους φορείς της πόλης ώστε να  αντικαταθεί η προτομή. Υπενθυμίζουμε ότι η προτομή φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Ηρακλή Ξανθόπουλο ,με δαπάνη της μητέρας του ποιητή & τοποθετήθηκε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Αχαρνών, μετά από πρωτοβουλία-αίτημα της Φιλότεχνης & έγκριση του Δ.Σ Αχαρνών. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 7 Ιουλίου 2005 από τον τότε Δήμαρχο Σπ.Στριφτό σε μιά σεμνή τελετή με ομιλίες για το έργο του Ν.Δαδά & απαγγελίες ποιημάτων του. Η Φιλότεχνη έχει πραγματοποιήσει κι άλλες εκδηλώσεις μνήμης & διοργανώνει  περιοδικά τον  ποιητικό διαγωνισμό "ΝΙΚΟΣ Β.ΛΑΔΑΣ" γιά μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου