Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Μελωδίας και λόγου χρώματα γέμισε το αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 19ΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Σε αυτό το φωτορεπορτάζ δεν χρειάζονται λεζάντες. Τα πρόσωπα των παιδιών και των δασκάλων τους, τα ονόματα των ποιητών και των σπουδαίων ελλήνων συνθετών, μιλούν από μόνα τους...
«Ένα σημαντικό κομμάτι της μουσικής αποτελεί η μελοποιημένη ποίηση. Πιστεύουμε πως η λογοτεχνία είναι βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης, γιατί μέσα από αυτή γνωρίζουμε τους μεγάλους Έλληνες λογοτέχνες και ποιητές.
Χάρη σ’ αυτούς, δημιουργήθηκαν κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια που χιλιοτραγουδήθηκαν από όλους και εξέφρασαν χαρές, λύπες, επιθυμίες αλλά και διαμαρτυρία σε περιόδους που ο λαός μας καταπιέστηκε.
Έτσι καταλήγουμε στο ότι υπάρχουν τραγούδια που δεν θα παλιώσουν ποτέ, θα είναι πάντα επίκαιρα, θα εκφράζουν και θα εμπνέουν την κάθε γενιά. 
Τι καλύτερο λοιπόν από τον αποχαιρετισμό της έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου με μια σειρά από τραγούδια που πάντα μας ταξίδευαν……………..» Αυτά έγραφε η πρόσκληση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών κι ο αποχαιρετισμός δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος. Οι δάσκαλοι, οι μαθητές και ο σύλλογος γονέων την Δευτέρα 10 Ιουνίου συμμετέχοντας στο 19ο Παιδικό Φεστιβάλ, χάρισαν στο πολυπληθές κοινό τους, μια βραδιά συναισθηματικά φορτισμένη, γεμάτη μελοποιημένη ποίηση και συγκίνηση.
 
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-   ΠΑΠΠΑ ΕΛΕΝΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ - ΚΑΝΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, ΜΠΡΑΤΗ ΕΛΕΝΗ, ΦΙΤΣΙΩΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ - ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ

 ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΚΡΑΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΡΣΑ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ - ΖΑΡΑΛΙΚΟΥ ΕΥΗ

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΗΝ Κα ΕΥΤΑΞΙΑ ΒΙΚΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΙΣΙΩΣΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΜΠΕΡΛΕΚΙ ΤΗΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου