Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

«Κυριλέ» στο Μενίδι ο Κύριλλος

ΕΠΑΝΩ Ο Πατριάρχης Κύριλλος γίνεται δεκτός στην Παναγία Σουμελά, στο ΜΕΣΟΝ τον προσφωνεί ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας και ΚΑΤΩ μια μικρή άποψη του κόσμου μπροστά  από την εξέδρα της τελετής



Μεγαλειώδη υποδοχή επεφύλαξε στον Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλο ο Κλήρος κι ο Λαός των Αχαρνών. Ο υψηλόβαθμος κληρικός έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους, το απόγευμα της Κυριακής, 2 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά, όπυ έφτασε συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Μεταξύ αυτών που τον υποδέχθηκαν ήταν οι Μητροπολίτες Ιλίου Αθηναγόρας, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, ο Βουλευτής της Ρωσικής Δούμας, Ιβάν Σαββίδης, Βουλευτές και Δήμαρχοι, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων των Αχαρνών, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πάνω από δύο χιλιάδες κόσμος. Τιμές απένειμαν η Φιλαρμονική του Ναυτικού και αγήματα του Πολεμικού Ναυτικού και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ). Σκοπός της επίσκεψης του Πατριάρχη ήταν η παράδοση των λειψάνων των Αγίων Σεραφείμ του Σαρώφ και Ματρώνας της εκ γενετής τυφλής. Μετά την υποδοχή, ο Πατριάρχης οδηγήθηκε στην εξέδρα των επισήμων, όπου αντηλλάγησαν προσφωνήσεις και αναμνηστικά δώρα. Εκ μέρους της Μητρόπολης Ιλίου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ποιμαντική σημασία της επίσκεψης του Πατριάρχη για τους παλιννοστούντες και του πρόσφερε ένα αντίγραφο της εικόνας του πολιούχου των Αχαρνών, Αγίου Βλασίου. Από πλευράς των τοπικών αρχών τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, ο οποίος τον ανακήρυξε επίτιμο Δημότη των Αχαρνών και του παρέδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης. Ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, πρόσφερε στον Πατριάρχη ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την παρουσία του Πατριάρχη Ρωσίας στην Ελλάδα. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με προσφώνηση του Πατριάρχη από τον γνωστό Πόντιο ηθοποιό Λάζο Τερζά και αφιέρωση σ’ αυτόν, ενός πυρρίχειου χορού, από τη λύρα του Δημήτρη Καρασαββίδη. 
Κι επειδή όλα τα γεγονότα έχουν την αθέατη πλευρά τους, αποκαλύφθηκε το «μυστικό» της σχέσης του εφημέριου της Παναγίας Σουμελά Γρηγόρη Πιγκάλωφ με τον Πατριάρχη Ρωσίας. Για την ακρίβεια ο τελευταίος αποκάλυψε, ότι τον είχε σπουδαστή στην ιερατική Σχολή του Λένινγκραντ, όταν ήταν Σχολάρχης και μάλιστα ανέφερε, χαριτολογώντας, ότι τον μάλωνε, κάπου-κάπου…Γι’ αυτό κι ο Πιγκάλωφ δικαιούται να λέει ότι ήταν εκείνος που έφερε τον Πατριάρχη στο Μενίδι. Εξισου δικαιωματικά είχε τον πρώτο λόγο στα της υποδοχής, όπου ωστόσο τον βοήθησαν ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γκίκας, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Γιάννης Μίχας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς, Σταύρος Κοπαλάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Χαραλαμπίδης κι ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου