Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

«Μπακαλόγατος» και ατάκες με ρυθμό πολυβόλου από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

ΥΜΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ 19ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Εξαίσιοι στους ρόλους τους ο Ζήκος, ο μπακάλης ο κυρ Παντελής και όλοι οι μικροί ηθοποιοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την θεατρική παράσταση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών

Με ένα έργο «Σταθμό» στον ελληνικό κινηματογράφο , συμμετείχαν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών στο 19ο Παιδικό Φεστιβάλ. Έτσι το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουνίου ανέβηκαν στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου του Κόκκινου Μύλου κι ερμήνευσαν το γνωστό έργο «Της Κακομοίρας » (Ο Μπακαλόγατος), του Ντίνου Κατσουρίδη, βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιάννη Γιαννακόπουλου που για την ιστορία αξίζει ν’ αναφερθεί, πως έκανε πρεμιέρα στον κινηματογράφο στις 18 Ιουνίου του 1963 , με τους μεγάλους Έλληνες ηθοποιούς, Κώστα Χατζηχρήστο, Κώστα Δούκα, Νίκο Ρίζο, Μαρίκα Νέζερ, Νίκο Φέρμα, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά, Θανάση Μυλωνά.
Τιμώντας λοιπόν τον ελληνικό κινηματογράφο και τους μεγάλους Έλληνες ηθοποιούς , οι δάσκαλοι, οι γονείς και οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, έστησαν με μεράκι και παρουσίασαν τον «Μπακαλόγατο» στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο. Το κοινό αποθέωσε τους ταλαντούχους «Ζήκο» και «Μπακάλη» και όλους τους μικρούς ηθοποιούς που ερμήνευσαν εξαίσια τους ρόλους τους. 

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι …

Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, πρόκειται για ένα έργο Σταθμό στον Ελληνικό κινηματογράφο. Είναι ίσως η καλύτερη ελληνική κωμωδία όλων των εποχών και τράπεζα με ατάκες που εκτοξεύονται σε ρυθμό πολυβόλου από τον Ζήκο, Κώστα Χατζηχρήστο, στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του!  Απολαύστε μερικές από αυτές:
Ζήκος: Εσύ όχι παλαμάκια! Να παλαμοκροτάν αυτοί που πληρώνουν! Όχι εσύ που θέλουμε τρεις κιμωλίες στο γράψε-σβήσε τη βδομάδα για σένα, έτσι; Ζήκος: …και με κρατάς και τον Ίκα! Ποιος είν' αυτός ο Ίκας; Μπακάλης: Τι γίνανε οι φακές; Τις πούλησες; Ζήκος: Δεν τις πούλησα, φύγανε μοναχές τους! Διότι σκάσανε οι φακές, βγήκαν τα μαμούνια, πήρε κάθε μαμούνι στην πλάτη από μια φακή και δρόμο τον ανήφορο! Ζήκος: Τι 'ν' αυτό; Μπακάλης: Το γαμπριάτικο υποκάμισο. Ζήκος: Και γιατί το λες υποκάμισο, τι είναι, υπολοχαγός; Μπακάλης: Τον βλέπεις τελευταία που έχει αδυνατίσει; Κάθε βράδυ στο φαΐ του του βάζω από λίγο παραθείο! Ζήκος: Να μου κάνεις τη χάρη! Τ' άκουσα τι είπες, μου έβρισες το θείο! Ζήκος (στον Κιτσάρα):Άλλαξες μάρκα πάλι. Ε, δεν πας στο διάολο, αλλάζεις όλο μάρκες, θα μου κάνεις το λαιμό μου χάλια, δεν μπορώ να μιλήσω… Μια μάρκα θα φουμάρεις! 

Στην παράσταση του 4ου Δημοτικού τη Σκηνοθεσία έκανε, ο Σάββας Κωσταντούρος, τη Σκηνική επιμέλεια οι Γονείς μαθητών Ε’1 κ. Γιολάντα Τσατσαλμά (Εικαστικός). Φιλική συμμετοχή: Ματούλα Λυμπεροπούλου(Εικαστικός). Επιμέλεια αφίσας και Προσκλήσεων κ. Γιολάντα Τσατσαλμά και Μαρία Αντωνοπούλου. Γραφικές Τέχνες Βασίλης Γραμμέλης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου