Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Λίτσα καλεί Λαγκάρντ, όβερ…

ΛΙΤΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Ανοιχτή επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ απέστειλε, με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το ΔΣ του Παραρτήματος της ΕΓΕ Αχαρνών. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

        ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
         
Προς:  Διευθύντρια του ΔΝΤ  Κα   Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαγκάρντ                                                            
  
Κυρία Λαγκάρντ,
Βρίσκεστε στο πηδάλιο ενός πανίσχυρου οργανισμού σε μια ηγέτιδα του δυτικού κόσμου χώρα, που οι άνθρωποί της φιλοδοξούν να εκφράζουν και να στηρίζουν τις μεγάλες Αρχές για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. 
Κυρία Λαγκάρντ, 
Ξέρετε πως οι Αρχές αυτές γεννήθηκαν κατά τους αρχαίους κλασικούς χρόνους στην Ελλάδα. Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που θα τιμήσουμε την του Μάρτη 2013, ημέρα που η Παγκόσμια αναφορά αγγίζει όλες τις Γυναίκες της Γης, εμείς οι Ελληνίδες απευθυνόμαστε σε σας, σαν γυναίκα προς γυναίκα και σας ξεκαθαρίζουμε πως εξακολουθούμε να σεβόμαστε απολύτως τις διεθνείς υποχρεώσεις μας. 
Κυρία Λαγκάρντ, 
Στο πρόσφατο παρελθόν δογματίσατε αβασάνιστα εναντίον μας όπως διαβάσαμε σε πρωτοσέλιδη συνέντευξή σας στη βρετανική εφημερίδα Guardian με τίτλο «΄Ηρθε η ώρα να πληρώσετε. Μην περιμένετε συμπάθεια». 
Πρόσφατα, επίσης, το ΔΝΤ που διευθύνετε, «τίναξε στον αέρα» τις προβλέψεις του για την Ελλάδα, επειδή οι άνθρωποί σας δεν κατανόησαν πλήρως πως οι προσπάθειες λιτότητας της Κυβέρνησής μας-έτσι όπως πειθαναγκαστικά τους επιβλήθηκαν-θα υπονομεύσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. 
Κυρία Λαγκάρντ, 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σας προσκαλούμε να έρθετε στη χώρα μας και να διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια ποιά πραγματικότητα έχετε δημιουργήσει καθώς αναπτύξατε τη στρατηγική σας στο δόγμα της αδιαφορίας για την Ελληνίδα. Ελάτε στο Δήμο Αχαρνών να δείτε με ποιο τρόπο μετουσιώνεται σε πράξη η δήλωσή σας πως «οι γονείς των Ελληνοπαίδων θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους». Θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα όταν ανακαλύψετε την υπέρβαση που κάνουν οι Ελληνίδες για το ανθρωπίνως αδύνατο. Θα αντικρίσετε τα αδιέξοδα από τις σκληρές συνθήκες που έχει προκαλέσει η ηθική και οικονομική κρίση από την ομιχλώδη και πνιγηρή ατμόσφαιρα της επικυριαρχίας του ΧΡΗΜΑΤΟΣ. 
Και ίσως τότε να βάλετε το χέρι στην καρδιά και να συμφωνήσετε μαζί μας «Ως χαρίεν εστ΄ άνθρωπος όταν άνθρωπος η». 
                                                                       Με τιμή 
                                 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Αχαρνών 
                                             της ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου