Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Αφιέρωμα στο Νικηφόρο Βρεττάκο, από τη Φιλότεχνη Λέσχη, την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου


«Υφάκι» της Δημοτικής Αρχής, σε Δελτίο Τύπου, για τους επαγγελματοβιοτέχνες…

Mε ένα Δελτίο Τύπου, στο γνωστό αλλαζονικό ύφος, η Δημοτική Αρχή απορρίπτει το αίτημα του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τα προβλήματα της ντόπιας αγοράς. Καταλογίζει επίσης σκοπιμότητες στη Διοίκηση του Συλλόγου και αποδίδει στις ρουσφετολογικές πολιτικές των προηγούμενων Δημάρχων, τα προβλήματα της αγοράς και ιδίως την καθυστέρηση της κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων. Και φυσικά, όπως το συνηθίζει, επιφυλάσσει μόνο στον εαυτό της το δικαίωμα να εκφράζει άποψη, μονοπωλώντας την αγάπη και το ενδιαφέρον για την πόλη, με τη χαρακτηριστική φράση «η αλήθεια είναι πως έχουμε όνειρα για την πόλη μας και κάποια από αυτά θα γίνουν πραγματικότητα, ακόμα και αν δυσαρεστηθούν κάποιοι» Ιδού, για του λόγου το αληθές, το σχετικό Δελτίο Τύπου. 

Στις 21 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου και του Προέδρου της ΔΗΦΑ Μιχάλη Βρεττού με τρία μέλη του ΔΣ του ΣΕΒΑ, τον κ. Γεώργο, τον κ. Καπλάνη και τον κ. Καραπάνο προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που τέθηκαν από το Σύλλογο προς τον Δήμαρχο. Ο κ. Δήμαρχος, λόγω των εξελίξεων στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν απαραίτητο να βρίσκεται εκτός Δήμου. Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που έθεσε ο ΣΕΒΑ πλην αυτό των δημοτικών τελών το οποίο κρίθηκε ότι πρέπει να συζητηθεί παρουσία του Δημάρχου. Διαβάζοντας το δελτίο τύπου του ΣΕΒΑ προκύπτει καταρχήν ζήτημα αν στη συζήτηση τελικά βρίσκονταν μόνο οι εκπρόσωποι του ΣΕΒΑ καθώς τα συμπεράσματά τους είναι παντελώς ανακριβή. Ως προς τα μεγάλα προβλήματα της πόλης προφανώς και δε φταίνε οι καταστηματάρχες. Αν είναι δυνατόν να επιρρίπτονται ευθύνες στους επιχειρηματίες επειδή τα όμβρια δεν έγιναν ποτέ καθώς ορισμένοι προτιμούσαν να κάνουν ρουσφετολογικές πολιτικές αντί για πολιτικές υποδομών. Αν είναι δυνατόν να φταίνε για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οι επιχειρηματίες. Όμως επειδή έχουμε αποδείξει ως τώρα ως διοίκηση ότι με κάθε τρόπο προχωράμε σε δράσεις, τέθηκαν στη συζήτηση τα εξής: Το πρόβλημα των ομβρίων λόγω της έκτασης του απαιτούμενου έργου δεν θα επιλυθεί ούτε σε μια εβδομάδα ούτε σε δύο μήνες. Οι μελέτες τελείωσαν, οι επαφές με την Περιφέρεια είναι συνεχείς, αλλά η διαδικασία ένταξης στο ΕΣΠΑ απαιτεί ορισμένο διάστημα όπως επίσης και τα έργα που θα ακολουθήσουν θα απαιτήσουν ορισμένο χρόνο κατασκευής. Είναι βέβαιο όμως ότι τα ζήτημα των ομβρίων είναι σε διαδικασία επίλυσης. Συνεπώς όσα δημοτικά συμβούλια και αν γίνουν δε θα αλλάξει η εξέλιξη των πραγμάτων ως προς αυτό το ζήτημα. Για το άλλο ζήτημα του πάρκινγκ εξηγήθηκαν με σαφήνεια όλες οι έως σήμερα δράσεις και ποιες είναι υπό συζήτηση για το άμεσο μέλλον αλλά και μακροπρόθεσμα. Αυτά και άλλα πολλά που συζητήσαμε για το μέλλον της πόλης και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, προφανώς οι εκπρόσωποι του ΣΕΒΑ τα θεωρούν παραμύθια και όνειρα. Η αλήθεια είναι πως έχουμε όνειρα για την πόλη μας και κάποια από αυτά θα γίνουν πραγματικότητα, ακόμα και αν δυσαρεστηθούν κάποιοι. Εν κατακλείδι, στους εκπροσώπους του ΣΕΒΑ προτάθηκαν λύσεις με άμεση εφαρμογή που απαιτούν τουλάχιστον σε ορισμένο βαθμό συνεργασία Δήμου και Επιχειρηματιών. Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους έκδοσης του εν λόγω δελτίου τύπου και τη σκοπιμότητά του, ωστόσο είναι σαφές ότι περισσότερο περιέχει λέξεις εντυπωσιασμού και ανακριβή συμπεράσματα, παρά τα ουσιαστικά σημεία της συνάντησης από τα οποία απέχει παρασάγγας. 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Μουσείο και στην Αρχαιολογική Συλλογή, από το Τμήμα Αρχαιολογίας του Δήμου Αχαρνών

Από παλιότερη εκδήλωση του Τμήματος Αρχαιολογίας στην Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών
Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια εξωστρέφειας και κοινωνικής προσφοράς στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνει η ελληνική οικογένεια, το Τμήμα Αρχαιολογίας & Ιστορικής Έρευνας θα υλοποιήσει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που απευθύνονται στους μαθητές του νηπιαγωγείου, της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στους ενήλικες που θα ήθελαν να τις παρακολουθήσουν. Οι χριστουγεννιάτικες αυτές εκδηλώσεις θα υλοποιηθούν στο χώρο του Τμήματος, στην Αρχαιολογική Συλλογή και στο Λαογραφικό Μουσείο και περιλαμβάνουν παραστάσεις Θεάτρου Σκιών, Κουκλοθέατρου, εκπαιδευτικά προγράμματα, προβολές ταινιών, κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών, αφηγήσεις παραμυθιών. Αναλυτικά:
α) θα προβληθούν ταινίες στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Τις ταινίες θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι γονείς με τα παιδιά τους και οι γιαγιάδες με τα εγγόνια τους. Μετά από κάθε προβολή θα έχουν τη δυνατότητα με τη βοήθεια των υπαλλήλων να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με απλά και οικονομικά υλικά. 

β) θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις θεάτρου Σκιών με τίτλο « Τα Μαγικά Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» από τους υπαλλήλους του Τμήματος. Μετά την παράσταση οι μικροί μας φίλοι θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον μπερντέ, θα συζητήσουν για το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα, θα ζωγραφίσουν χριστουγεννιάτικες εικόνες και θα κατασκευάσουν στολίδια για το δέντρο τους. 
γ) Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις κουκλοθέατρου με τίτλο «ο Πλούτος και η Ευτυχία».  Τα παιδιά μετά την παράσταση θα μιλήσουν για τις δικές τους ευχές, θα τις ζωγραφίσουν και θα τις κρεμάσουν στο δέντρο των ευχών. Θα κατασκευάσουν τον Άη Βασίλη που αυτές τις μέρες περιμένουν να πραγματοποιήσει τις ευχές τους. 
δ) Με αφορμή την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστέρι» του Ευγένιου Τριβιζά που ευγενικά μας παραχώρησε η ΕΡΤ τα παιδιά καλούνται να αγγίξουν το δικό τους αστέρι μέσα από ψυχοκινητικές δραστηριότητες πλημμυρισμένες με πολύ κέφι και πολύ  μουσική.
Στην Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών κατά τις ημέρες που δηλώνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα: 
α) Με αφορμή τις λαϊκές παραδόσεις για τους  Καλικάντζαρους, τα ήθη και τα έθιμα του Δωδεκαημέρου τα παιδιά παρακολουθούν το πρόγραμμα «Ο καλικάντζαρος Ξεναιτέτος υιός Μανδρακούκου το γένος Κωλοβελόνη αναζητεί το γενεαλογικό του δέντρο στην Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών». Οι μαθητές μέσα από την αφήγηση της γιαγιάς- κούκλας, κυράς Καλή, γίνονται οι ίδιοι βοηθοί του μικρού καλικάντζαρου που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τις ρίζες του. Οδηγός τους τα ελληνικά κάλαντα που τόσο αγαπά αυτός ο τόσο αλλιώτικος καλικάντζαρος. 
Στο Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών κατά τις ημέρες που δηλώνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα. 
α)  θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: ««Να τα πούμε; Ήθη και Έθιμα του Δωδεκαημέρου. Ένα ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο.»  Οι μαθητές τραγουδούν τα κάλαντα, μαθαίνουν τα ιδιαίτερα έθιμα της περιοχής κατά τις ημέρες των γιορτών και αναπαριστούν το έθιμο του ποδαρικού και το τάισμα της βρύσης στον Κάραβο. 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Παρακαλούμε όσα σχολεία θέλουν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις να δηλώσουν συμμετοχή στο Αρχαιολογικό Τμήμα. Τηλ. Επικ . Φαξ. 210-2322878. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
Επισυνάπτεται  το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (Τηλ. Επικ.:2102322878)

ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ      (Φιλαδελφείας 217)

Στις 4/12, 14/12 «Τα Μαγικά Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» από τους υπαλλήλους του Τμήματος. Μετά την παράσταση οι μικροί μας φίλοι θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον μπερντέ, θα συζητήσουν για το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα, θα ζωγραφίσουν χριστουγεννιάτικες εικόνες και θα κατασκευάσουν στολίδια για το δέντρο τους. 
Στις 6/12, 18/12 Με αφορμή την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστέρι» του Ευγένιου Τριβιζά  τα παιδιά καλούνται να αγγίξουν το δικό τους αστέρι μέσα από ψυχοκινητικές δραστηριότητες πλημμυρισμένες με πολύ κέφι και πολύ  μουσική. 
Στις 10/12, 13/12, 17/12 Θα πραγματοποιηθούν τρείς παραστάσεις κουκλοθέατρου με τίτλο « ο Πλούτος και η Ευτυχία».  Τα παιδιά μετά την παράσταση θα μιλήσουν για τις δικές τους ευχές, θα τις ζωγραφίσουν και θα τις κρεμάσουν στο δέντρο των ευχών. Θα κατασκευάσουν τον Άη Βασίλη που αυτές τις μέρες περιμένουν να πραγματοποιήσει τις ευχές τους. 
Στις 21/12, 27/12, 28/12 θα προβληθούν ταινίες στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Τις ταινίες θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι γονείς με τα παιδιά τους και οι γιαγιάδες με τα εγγόνια τους. Μετά από κάθε προβολή θα έχουν τη δυνατότητα με τη βοήθεια των υπαλλήλων να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με απλά και οικονομικά υλικά.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΧΑΡΝΩΝ (Φιλαδελφείας 76, έναντι του Δημαρχείου Αχαρνών)

Στις 5/12, 12/12, 19/12 Με αφορμή τις λαϊκές παραδόσεις για τους  Καλικάντζαρους, τα ήθη και τα έθιμα του Δωδεκαημέρου τα παιδιά παρακολουθούν το πρόγραμμα «Ο καλικάντζαρος Ξεναιτέτος υιός Μανδρακούλου το γένος Κωλοβελόνη αναζητεί το γενεαλογικό του δέντρο στην Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών». Οι μαθητές μέσα από την αφήγηση της γιαγιάς- κούκλας, κυράς Καλή, γίνονται οι ίδιοι βοηθοί του μικρού καλικάντζαρου που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τις ρίζες του. Οδηγός τους τα ελληνικά κάλαντα που τόσο αγαπά αυτός ο αλλιώτικος καλικάντζαρος.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ            (Κεντρική Πλατεία Αχαρνών) 

Στις 7/12, 14/12, 20/12 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα : «Να τα πούμε ; Ήθη και Έθιμα του Δωδεκαημέρου. Ένα ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο.»  Οι μαθητές τραγουδούν τα κάλαντα, μαθαίνουν τα ιδιαίτερα έθιμα της περιοχής κατά τις ημέρες των γιορτών και αναπαριστούν το έθιμο του ποδαρικού και το τάισμα της βρύσης στον Κάραβο.

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: Πλακίτσα Κρημνιανιώτη, την ώρα που οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

NIKOΣ ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ
Να επεκτείνει την κατάληψη κι εκτός του Δημαρχείου, αποφάσισε, το πρωί της Τετάρτης, 28 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αχαρνών. Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις, το Σωματείο αποφάσισε να καταληφθεί το αμαξοστάσιο, το ΚΕΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί, επιδιώκοντας, στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ, να αυξηθεί η πίεση που ασκούν στην Κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της Αυτοδιοίκησης, με στόχο να υποχωρήσει στο θέμα της διαθεσιμότητας. Κι ενώ το κλίμα ανάμεσα στο Δήμαρχο και τους εργαζομένους βελτιωνόταν,μετά από την ...επιδρομή Ντούρου στον πίνακα με τις κάρτες παρουσίας, μια αψυχολόγητη ενέργεια του Γενικού Γραμματέα Νίκου Κρημνιανιώτη λίγο έλειψε να ανοίξει και πάλι τον ασκό του Αιόλου. Με παιγνιώδη, προφανώς, διάθεση, ο Γενικός πέταξε κέρματα από το παράθυρο του γραφείου του σε εργαζόμενους που επέστρεφαν από την πορεία της Τρίτης. Όμως η ενέργειά του, παρεξηγήθηκε από εκείνους που δεν είχαν οικειότητα μαζί του, με αποτέλεσμα να καταγγελθεί, με σαφέστατα, επιθετική διάθεση, εκ μέρους των εργαζομένων, το συμβάν στη Γενική τους Συνέλευση. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων δεν δόθηκε συνέχεια, ωστόσο επισημάνθηκε ότι σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές πρέπει όλοι να δείχνουν την απαιτούμενη σοβαρότητα

Εσείς φταίτε, είπαν στους καταστηματάρχες οι Αντιδήμαρχοι του Ντούρου…

Σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τη Δημοτική Αρχή, για τα προβλήματα των καταστηματαρχών και βιοτεχνών της πόλης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου τους εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 
                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 21-11-2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του ΣΕΒΑ με την Δημοτική αρχή ,για να αναπτυχθούν τα υπαρκτά προβλήματα της καθημερινότητας των καταστηματαρχών και βιοτεχνών της πόλης μας . Με βάση υπόμνημα που έχουμε καταθέσει και προτάσεις σαν θέματα στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Το ραντεβού είχε σκοπό συνάντηση με τον Δήμαρχο έτσι ώστε πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, να υπήρχε μια τοποθέτηση του ΣΕΒΑ και ανάπτυξη των πιο πάνω. Ο Δήμαρχος από το ραντεβού μας απουσίαζε λόγω αναλυμένων υποχρεώσεων. Η παρουσίαση των θέσεων μας έγινε με δυο αντιδημάρχους, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή. 
Αυτό που βγήκε από την συνάντηση , είναι ότι για άλλη μια φορά φταίμε εμείς οι εμποροβιοτέχνες για την κατάντια μας και το χάλι της πόλης μας. 
Αυτό που εισπράξαμε ήταν όνειρα και παραμύθια για την πόλη που μας αξίζει να ζούμε, στο γενικά , στο αόριστα, μακρινό μέλλον και εφόσον συμβάλουμε οικονομικά και εμείς ή μόνο εμείς Η θέση μας παραμένει –όλοι οι συνάδελφοι στο Δημοτικό Συμβούλιο – διεκδικούμε βασικά έργα υποδομής ΤΩΡΑ που θα παίρνουν υπ΄ όψιν τις ανάγκες όσων δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη πόλη και θα αναδεικνύουν μια σύγχρονη και ανταγωνίσιμη αγορά . Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε όλο και μεγαλύτερα βάρη. Καλούμε σε μαζική, αγωνιστική και πλατιά συσπείρωση τα μέλη μας ώστε να παρθούν αποφάσεις για την επίλυση των επιτακτικών αναγκών μας . 
                                                                     Το Δ.Σ. του ΣΕΒΑ

Να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το κυκλοφοριακό, τη μείωση των δημοτικών τελών και τη συντήρηση των δρόμων ζητά ο ΣΕΒΑ

Το ΔΣ του Συνδέσμου Επαγγελματιών κι Εμπόρων (ΣΕΒΑ) απέστειλε στο Δήμαρχο, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στους επικεφαλής των παρατάξεων την παρακάτω επιστολή: 

Κύριε Πρόεδρε , 
Κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου

Εκτιμώντας την σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα καταστήματα της πόλης μας σαν αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών που επιβάλει ανεργία και κόψιμο μισθών στα λαϊκά νοικοκυριά δηλαδή στους πελάτες μας καθώς επίσης και η φοροεπιδρομή στις επιχειρήσεις μας και στα σπίτια μας έχει σαν αποτέλεσμα τα μαγαζιά της πόλης μας να μαραζώνουν πνιγμένα από τα χρέη και αρκετά από αυτά να κλείνουν. 
Αξίζει να αναφερθούμε σε αριθμούς που βγαίνουν μέσα από τις καταστάσεις του μητρώου μας ότι τον Μάη του 2011 το 78% των καταστημάτων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις στον ασφαλιστικό τους οργανισμό , στην εφορία ,στα δημοτικά τέλη , ΔΕΗ , προμηθευτές , ενοίκια , τράπεζες κ.α. 
Από αυτούς, το 88% οι οφειλές τους ως προς τον ασφαλιστικό οργανισμό είναι τέτοιες που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ,αλλά και ασφαλιστική ενημερότητα ώστε να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά , το 38% από αυτούς οι οφειλές τους προς την εφορία είναι τέτοιες που ούτε σε ευνοϊκή ρύθμιση μπορούν να μπουν . Δεκάδες βέβαια είναι οι μικρές επιχειρήσεις σε μηνιαία βάση που τους κόβεται η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από την ΔΕΗ λόγω οφειλών . Το χειρότερο όλων πολλοί συνάδελφοί μας αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους πνιγμένοι στα χρέη χωρίς εισόδημα , χωρίς ταμείο ανεργίας , μέσα στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα . 
Έχοντας τα πιο πάνω έρχεται να προστεθεί και η άσχημη κατάσταση της πόλης μας , των δρόμων και των περιοχών όπου δραστηριοποιούνται καταστήματα . Το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι κυρίως από την Αριστοτέλους –Σαλαμίνος και εσωτερικά προς το κέντρο. 
Η έλλειψη βασικών υποδομών όπως απορροή βρόχινων νερών στο σύνολο της πόλης όπου η πρώτη σταγόνα νερού σταματάει κάθε εμπορική και επαγγελματική δραστηριότητα μιας και οι δρόμοι όπου δραστηριοποιούνται επαγγελματικά τα καταστήματα έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους με αποτέλεσμα ούτε πελάτης να κυκλοφορεί αλλά και οι επιχειρήσεις να πλημμυρίζουν . Χαρακτηριστική είναι η εικόνα της πόλης σε περιόδους βροχών όπου θυμίζει μια εμπόλεμη κατάσταση με τα σακιά από την άμμο , τις λαμαρίνες και τις σφουγγαρίστρες . 
Η φθορά των οδοστρωμάτων , πεζοδρομίων και πλατειών η έλλειψη δημοτικών χώρων στάθμευσης , ο θόρυβος , το καυσαέριο κάθε άλλο παρά σύγχρονη και ανταγωνιστική αναδεικνύουν την αγορά της πόλης μας στο σύνολό της. 
Σαφώς η δημοτική αρχή έχει καταβάλει μικρές προσπάθειες αναβάθμισης ως επί το πλείστον στην αγορά του κέντρου με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , διευκολύνσεις των πεζών στην Παγκάλου , γιορτινά Σάββατα στην Δεκελείας ποδήλατα ζαρντινιέρες στη Δεκελείας και άλλα . 
Όμως σίγουρα δεν λύθηκαν τα προβλήματα και ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν βελτιώθηκε κάτι . 
Ζητάμε λοιπόν να έρθει σαν θέμα στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί , παρουσία και των ενδιαφερομένων συναδέλφων ώστε να πάρετε ( πάρουμε ) αποφάσεις με βάση τα παραπάνω την ελάφρυνση και βοήθεια στα καταστήματα ,την γενναία μείωση των δημοτικών τελών σε καταστήματα και βιοτέχνες κάτω των 150 τμ. και από κει και πάνω κλιμακωτά δημοτικά τέλη . Να εκπονηθεί άμεσα νέα κυκλοφοριακή μελέτη για όλη την πόλη που θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες όσων δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε αυτούς τους δρόμους. 
Αναστολή όλων των εργασιών παρέμβασης στο κυκλοφοριακό της πόλης έως ότου εγκριθεί μελέτη με βάση τις πιο πάνω ανάγκες . Σηματοδότηση στους δρόμους ακόμα και φωτεινών επιγραφών ώστε να αναδεικνύουν την αγορά της, εύρεση άμεσα χώρων στάθμευσης των αυτοκινήτων και τέλος να ξεκινήσουν άμεσα έργα απορροής των βρόχινων νερών και συνέχεια επισκευή και συντήρηση οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων . 
Πιστεύουμε πως την ευθύνη για την υποβάθμιση της πόλης μας μόνο εμείς οι εμποροβιοτέχνες δεν έχουμε, αντιθέτως έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε πολλά μα πάρα πολλά σε άμεσους και έμμεσους φόρους καθώς και σε δημοτικά τέλη και σαφώς η λογική πως δεν υπάρχουν χρήματα δεν μας ικανοποιεί γιατί εμείς τα έχουμε πληρώσει . 
                                     Φιλικότατα για το ΣΕΒΑ το Διοικητικό Συμβούλιο

Σοβαρός τραυματισμός παιδιού, από κακοτεχνία, σε παιδική χαρά του Ολυμπιακού Χωριού

H οκτάχρονη Δέσποινα νοσηλεύθηκε ,
σοβαρά τραυματισμένη, στο νοσοκομείο Παίδων
Οκτάχρονο κοριτσάκι έσπασε τον αγκώνα του, ενώ έπαιζε στην παιδική χαρά του Π-13, στο Ολυμπιακό Χωριό. Ο τραυματισμός της μικρής Δέσποινας οφείλεται σε ένα κομμάτι της περίφραξης το οποίο έχει αφαιρεθεί, με αποτέλεσμα να έχει γίνει επικίνδυνο για τα παιδιά. Το παιδί νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Παίδων κι οι συγγενείς του εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν ευθύνες, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά τους. Το συμβάν θέτει το θέμα της ασφάλειας στις διάφορες παιδικές χαρές του Δήμου Αχαρνών, οι περισσότερες από τις οποίες παραμένουν χωρίς συντήρηση, εγκυμονώντας κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Τρόφιμα συγκεντρώνει το 7ο Γυμνάσιο Αχαρνών


Δικαιολογεί το Δήμαρχο ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αχαρνών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΚΟΥΛΟΓΛΟΥ
Την διευκρίνιση ότι η κρίση στις σχέσεις Δημάρχου-εργαζομένων εκτονώθηκε μετά τη συνάντηση του Σωτήρη Ντούρου με τους εργαζομένους έκανε, μιλώντας στον «Μενιδιάτη» ο Γιάννης Τσουκούλογλου. Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων απέδωσε σε ελλιπή ενημέρωση την αντίδραση του Δημάρχου, η οποία προξένησε αλγεινή εντύπωση σε εργαζόμενους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στους χώρους του Δημαρχείου. «Ο Δήμαρχος δεν γνώριζε την απόφασή μας για την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις με τη μορφή που είχε αποφασίσει η Ομοσπονδία μας και γι αυτό παρεξήγησε την παραμονή των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Ωστόσο, όταν ενημερώθηκε από το Σωματείο αναθεώρησε τη στάση του, με αποτέλεσμα να λυθεί η παρεξήγηση», τόνισε χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος των εργαζομένων θεώρησε χρήσιμο να δώσει διευκρινήσεις, καθώς όπως επεσήμανε μιλώντας στον «Μενιδιάτη» , σε αυτή την δύσκολη συγκυρία οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Διοικήσεις των Δήμων δίνουν κοινό αγώνα, για την θετική έκβαση του οποίου, θεωρούν πολύτιμη και τη στήριξη του Τύπου.

Ρεσιτάλ αυταρχισμού, κατά απεργών, από το Ντούρο

Το χαμόγελο του Δημάρχου προέρχεται
από την προεκλογική περίοδο
Σε κατάσταση αμόκ μπήκε στο Δημαρχείο, που βρισκόταν υπό κατάληψη από τους εργαζομένους, οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας, το πρωί της Δευτέρας, 26 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την οργή του επειδή καταλήφθηκε το Δημαρχείο, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες, αγνοώντας ότι οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με την καθοδήγηση της Ομοσπανδίας των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα κτύπησε ο ίδιος τις κάρτες όσων βρίσκονταν μέσα στο Δημαρχείο, για να μην τις κτυπήσουν εκ των υστέρων, όπως είπε, όσοι βρίσκονταν στο προαύλιο του Δημαρχείου. Η συμπεριφορά του ενόχλησε τους εργαζόμενους οι οποίοι εξέφρασαν παράπονα στο σωματείο, το οποίο, αφού συνάντησε το Δήμαρχο τους διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση εξομαλύνθηκε. Οι κακές εντυπώσεις, ωστόσο, παραμένουν κι εξακολουθούν να αποτελούν θέμα συζήτησης μεταξύ των εργαζομένων… 

Μηδέν εις το πηλίκον το έργο της Δημοτικής Αρχής στις Άνω Αχαρνές

H ανούσια φλυαρία του Δημάρχου είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν ελάχιστοι από τους κατοίκους στην αίθουσα


Η ακατάσχετη φλυαρία του Δημάρχου Σωτήρη Ντούρου, στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου Αχαρνών, δεν μπόρεσε να αναστρέψει το αρνητικό για τη Δημοτική Αρχή κλίμα που επικρατεί στη συνοικία. Η διαπίστωση του μετριοπαθούς Πρόεδρου του Συλλόγου, Αντώνη Παλιούρα ότι στα δύο χρόνια που έχουν περάσει, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της, η Δημοτική Αρχή δεν έχει επιλύσει ούτε ένα από τα προβλήματα της περιοχής, προκάλεσε αίσθηση στην αίοθυσα. Την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, περιέγραψαν με μελανά χρώματα οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις τόνισαν ότι δεν μπορούν να περπατήσουν στους δρόμους, από τη λάσπη. Απαντώντας ο Σωτήρης Ντούρος επανέλαβε τη γνωστή ιστορία ότι το σύμπαν έχει …συνωμοτήσει σε βάρος της Δημοτικής Αρχής με το μνημόνιο και το ενδεχόμενο να τεθεί ο Δήμος υπό Επιτροπεία κι απέφυγε να αναλάβει την παραμικρή δέσμευση. Κι ούτε μπήκε στον κόπο να συζητήσει την πρόταση του Αντώνη Παλιούρα να αρχίσει ο Δήμος το έργο διαμόρφωσης  της Πλατείας και να βοηθήσουν, εν συνεχεία,  οι κάτοικοι για την αποπεράτωσή της. Το μόνο καλό νέο που κόμισε ήταν ότι εντός της εβδομάδας αρχίζουν τα έργα αποχέτευσης των ακαθάρτων, στο υπόλοιπο κομμάτι της συνοικίας, το οποίο, κατά διαβολική, μάλλον, σύμπτωση, ανατέθηκε στον ίδιο εργολάβο, από τον οποίο οι κάτοικοι έχουν σοβαρά παράπονα. Τα σαθρά επιχειρήματα του Δημάρχου κατέρριψε ο επικεφαλής της παράταξης «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες», Γιάννης Κασσαβός. «Ο Δήμαρχος εξελέγη το 2010, όταν είχε ήδη ψηφιστεί το μνημόνιο και γνώριζε, πολύ καλά την οικονομική κατάσταση του Δήμου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος επανέλαβε τη διαπίστωση του Αντώνη Παλιούρα, για την απραξία της Δημοτικής Αρχής, με τη φράση «αν γυρίζαμε το ημερολόγιο δύο χρόνια πίσω, θα διαπιστώναμε ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό».  

24 προσλήψεις στο Δήμο Αχαρνών


Συνελήφθη Αλβανός χονδρέμπορος χασίς στον Κόκκινο Μύλο

Η κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης
Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου

                                             Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2012

                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη χθες (22-11-2012) το βράδυ, στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 47 ετών, για κατοχή και μεταφορά σημαντικής ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για αλλοδαπό που εισάγει μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από Αλβανία και της διακινεί σε άλλους μικροεμπόρους, τον εντόπισαν στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου και τον συνέλαβαν.
Κατασχέθηκαν
  • ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους -55- κιλών και -465- γραμμ.
  • Το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
  • Ένα (1) ΙΧΕ αυτοκίνητο
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Συγκέντρωση των Δημάρχων της Αττικής στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις διαθεσιμότητες εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής, 23 Νοεμβρίου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της  Αττικής (ΠΕΔα) με τη συμμετοχή της ΠΟΕΟΤΑ έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Αττικής με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκο Σαράντη συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Μανούσο Βολουδάκη. Η ΠΕΔΑ επανέλαβε τη θέση της ότι διαφωνεί με τη ρύθμιση για τη διαθεσιμότητα στους ΟΤΑ και ότι οι Δήμαρχοι δεν αποστέλλουν ονόματα εργαζομένων για διαθεσιμότητα στο Υπουργείο και δεν θα υπογράψουν Διαπιστωτικές Πράξεις διαθεσιμότητας.
 Η ΠΕΔΑ κατέθεσε την πρόταση της για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί η οποία είναι:
Να παγώσει άμεσα η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας. Οι Δήμοι να επεξεργαστούν συγκεκριμένη πρόταση για την κινητικότητα των εργαζόμενων  μεταξύ ΟΤΑ, δηλαδή για μετατάξεις από Δήμους όπου τυχόν πλεονάζουν κάποιες ειδικότητες σε άλλους όπου υπάρχουν μεγάλα κενά.
Η αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Αττικής εξέφρασε τη διαμαρτυρία της που ο Υπουργός κ. Μανιτάκης, αν και είχε ειδοποιηθεί από την προηγούμενη μέρα, δεν μπόρεσε να βρει χρόνο για συνάντηση με τους Δημάρχους της Αττικής και ζήτησε την άμεση πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης. 

Εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Ολυμπιακού Χωριού

Εκδήλωση με θέμα: "Η ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο", οργανώνουν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού - Αχαρνών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet).
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος και δραστηριοτήτων "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" 2013 με σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών και τη δική σας στήριξη για την ασφαλέστερη δυνατή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά μας. Ομιλητές στην εκδήλωση είναι ειδικοί επιστήμονες για την ασφάλεια του διαδικτύου, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί μέλη του προγράμματος: «ΑΡΙΑΔΝΗ: Ασφαλής χρήση του διαδικτύου και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του».

Θεματολογία
1. Ο ρόλος που διαδραματίζει το διαδίκτυο στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.
2. H εξάρτηση στο διαδίκτυο, τρόποι προσέγγισης των παιδιών με συμπτώματα εξάρτησης και ο ρόλος της οικογένειας.
3. Τα είδη των παιχνιδιών και οι κίνδυνοι από τη χρήση τους.
4. Ο διαδικτυακός ή ηλεκτρονικός εκφοβισμός (cyberbullying) και ο ρόλος του γονέα στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

 Ομιλητές (Αλφαβητικά) 
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, Επιστημονική συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων "Παν. & Αγλ. Κυριακού".
ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολόγος, συνεργάτης του προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
ΜΠΕΝΑΒΕΛΗ ΕΥΑ
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, Εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων Νομού Αττικής, συνεργάτης του προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Δηλώσεις συμμετοχής στα καλλιστεία, στις 12 Δεκεμβρίου


ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΡΝΩΝ: Εκλογή εκπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου

Την Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012 ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Συνέλευση – Ολομέλεια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ ΑΧΑΡΝΩΝ εν όψει της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ.Θα συζητηθεί το Σχέδιο Διακήρυξης, που θα παρουσιάσει οΝίκος Βούτσης, βουλευτής Α΄ Αθηνών, Γραμματέας της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ. Θα εκλεγεί εφορευτική επιτροπή για την κατάρτιση ψηφοδελτίου και τη διεξαγωγή εκλογής αντιπροσώπων την Κυριακή 25 Νοέμβρη. Δικαίωμα υποψηφιότητας για την αντιπροσώπευση στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα έχουν όσοι εγγραφούν μέλη μέχρι την ημερομηνία αυτή. Δικαίωμα ψήφου και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ 
30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ 
ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 24 – 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Aναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Γκρίτση, στην πινακοθήκη «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΒΑΣ», στις 1 και 2 Δεκεμβρίου


Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από τις πρώτες μου αναζητήσεις με τον χρωστήρα. Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να σας δω στην αναδρομική έκθεσή μου στις 1 και 2 Δεκεμβρίου στην Πινακοθήκη "ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΒΑΣ" του Δήμου Αχαρνών.
                                      Σας ευχαριστώ
                                    Γιάννης Γκρίτσης

Οι SINUS JAZZ BAND (με τη δική μας Κατερίνα Σκρέκη), στον πολυχώρο ΑΓΚΥΡΑ, το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου


Πολιτισμικό σοκ προκάλεσε η μελέτη ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Αχαρνών

ΤΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΡΑΝΗ
ΤΗΣ ΤΟΥΛΑΣ ΚΑΛΟΓΡΑΝΗ
Ξαφνιαστήκαμε περίεργα και νιώσαμε υπέροχα μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών, κατά την παρουσίαση σχεδιασμού και αναβάθμισης της κεντρικής μας Πλατείας. Υποστήκαμε ευχάριστα ένα πολιτισμικό ΣΟΚ! Το γεγονός αυτό είναι πρωτόγνωρο και συνάμα τόσο πρωτοποριακό για την αδικημένη τούτη πόλη. Για τούτη τη πόλη που εξακολουθεί να υπάρχει και να είναι παγκόσμια γνωστή μέσα από το σημαντικό έργο του Αριστοφάνη ''Αχαρνής''. Κρατάει ακόμη, με δυσκολία θα έλεγα το όνομα Αχαρνές, που έχει αντικατασταθεί και κυριαρχήσει με το όνομα Μενίδι. Οι Αχαρνές σαν πόλη αξίζει κάτι καλύτερο, κάτι περισσότερο απά την υποβάθμιση που έχει υποστεί και ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται λοιπόν ότι κάτι αλλάζει, κάτι πάει να γίνει. Η παρουσίασή που έγινε δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια γιορτή Πολιτισμού, όπως εύστοχα την χαρακτήρισε ο Αντιδήμαρχος σχεδιασμού και ανάπτυξης Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος. ο βιώσαμε έντονα, το παρακολουθήσαμε με θαυμασμό και νιώσαμε συγκίνηση και ικανοποίηση. Συγκίνηση γιατί ζούμε σε αυτόν τον τόπο. Ικανοποίηση, γιατί η εξαιρετική αυτή προσπάθεια αποτελεί ένα φόρο τιμής σε αυτούς που μας παρέδωσαν τούτη τη πόλη και είμαστε υποχρεωμένοι να την παραδώσουμε στη Νέα Γενιά καλύτερη από πριν.
Ο Δήμαρχος έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα νέα παιδιά, στη Νέα Γενιά, εμπιστεύτηκε το σχεδιασμό σε δύο εξαίρετους Αρχιτέκτονες, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα.. Στον Κώστα Ράπτη και στον Δημήτρη Βενετσάνο. Δύο νέα παιδιά που ζουν, αναπνέουν και βιώνουν την καθημερινότητα αυτής της πόλης από τότε που γεννήθηκαν μέχρι σήμερα. Ομολογουμένως μας κατέπληξαν κυριολεκτικά. Η εργασία τους δεν ήταν απλά δομημένη Αρχιτεκτονικά, κάτι που μόνο ειδήμονες μπορούν να αξιολογήσουν. Ήταν μια εργασία με έμπνευση, με πρωτοτυπία, με κέφι, με φρεσκάδα αλλά πάνω απ' όλα με αγάπη για τον τόπο τους. Συγχαρητήρια στα ταλαντούχα αυτά παιδιά, που μετά από κοπιαστική και λεπτομερή ενασχόληση πολλών μηνών πέτυχαν αυτό το αποτέλεσμα. Είναι σίγουρο, ότι με την παρουσίαση αυτή στις 14 Νοέμβρη όλοι μας, μικροί και μεγάλοι νιώσαμε το ηθικό μας ανεβασμένο, γιατί φαίνεται ότι υπάρχει προοπτική , υπάρχει ελπίδα γι' αυτόν το τόπο. Οι Αχαρνές το αξίζουν! Το αξίζουν οι κάτοικοι που αγάπησαν και αγαπούν αυτή τη πόλη. Ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις, τη μικρόψυχη κριτική, τις μεμψιμοιρίες, τις προσωπικές μας εγωκεντρικές αδυναμίες, οφείλουμε να σφίξουμε το χέρι σ' αυτούς τους δυο ευέλπιδες Αρχιτέκτονες.
Μπράβο παιδιά! Συγχαρητήρια Κώστα! Συγχαρητήρια Δημήτρη!
Ο Δήμαρχος σας εμπιστεύθηκε αυτή τη δουλειά και εσείς ξεπεράσατε κάθε προσδοκία. Ευχόμαστε να υλοποιηθεί αυτό το έργο, που θα δώσει πνοή ζωής στη πόλη μας, αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης των Αχαρνών και αισιοδοξία στη Νέα Γενιά ότι υπάρχει η ορατή ελπίδα για μια ωραιότερη πόλη.

Συμπλέουν με τους εργαζόμενους, οι Δήμαρχοι της Αττικής

Οι παρατάξεις της ΠΕΔΑ είχαν συμφωνήσει από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Κώστας Ασκούνης εξέθεσε τις διαπιστώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ). Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Νίκος Σαράντης διαβάζει την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη Γενική Συνέλευση πήρε μέρος το σύνολο των Δημάρχων της Αττικής
Nα μείνουν κλειστοί οι Δήμοι της Αττικής, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτύριας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 11:00, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των Δημάρχων της Αττικής (ΠΕΔΑ), που συνήλθε το μεσημέρι της Τετάρτης, 21 Νοεμβρίου, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο. Εκφράζοντας, επίσης, την αντίθεσή της στρις περικοπές πόρων και τις απολύσεις προσωπικού, αποφάσισε να θέσει ένα πλαίσιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενόψει του έκτακτου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου, 2012, στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ. Ειδικότερα οι Δήμαρχοι της Αττικής θα κατέβουν στο συνέδριο, με τις εξής προτάσεις: 
*Μια νομιμοποιημένη από τη διαδικασία του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ διαδρομή κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνουν κλιμακούμενα κλεισίματα των Δήμων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενους και πρωτότυπες ενέργειες προβολής των αιτημάτων μας στο κέντρο των πόλεων και βέβαια στο κέντρο της Αθήνας. Δεν μπορούμε πια να περιοριστούμε σε συμβολικές κινήσεις, το Συνέδριο μας πρέπει να αποφασίσει για πολύμορφες κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους που θα φέρουν αποτελέσματα. Και προφανώς, ως ΠΕΔ Αττικής, που πρώτοι ξεκινήσαμε τις κινητοποιήσεις στα τέλη του Αυγούστου, ανάλογα με τις αποφάσεις του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ και την προοπτική που προσφέρουν, θα πάρουμε αν χρειαστεί και τις δικές μας αγωνιστικές αποφάσεις. *Συμμετοχή των κατοίκων, των τελικά ωφελούμενων από το έργο και τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης στις κινητοποιήσεις μας μέσα από την ενημέρωση τους και τη διαμόρφωση επιτροπών στήριξης σε κάθε Δήμο ή και κεντρικά. Να πάμε στην κοινωνία αγαπητοί συνάδελφοι και από εκεί να αντλήσουμε τις απαραίτητες δυνάμεις. Με ένα τρόπο, να επανακαθορίσουμε ριζοσπαστικά τη στρατηγική των συμμαχιών μας. Ο ρόλος μας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στις πόλεις μας δείχνει και την δυναμική προοπτική για τη στρατηγική των συμμαχιών μας.
*Την εκπόνηση από την ΚΕΔΕ ενός ολοκληρωμένου επικοινωνιακού προγράμματος για την αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με την πραγματική προσφορά της τοπικής Αυτοδιοίκησης. *Συνεχίζουμε να αρνούμαστε ως Αυτοδιοίκηση κάθε συμμετοχή και συνευθύνη στα σχέδια για διαθεσιμότητα και απολύσεις εργαζομένων τώρα και στο μέλλον. Αναζητούμε κάθε πρόσφορο μέσο, διοικητικό ή δικαστικό, για να εμποδίσουμε τις απολύσεις. Αναδεικνύουμε προς κάθε κατεύθυνση τον άδικο και αποσπασματικό χαρακτήρα του μέτρου και τις αρνητικές επιπτώσεις του στους πολίτες. *Να γίνει προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή ζητώντας την ακύρωση των αντισυνταγματικών διατάξεων για την Αυτοδιοίκηση του Μνημονίου και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Φωτιά έχουν βάλει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι διατάξεις του μεσοπρόθεσμου περί διαθεσιμότητας. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με στάση εργασίας την Πέμπτη, από τις 11 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στις 11:30. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με ενδιάμεση στάση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών. Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση διαμαρτυρίας των Δήμων της Αττικής, (μετά τη σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Δημάρχων), που περιλαμβάνει: κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των Δήμων με εξαίρεση τους παιδικούς σταθμούς από τις 10 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11π.μ.


Σκάνδαλο οι αμοιβές των δικηγόρων, καταγγέλλει ο Θέμης

ΘΕΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Παραιτήθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αχαρνών, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Θρακομακεδόνων, Θέμης Οικονόμου, διαμαρτυρόμενος, όπως αναφέρει, για τα κριτήρια επιλογής και το καθεστώς αμοιβής των δικηγόρων με τους οποίους συνεργάζεται ο Δήμος. Ο πρώην Δήμαρχος είχε εκφράσει πολλές φορές τη διαφωνία του με το ύψος της αμοιβής των δικηγόρων, αλλά και για το γεγονός ότι οι υποθέσεις δίνονται επιλεκτικά, σε ένα μικρό αριθμό από αυτούς. Είχε επίσης ζητήσει, επανειλημμένα, να δημιουργηθεί ένα σύστημα παρακολούθησης των υποθέσεων, ώστε να ενημερώνονται για την πορεία τους τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και να ψηφίζουν, τεκμηριωμένα, την ανάθεση ή την αμοιβή των υποθέσεων. Μάλιστα είχε ζητήσει από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Θανάση Φυτά πίνακα με το συνολικό ύψος της αμοιβής των δικηγόρων, στην τρέχουσα δημοτική περίοδο, αλλά το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε. Εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του στο ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ, ο πρώην Δήμαρχος δε δίστασε να κάνει λόγο για σκάνδαλο κι επιφυλάχθηκε να εκφράσει αναλυτικά τις απόψεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κι ο Ντούρος με το Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη, με λεφτά του Δήμου…

Τα ονόματα των Δημάρχων που συναντήθηκαν, στη Θεσσαλονίκη, με τον περίφημο, πλέον, Γερμανό υφυπουργό Φούχτελ, έγιναν θέμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης KΛΙΚ 1, επειδή μετά τις δηλώσεις του οι συναντήσεις θεωρήθηκαν, τρόπον τινα, εθνικά επιλήψημες. Μάλιστα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης θεώρησε σκόπιμο να διαψεύσει ότι συναντήθηκε με τον Γερμανό Υφυπουργό, όταν πληροφορήθηκε ότι το όνομά του αναφέρθηκε σε σχετικά δημοσιεύματα. ΚΛΙΚ 2 . Το θέμα έχει και τοπικό ενδιαφέρον, μιας και ανάμεσα στους Δήμους που θεώρησαν ότι έπρεπε να παρευρεθούν το διήμερο 15 και 16 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, για να πάρουν μέρος στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση, ήταν και ο Δήμος Αχαρνών. Στη σπουδή του να κάνει το ψυχαγωγικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος και η συνοδεία του δεν προήθηκαν που η ΠΟΕ ΟΤΑ, δηλαδή το συνδικάτο των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση είχε καταγγείλει τη συνέλευση ως Δούρειο ίππο για τη διεύσδυση της Γερμανίας στην ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων, σύμφωνα με τη σχετική κατεύθυνση της Άνγκελα Μέρκελ. Ούτε βρήκε μια λέξη καταδίκης των δηλώσεων Φούχτελ, που, άλλωστε, ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένες, αφού με αυτές ο Υφυπουργός επιχείρησε απλά να προβάλει το γερμανικό προϊόν στη διαχείρηση των απορριμμάτων και στις άλλες υπηρεσίες που προσφέρουν οι Δήμοι. Πως, άλλωστε, να τις καταγγείλει, αφού θα «καρφωνόταν» ότι βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα με λεφτά των δημοτών, καθώς για το συγκεκριμένο ταξίδι ζήτησε την έγκριση πίστωσης 5 χιλ. ευρώ. Όλα αυτά ενώ κόπτεται για την οικονομία στο Δήμο κι έχει φτάσει στο σημείο να χρεώνει τους κοινωνικούς φορείς της πόλης για τη χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Μακάρι να ήταν τόσο οικονόμος και στα συχνότατα ταξίδια του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μακάρι επίσης να συμμετείχαν ο ίδιος και η κουστωδία του στα συνέδρια που διεξάγονται στην Αθήνα, τα οποία σνομπάρουν επιδεικτικά, επειδή, προφανώς δεν έχουν ταξίδια και ξενοδοχεία…Ιδού, για του λόγου το αληθές και η σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια», με τα έξοδα του ταξιδιού…

  

H γιορτή του 7ου Γυμνασίου Αχαρνών για το Πολυτεχνείο

Λιακάδα στη Σκωτία έφεραν τ’ αστέρια της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων

 ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

 Στο Περθ της Σκωτίας βρέθηκε για δεύτερη χρονιά η Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων που έλαβε  μέρος στο διεθνές τουρνουά γυμναστικής. Πρέσβειρες της ομάδας, μα και της Ελλάδας ήταν 10 υπέροχες αθλήτριες απ' την ομάδα των Αστεριών! Η διοργάνωση ήταν σπουδαία, και το στάδιο υπερσύγχρονο. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 42 ομάδες υψηλού επιπέδου. Η Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων προσέλκυσε το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων, διότι ήταν εκείνη η ομάδα  που ταξίδεψε πιο μακριά από τις υπόλοιπες προκειμένου να συμμετέχει σ' αυτό το τουρνουά και μάλιστα από μία χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, την Ελλάδα μας! Λίγο πρίν την εμφάνιση της Ολυμπιάδας στο στάδιο επικράτησε  απόλυτη σιγή, μέχρις ότου οι αθλήτριες της ελληνικής ομάδας, εισέβαλαν λαμπερές, χαμογελαστές και καμαρωτές σαν ελαφίνες και παρά το γεγονός ότι  ήταν η πρώτη τους συμμετοχή στο εξωτερικό, ήταν άψογες, αλάνθαστες, υπέροχες! Οι γονείς που στάθηκαν κοντά στα παιδιά τους σ' αυτό το ταξίδι απλά δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους και το κοινό ξέσπασε σε δυνατά χειροκροτήματα. Στο τέλος της διοργάνωσης οι αθλήτριές όπως και η προπονήτρια και χορογράφος της ομάδας Ολυμπία Δραγούνη, παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες συμμετοχής και αναμνηστικά. « Οι Σκωτσέζοι πολύ εγκάρδιοι , φιλικοί και ζεστοί άνθρωποι δεν τσιγκουνεύτηκαν καθόλου στο να μας χαρίσουν πλούσια αισθήματα, φιλοφρονήσεις και χαμόγελα! Η αποστολή που οργάνωσε τέλεια και συνόδεψε η πρόεδρος της Ολυμπιάδας , Χρύσα Τσαφαντάκη, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία μιας και εκτός από την σπουδαία επίδοση των αθλητριών μας, είμαστε όλοι και οι 24 που ταξιδέψαμε στο Περθ, μια πολύ όμορφη και δεμένη ομάδα και περάσαμε αξέχαστα» τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων. Στην περίφημη δεκάδα  που έλαβε μέρος στο διεθνές τουρνουά γυμναστικής της Σκωτίας, συμμετείχαν οι εξής αθλήτριες: Χρύσα Δραγούνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αμαλία Παπαιωάννου, Χριστίνα Δημητροπούλου, Βικτώρια Ναυροζίδου, Μαρία Χειλετζάρη, Δήμητρα Κορνότου-Τζάκη, Νάσια Δεληκούρα, Μαρία Γραβιά και Νάντια Ξενοπούλου! Πολύ σημαντική υπήρξε και η συμβολή της γραμματέως του συλλόγου Αντιγόνης Κιρμιζά που επιτέλεσε όλη την διαδικτυακή επαφή!

Ανάσα για ογδόντα μακροχρόνια ανέργους, άνω των 45 ετών



Έρανος αγάπης, από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως

ριθμ. Πρωτ. 1560                                                     ν λί τ 19-11-2012

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: ρανος γάπης 2012

          ερά Μητρόπολις λίου, χαρνν καί Πετρουπόλεως, σύμφωνα μέ τήν παλαιά παράδοση το θεσμο τς Χριστιανικς λληλεγγύης τς κκλησίας τς λλάδος, διοργανώνει γιά τρίτη φορά πό τς συστάσεώς της, «ρανο γάπης» γιά τό τος 2012.
          φετεινός ρανος γάπης θά διεξαχθε μεταξύ 16/12/2012 καί 06/01/2013 ντός τν ερν Ναν.
          Τό προϊόν το ράνου γάπης θά διατεθε ξ λοκλήρου γιά τήν νίσχυση το Φιλανθρωπικο ργου τς κκλησίας, τό ποο, κατά τίς δύσκολες μέρες πού περν λαός μας, καλεται νά θεραπεύσει τίς νάγκες καί νά πουλώσει πληγές πού νέχεια καί οκονομική δυσπραγία δημιουργε στό κοινωνικό σύνολο.
          κάθε προσφορά τν πιστν, ατόματα μεταποιεται σέ πολύτιμο βολό πού θά συμβάλει στήν νίσχυση τν συσσιτίων πόρων πού λειτουργον σέ πολλές νορίες καί ξασφαλίζουν καθημερινά φαγητό σέ κατοντάδες νδεες καί ναξιοπαθοντες συνανθρώπους μας.
          κάθε συμμετοχή στόν ρανο θά ποτελε σημαντική βοήθεια καί συμμετοχή στήν ξόφληση νός λογαριασμο τς Δ.Ε.Η. στε λάκερες οκογένειες μέ μικρά παιδιά νά μή μένουν στό σκοτάδι μέσα στίς γιορτινές μέρες πού ρχονται.
          ερά Μητρόπολη λίου, χαρνν καί Πετρουπόλεως, συναισθανόμενη τν ποιμαντική της εθύνη λλά καί φουγκραζόμενη τόν νθρώπινο πόνο πως ατός κφράζεται στίς νορίες πό κατοντάδες νθρώπους, καλε τόν φιλόχριστο καί εσεβ λαό πως γενναιόδωρα κατά δύναμη συνδράμει τόν φετεινό ρανο.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ