Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Στο Δημαρχείο σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις του Παιδικού Φεστιβάλ, την Πέμπτη, 31 Μαΐου


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αχαρνών, σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι εκδηλώσεις του Παιδικού Φεστιβάλ της Πέμπτης, 31 Μαΐου, θα μεταφερθούν, την ίδια ώρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών

Ομιλία Φώτη Κουβέλη στις Αχαρνές, την Παρασκευή, 1η Ιουνίου (20:00)

Η Δημοκρατική Αριστερά θα πραγματοποιήσει την Κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση για την Περιφέρεια Αττικής,
 την Παρασκευή, 1η Ιουνίου 2012,
στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών
 και ώρα 20:00,
με ομιλητή τον Πρόεδρό της
Φώτη Κουβέλη.

Άσκηση προπαγάνδας μέσω διαδικτύου τα περί απαγωγών ανηλίκων…

AΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η απίστευτη σαχλαμαρολογία περί απαγωγών παιδιών, στο facebook, ανάγκασε το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, να εκδώσει, το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Μαΐου, την ακόλουθη ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει τις αστήρικτες φήμες.
«Σχετικά με αναρτήσεις σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, για απαγωγές παιδιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου, αλλά ασφαλώς δεν χρειαζόταν για να αντιληφθούμε πόσο εύπιστοι και ευάλωτοι στην διαδικτυακή παραπληροφόρηση έχουμε γίνει. Τόσο, ώστε να έχουμε στερηθεί τον κοινό νου. Όσοι δεν κατασκευάσαμε αυτές τις φήμες βεβαίως. Γιατί αυτοί που τις κατασκεύασαν απλά έφεραν σε πέρας μια πολύ πετυχημένη άσκηση «πέμπτης φάλαγγας» κι ασφαλώς έχουν βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα για το πώς θα συμπεριφερθούμε όταν θα μας σερβίρουν την «είδηση» που πραγματικά θα μας διαλύσει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Θυμηθείτε απλά την πρωταπριλιάτικη φάρσα ραδιοφωνικού σταθμού της Αμερικής, στη δεκαετία του ’60, περί απόβασης εξωγήινων, που είχε ως αποτέλεσμα να πηδήξουν πανικόβλητοι από τις πολυκατοικίες δεκάδες άνθρωποι για να «σωθούν»…

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ : «Φίδι», τα περί απαγωγών παιδιών, αλλά ας επαγρυπνούμε (γενικώς)

Mε αφορμή τις φήμες για απαγωγή παιδιών στην ευρύτερη περιοχή Αχαρνών συναντήθηκε την Τρίτη 29/05/2012 ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αχαρνών Καρυδάκης Κώστας με τον Διοικητή Τμήματος Ασφαλείας Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών Αστυνόμο Ντουντουνάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε προφορικά ότι μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει χώρα τέτοιο περιστατικό, τόσο στο Δήμο μας όσο και σε όμορους Δήμους. «Ως γονείς δεν εφησυχάζουμε. Επαγρυπνούμε για την ασφάλεια και το καλό τον παιδιών μας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ένωσης Γονέων Αχαρνών.

Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι στο ΚΑΖΙΝΟ

Συνέντευξη Τύπου, σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους, για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, που συνεχίζονται για έβδομη μέρα, δίνουν την Πέμπτη, 31 Μαΐου και ώρα 13:00, στο Ξενοδοχείο "imperial", Πλατεία Καραϊσκάκη, (Μεταξουργείο), οι εργαζόμενοι στο ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας.

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: Ενημέρωση για την πορεία των πολεοδομικών μελετών

                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Μαΐου εξετάστηκε το δεύτερο τμήμα ενστάσεων που είχαν υποβληθεί για την πολεοδομική μελέτη της περιοχής Μεγάλα Σχοίνα Β’. Συνολικά για την περιοχή Μεγάλα Σχοίνα Β’ οι ενστάσεις οι οποίες εξετάστηκαν σε δυο Δημοτικά Συμβούλια ανήλθαν στις 200. Γνώμονας για τη Δημοτική Αρχή είναι η προώθηση προς ένταξη όλων των περιοχών στις οποίες υπάρχει πραγματική ανάγκη πάντα στο πλαίσιο σχεδιασμού που θέτει το υφιστάμενο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Η αντικειμενική και αποτελεσματική προώθηση των εντάξεων είναι ένα ζήτημα που δε χωράει πολιτικές σκοπιμότητες και για το λόγο αυτό κάθε περιοχή εξετάζεται κατά περίπτωση και όταν κρίνεται ανάγκη εξετάζεται τμηματικά, ώστε να προκύπτουν οι μικρότερες δυνατές καθυστερήσεις. Eιδικότερα η εξέλιξη των προς πολεοδόμηση περιοχών βρίσκεται στα εξής στάδια:
1) Εκτός από τα Μεγάλα Σχοίνα Β’, άμεσα θα γίνει η τέταρτη ανάρτηση για την περιοχή των Ξενοδοχοϋπαλλήλων (Υπόλοιπο Μεγάλα Σχοίνα Β’) η οποία ήδη έχει περάσει από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
2) Προς έγκριση της ανάρτησης στο ΔΣ βρίσκεται επίσης η περιοχή Σφετσέϊκα στη Βαρυμπόμπη.
3) Προς ανάρτηση στο ΔΣ βρίσκεται το ΟΤ 1490 (πρώην ΖΕΠ) στην Λαθέα Α
4) Προς εξέταση των ενστάσεων στο ΔΣ βρίσκεται τμήμα της ΠΕ 4 Γεροβουνό – Αγία Άννα
5) Προς εξέταση των ενστάσεων στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και μετά στο ΔΣ βρίσκεται τμήμα της περιοχής ΠΕ 3 Λυκότρυπα.
6) Σε φάση πολεοδομικού σχεδιασμού ώστε μετά το καλοκαίρι να αναρτηθεί βρίσκεται το ΒΙΠΑ στο Λουτρό και στη Λεωφόρο Τατοϊου
Σχετικά με περιοχές που παλαιότερα είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες πολεοδόμησης γίνεται προσπάθεια να απεμπλακούν από τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκριθούν οι μελέτες που διενεργούν τα αρμόδια υπουργεία για το ρέμα της Καναπίτσας, ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια οι διαδικασίες πολεοδόμησης στις ΠΕ 19 και ΠΕ 20, ΒΙΠΑ προς εξυγίανση και ΒΙΟΠΑ Χαμόμυλου. Σε τελικά φάση βρίσκεται η πρόταση του ΓΠΣ ώστε να αποσταλεί στο ΥΠΕΚΑ, μετά από έγκριση του ΓΠΣ.

31 MAΪΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος

ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΤΗΣ EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Συλλήψεις στις Αχαρνές για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Έξι άτομα, από τα οποία τρεις Έλληνες και τρεις από τα Μπαγκλαντές, συνελήφθησαν στην Αθήνα και στις Αχαρνές, το Σάββατο, 26 Μαΐου, για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά από πληροφορία για σπείρα που διακινεί λαθραία τσιγάρα, εντοπίσθηκαν τα μέλη της, καθώς και οι χώροι που χρησιμοποιούσαν στο κέντρο της Αθήνας και στο Μενίδι για την αποθήκευση των τσιγάρων. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11.860 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης. Κατασχέθηκαν επίσης επτά 7 κινητά τηλέφωνα, 510 ευρώ και ένα 1 αυτοκίνητο.

Ομιλία της Αλέκας στις Αχαρνές, την Πέμπτη, 31 Μαΐου

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Προεκλογική ομιλία στην Κεντρική Πλατεία των Αχαρνών, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη, 31 Μαΐου και ώρα 20:30, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Την Παρασκευή, 1 Ιουνίου, η καλοκαιρινή γιορτή του 20ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών

Και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν – Και το όνομα αυτής Βασιλική!

 KAI ME ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΤΙΝΑ

Δεν ήταν μόνο τα μυστήρια που τράβηξαν την προσοχή του φωτογραφικού φακού, αλλά και τα όσα ακολούθησαν στο γλέντι. Το ρομαντικό μπλούζ, που οι νεόνυμφοι το χόρεψαν αγγαλιά με την κορούλα τους... Ο χορός που πρώτη έσυρε η νύφη με τον γαμπρό να κρατά την Βασιλική στην αγγαλιά του  και τους κουμπάρους να ακολουθούν... Με το κυρ Θανάση, τον πατέρα του γαμπρού (βλέπε γαλάζια γραβάτα) σε φουλ κέφια... Με την μάνα της νύφης Βασιλική, που χάρισε το ονομά της στη μπέμπα (μόνο για γιαγιά δεν μοιάζει) να χορεύει ένα εξαιρετικό ζεϊμπέκικο... Με την έτερη  ευτυχισμένη γιαγιά και μάνα του γαμπρού Ευαγγελία, να ρίχνει κι εκείνη με τη σειρά της τις ζεϊμπεκιές της... Με τις κολλητές της νύφης να κάνουν ζημιά ανεβασμένες στο τραπέζι... Με τη νεοφώτιστη να ποζάρει ναζιάρικα  στον φακό, ανάμεσα στον παππού Κώστα (πατέρα της νύφης) και στο θείο Γιώργο, στην αγγαλιά της γιαγιάς της και στη συνέχεια να την παίρνει γλυκά ο ύπνος , στην ζεστή αγγαλιά της προγιαγιάς της... Με τον προπάππου της, να χορεύει ένα λεβέντικο ζεϊμπέκικο προς τιμήν της... το δίχως άλλο, επρόκειτο για έναν ξεχωριστό γάμο, "A λα ελληνικά!"

Έτσι ακριβώς όπως το περιγράφει ο τίτλος! Δυο αγαπητά παιδιά της πόλης των Αχαρνών, ο Γιάννης Γρίβας και η Ματίνα Γράφα, το Σάββατο το απόγευμα 26 Μαΐου, ένωσαν τις ζωές τους με τις ευλογίες της εκκλησίας  στην Αγία Τριάδα των Θρακομακεδόνων και εν συνεχεία βάφτισαν την τρισχαριτωμένη κορούλα τους Βασιλική, με κουμπάρους τους καρδιακούς τους φίλους, Δημήτρη Σιάρκο και Γιάννη Καραχάλιο. Τα ωραία όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού γάμος και βάφτιση "Α λα ελληνικά" χωρίς τρικούβερτο γλέντι γίνεται; Η απάντηση στο ρητορικό ερώτημα είναι «Δεν γίνεται!» Γι αυτό και οι νεόνυμφοι, αλλά και η νεοφώτιστη κορούλα τους, το γιόρτασαν δεόντως, με συγγενείς και φίλους, σε γνωστή ταβέρνα της Φυλής! Να ζήσουν!  

Αρχίζει την Τετάρτη, 30 Μαΐου, το 18ο Παιδικό Φεστιβάλ

Ευχαριστεί τον Αθηναγόρα ο Σύλλογος Κρητών Αχαρνών

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΙΔΑΚΗΣ-ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ
Τις ευχαριστίες του στον Μητροπολίτη Αθηναγόρα, για τη βοήθεια που πρόσφερε η Μητρόπολη, στην προσπάθεια του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών, να ενισχύσει τους απόρους, τις μέρες του Πάσχα, εκφράζει, με ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μανώλης Μανιδάκης. Να τι γράφει:

O Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ, σε ότι αφορά την δράση του συλλόγου μας για ενίσχυση των άπορων οικογενειών της πόλης μας που πραγματοποιήθηκε τις πασχαλινές ημέρες, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας προς την Ιερά Μητρόπολη Αχαρνών, Ιλίου και Πετρουπόλεως και προσωπικά προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα, για την σημαντικότατη συνδρομή τους στην προσπάθειά μας για ανακούφιση των συμπολιτών μας. Ιδιαίτερα τους ευχαριστούμε για την παροχή μεγάλης ποσότητας τροφίμων, πράγμα που βοήθησε σημαντικά τον σύλλογό μας να επιτύχει τον στόχο του.

Δείτε αποσπάσματα από τις ομιλίες του Νίκου Κρημνιανιώτη και της Ευσταθίας Κατοίκου

                     
                     

Τίμησε τους εθελοντές αιμοδότες, ο Δήμος Αχαρνών

EΠΑΝΩ, οι ομιλητές Νίκος Κρημνιανιώτης, Λίλιαν Καβαλιέρου, Χρήστος Πρωτόπαππας και Ευσταθία Κατοίκου και ΚΑΤΩ, οι προσκεκλημένοι και οι βραβευθέντες αιμοδότες 
Την τιμητική τους είχαν, το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Μαΐου, οι εθελοντές αιμοδότες της Τράπεζας αίματος του Δήμου Αχαρνών, τους οποίους επιβράβευσε, για την ευαισθησία τους, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο. Οι βραβευθέντες παρέλαβαν, φανερά συγκινημένοι, τιμητική πλακέτα και αναμνηστικό δίπλωμα με την υπογραφή του Υπουργού Υγείας. Την εκδήλωση άνοιξε, εκθέτοντας τους βασικούς άξονες της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αχαρνών, ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Κρημνιανιώτης. Στη σημασία της αιμοδοσίας αναφέρθηκε η επισκέπτρια υγείας του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, Ευσταθία Κατοίκου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ίδιου Νοσοκομείου και Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Σμέρος και η Διευθύντρια Αιμοδοσίας, Λίλιαν Καβαλιέρου. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Προέδρου των εθελοντών αιμοδοτών, Χρήστου Πρωτόπαππα, ο οποίος ανέφερε ότι το εισαγόμενο αίμα κοστίζει στην εθνική οικονομία 4 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε ακόμα ότι τις 650χιλ μονάδες αίματος τις προσφέρει πολύ μικρός αριθμός αιμοδοτών, που ανέρχεται στις 150 χιλ. άτομα και απηύθυνε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, να κινητοποιηθούν για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, με σκοπό να γίνει αυτάρκης σε αίμα η χώρα. Η εκδήλωση, για την πραγματοποίηση της οποίας συνεργάστηκε και το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, ολοκληρώθηκε με συναυλία από μουσικό συγκρότημα του Δημοτικού Ωδείου και μίνι δεξίωση, προς τιμήν των βραβευθέντων αιμοδοτών και των επίσημων προσκεκλημένων.

Στις Αχαρνές εμφανίζεται την Παρασκευή, 1 Ιουνίου η Ελένη Δήμου

Πετυχημένο το αφιέρωμα της ΕΓΕ, στο Μάνο Λοΐζο

Καθιερώθηκε, μετά την περσινή επιτυχία του αφιερώματος στο μικρασιάτικο τραγούδι, η εαρινή μουσικοχορευτική  εκδήλωση της ΕΓΕ, στα γραφεία της
Μια ξεχωριστή Πολιτιστική – Μουσική βραδιά αφιερωμένη στο συνθέτη, στιχουργό και τραγουδιστή Μάνο Λοϊζο, διοργάνωσε η ΕΓΕ ΑΧΑΡΝΩΝ το βράδυ της 25ης Μαΐου στην υπέροχη βεράντα των γραφείων της. Αναδρομή στη ζωή και το έργο του Μάνου Λοΐζου έκανε η Δημοσιογράφος Ματίνα Λέτσα, ενώ η Δρ Κοινωνιολογίας Τασούλα Παμουκτσόγλου, συνεπικουρούμενη από τη νηπιαγωγό Φρόσω Γιαννουσάκη, παρουσίασε μια σειρά σημαντικών προβολών από τη δημιουργική πορεία του τιμώμενου. Η Χορωδία της ΕΓΕ ΑΧΑΡΝΩΝ ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη, υπό την Διεύθυνση του Κωνσταντίνου Κατσικογιώργου. Έπαιξε Φλικόρνο η Αγάπη Ζάρδα και αρμόνιο οι Γιάννης Κάτσαρης και η Βίκυ Νικολέτου. Το χορευτικό της ΕΓΕ Αχαρνών κατέπληξε το πολυπληθές κοινό όταν χόρεψε στους ήχους γνωστών τραγουδιών του συνθέτη. Η επιτηδειότητα της χορευτικής ομάδας και το κέφι τους ξεσήκωσαν τους πάντες, οι οποίοι τους καταχειροκροτούσαν, πρωτίστως την Ειρήνη Δημογιαννοπούλου, η οποία είναι η δασκάλα στην χορευτική ομάδα. Πολλοί ήταν οι φίλοι που χάρηκαν την μουσική και τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη. Τραγούδησαν, χόρεψαν και γεύτηκαν την τσικουδιά και τους μεζέδες που πρόσφεραν οι γυναίκες της ΕΓΕ , απολαμβάνοντας μια υπέροχη ανοιξιάτικη βραδιά με όμορφη θέα, στη βεράντα των γραφείων τους. Παρόντες στην εκδήλωση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέτρου Θρακομακεδόνων Λαμπρινός Πλατυπόδης και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων.

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου την Τετάρτη, 30 Μαΐου στο Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης"

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ: Εκεί μου μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι

Εκφράζοντας τη θέση των εργαζομένων, σχετικά με την αντιπαράθεση για τα εργασιακά, το σωματείο των εργαζομένων στο Καζίνο Πάρνηθας εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:
              
        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η εργοδοσία του ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ζητά με εξώδικο από τους εργαζόμενους και το σωματείο δήλωση μετάνοιας για την απόφασή μας να απεργήσουμε και αποδοχή μισθών και δικαιωμάτων που δεν φτάνουν να ζήσουμε εμάς και τις οικογένειές μας. Ο κ. Δάνδολος προσωπικά και η διοίκηση του ΚΑΖΙΝΟ έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν αισχρά ψεύδη για να διαμορφώσουν κλίμα εναντίον των εργαζομένων και του σωματείου στην κοινή γνώμη. Οι μέσοι μισθοί που κυκλοφόρησαν από τη διοίκηση της εταιρείας σε μερίδα του τύπου και κάνουν λόγο για 1.500 € καθαρά, ή σε 2.000 € για τους γκρουπιέρηδες κ.λ.π. έχουν τόση σχέση με την αλήθεια, όσο και οι αιτιάσεις τους ότι το ΚΑΖΙΝΟ έκλεισε γιατί οι εργαζόμενοι έκλεισαν το δρόμο. Ξεκαθαρίζουμε:
1. Ο μικτός μισθός του κρουπιέρη είναι 1.300 μικτά και έχει φτάσει μετά την μονομερή εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας από την εταιρεία σε 912 € καθαρά για 7 ½ ώρες δουλειά. Οι προσαυξήσεις για αργίες και νυχτερινά είναι ίδιες όπως και για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
2. Κανείς εργαζόμενος του ΚΑΖΙΝΟ δεν έκλεισε κανένα δρόμο την πρώτη μέρα της απεργίας (Παρασκευή 25/5), ούτε εμπόδισε κανέναν εργαζόμενο να προσέλθει στην εργασία του. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ξεπέρασε το 95% και αυτό ήταν που ανάγκασε την εταιρεία να προχωρήσει σε ανταπεργία, προκειμένου να τρομοκρατήσει και να πιέσει τους εργαζόμενους να σπάσουν την απεργία τους.
3. Απαράδεκτη ενέργεια αποτελεί η εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας σε επιχείρηση με καθαρά κέρδη 11 εκατομμύρια ευρώ η απαίτηση να αυξηθούν οι ώρες εργασίας των εργαζομένων που θα σημάνει νέες απολύσεις οι μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων η παράνομη ενέργεια της εταιρείας να μην έχει ξεκινήσει μετά από 9 χρόνια την επένδυση και την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου που ήταν συμβατική της υποχρέωση και να καταστήσει το ιστορικό κτήριο ασφαλές για πελάτες και εργαζόμενους.
4. Νόμιμη ενέργεια από μέρους των εργαζομένων είναι η συνέχιση του αγώνα μας για υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας που δεν έχει καμιά απαίτηση για αυξήσεις, σε μια εποχή μάλιστα που όλοι μας έχουμε χάσει σημαντικό μέρος του εισοδήματός μας.
Η απάντηση που ταιριάζει στην εταιρεία είναι:
ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ!!
Υ.Γ. ερώτηση: θα απολογηθεί ποτέ κανείς από την εταιρεία για τα χρήματα που χρωστά στο ελληνικό δημόσιο;
                                                  Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Χάνει λεφτά ο Δήμος Αχαρνών από την κόντρα για τα εργασιακά, στο Καζίνο


Μπορεί να μην έχει ευθύνη για το αδιέξοδο στα εργασιακά του Καζίνου, όμως πλήττεται έμμεσα, χάνοντας μια βασική πηγή εσόδων. Ο λόγος για το Δήμο Αχαρνών, ο οποίος αναμένει μείωση των εσόδων του από τον φόρο παρεπιδημούντων, που καταβάλει το Καζίνο Πάρνηθας. Από το βράδυ της Παρασκευής, 25 Μαΐου το καζίνο έχει αναστείλει την λειτουργία του, απαντώντας με «λοκ άουτ» στις κινητοποιήσεις των 1150 εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, από τις 6 Ιουνίου, οπότε λήγει η ισχύουσα. Το μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης ελέγχουν οι όμιλοι Λασκαρίδη και Μπόμπολα.

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: Εκδήλωση για τη σημασία της αιμοδοσίας και βράβευση εθελοντών αιμοδοτών, τη Δευτέρα, 28 Μαΐου

Δείτε στο βίντεο τους ξέφρενους πανηγυρισμούς για την άνοδο του Αχαρναϊκού στην Γ' Εθνική

                      

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την άνοδο του Αχαρναϊκού στη Γ’ Εθνική


Τρέλα. Αυτή είναι η λέξη η οποία περιγράφει την κατάσταση που επικράτησε στο γήπεδο του Αχαρναϊκού, το απόγευμα της Κυριακής, 20 Μαΐου, με τη λήξη του αγώνα, της τοπικής ομάδας με τον Ατρόμητο Πειραιά. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Αχαρναϊκό νικητή με 2-1, δίνοντάς του τον τίτλο του πρωταθλητή στον 9ο όμιλο της Δ’ Εθνικής και μαζί την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί με τους φιλάθλους να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να αγκαλιάσουν τους παίκτες, τους προπονητές και τη διοίκηση της ομάδας. Η ανοιξιάτικη μπόρα δε στάθηκε ικανή να φρενάρει το πανηγυρικό κλίμα που κορυφώθηκε τη στιγμή που ο αρχηγός της ομάδας σήκωσε το κύπελλο ψηλά, καθώς ο ουρανός φωτιζόταν από τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα, ενώ η σαμπάνια έρεε άφθονη. Ακολούθησε ο καθιερωμένος γύρος του θριάμβου και οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν αμείωτοι στα αποδυτήρια, ενώ ο επίλογος της φετινής μεγάλης πορείας του Αχαρναϊκού αναμένεται να γραφτεί σε νυχτερινό κέντρο, όπου θα γίνουν τα επινίκια.

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ: Κινδυνεύει με καταστροφή το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

EΚΟΨΑΝ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ...

Tην εγκατάλειψη του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, καταγγέλλει, με ψήφισμά του ο Δήμος Ιλίου. Ο Δήμος γνωστοποιεί ότι διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση του Πάρκου και ζητάει την παραχώρηση του Πάρκου προς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη μετεξέλιξη του ΑΣΔΑ σε Διαβαθμικό Σύνδεσμο μεταξύ του Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και των 7 Δήμων που συμμετέχουν στον ΑΣΔΑ, έτσι ώστε να σωθεί ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου της Δυτικής Αθήνας, ο οποίος έχει οδηγηθεί στην απαξίωση, με απρόβλεπετες συνέπειες για το παριβάλλον. Ιδού το ψήφισμα του Δήμου Ιλίου:
                                                                         ΨΗΦΙΣΜΑ
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την Κεντρική Διοίκηση και ιδιαίτερα το ΥΠΕΚΑ ως αρμόδιο Υπουργείο που εποπτεύει το φορέα διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», για την εγκληματική εγκατάλειψη που διαπράττεται στο Πάρκο και με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης αυτού, που είναι συνέχεια της πολιτικής αναλγησίας και αδιαφορίας που διακατέχει την Κεντρική Διοίκηση για τον τομέα της Δυτικής Αθήνας. Το Δημοτικό Συμβούλιο με αίσθημα ευθύνης και ανησυχίας για τη σημερινή εικόνα του Πάρκου και ύστερα από τον ανεξήγητο αποκλεισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού στη συμμετοχή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου Διαχείρισης του Φορέα, καταδεικνύει την πρόθεση της Κεντρικής Διοίκησης για πλήρη απαξίωση του Πάρκου με ότι αυτό συνεπάγεται. Το Πάρκο καταστρέφεται, καλούμαστε να προλάβουμε τις πραγματικά ανυπολόγιστες συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια οικολογική καταστροφή. Οι ελπίδες πλέον για τη διάσωση αυτής της μοναδικής όασης πρασίνου στη Δυτική Αθήνα, μπορούν να στηριχθούν στην παραχώρηση του Πάρκου προς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη μετεξέλιξη του ΑΣΔΑ σε Διαβαθμικό Σύνδεσμο μεταξύ του Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και των 7 Δήμων που συμμετέχουν στον ΑΣΔΑ, έτσι ώστε να κατοχυρωθούν:
-Ο Δημόσιος χαρακτήρας του
-Η ελεύθερη και δωρεάν χρήση του Πάρκου
-Η ελεύθερη πρόσβαση
-Η ολοκλήρωση των έργων που έχουν σχεδιαστεί
-Η παρεμπόδιση σε κάθε μορφή ανεξέλεγκτης επιχειρηματικής δράσης
-Οι ελεύθεροι χώροι να είναι χώροι άθλησης, ψυχαγωγίας αναψυχής και κοινωνικών εξυπηρετήσεων για όλους τους πολίτες. Τέλος ιδιαίτερη σημασία έχει η εφαρμογή του πλαισίου διαχείρισης και ο σωστός σχεδιασμός στις χρήσεις όπως αυτές προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα, χωρίς τη σημερινή ανεξέλεγκτη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες), Μ.Κ.Ο., κ.λπ.
                                                               Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
                                                           Κουκουβίνος Δημήτριος 

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: Επιλεκτική η ευαισθησία του Συλλόγου Εργαζομένων

Σχετικά με την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αχαρνών, για καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων στη «Δημοτική Φροντίδα», http://www.menidiatis.gr/2012/05/blog-post_245.html, ο Δήμος Αχαρνών εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα μέσω των ηλεκτρονικών μέσων την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αχαρνών σχετικά με την καθυστέρηση στην μισθοδοσία των υπάλληλων της Δημοτικής Φροντίδας, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Μιχάλης Βρεττός. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι : «Οι εργαζόμενοι στην Δημοτική επιχείρηση “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ” , παραμένουν απλήρωτοι για 8η μέρα και καταγγέλλουμε αυτή τη συμπεριφορά του Προέδρου και της Διοίκησης της επιχείρησης (επιχείρηση που έχει την ευθύνη λειτουργίας των Κοινωνικών δομών του Δήμου όπως Παιδικοί Σταθμοί & ΚΑΠΗ ) απέναντι σε εργαζόμενους μιας επιχείρησης κοινωνικής προσφοράς και φροντίδας προς το δοκιμαζόμενο λαό της πόλης ». Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να πιστοποιούμε ακόμα μία φορά ότι ο σύλλογος επιθυμεί το διαχωρισμό των εργαζομένων σε δύο κατηγορίες. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου καταγγέλλει την καθυστέρηση πληρωμής 8 ημερών, μόνο των μονίμων υπαλλήλων, αδιαφορώντας για εκείνους άλλων κατηγοριών. Για το Δήμο Αχαρνών και τη διοίκηση του, οι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας με το Δήμο, τα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις είναι όλοι ίσοι και έχουν επίσης τις ίδιες υποχρεώσεις ως υπάλληλοι έναντι των δημοτών τους οποίους οφείλουν να υπηρετούν. Πράγματι, υπήρξε καθυστέρηση στη χρηματοδότηση του Νομικού Προσώπου γιατί αφενός η ΔΕΗ δεν απέδωσε τα Δημοτικά Τέλη σε σωστό χρόνο, αφετέρου γιατί η περικοπή της τακτικής χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών κατά 60% μας αφαιρεί τη δυνατότητα ύπαρξης αποθεματικού για πληρωμές. Ο Πρόεδρος κ. Βρεττός, προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι υπάλληλοι ισότιμα και σε συμφωνία με αυτούς, αποδίδει τους μισθούς σε κοινή ημερομηνία για όλους ανεξαρτήτως υπαλληλικής σχέσης. Είναι λοιπόν απορίας άξιο πως ο σύλλογος εργαζομένων παρότι ήταν ενήμερος για την όλη κατάσταση προχώρησε σε αυτήν την ανακοίνωση η οποία τον εκθέτει έναντι πολλών υπαλλήλων του Δήμου οι οποίοι δεν είναι υπό την προστασία του όντες μη μόνιμοι. Θα θέλαμε την ίδια ευαισθησία του Συλλόγου σε άλλες εποχές στις οποίες σωρηδόν παλαιότερες διοικήσεις προχωρούσαν σε ανεξέλεγκτες προσλήψεις υποθηκεύοντας το μέλλον μιας ολόκληρης πόλης. Αναρωτιόμαστε πως, αυτή την ανακοίνωση για καθυστέρηση 8 ημερών μπορεί να την εκλάβουν οι χιλιάδες άνεργοι που βρίσκονται γύρω μας.
*Επισημαίνουμε ότι η ΔΗ.ΦΑ. είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δίκαιου και όχι επιχείρηση όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ενώ χρηματοδοτείται από το Δήμο Αχαρνών.

Στο πόδι την Κυριακή, 27 Μαΐου, οι Αχαρνές για τον αγώνα της χρονιάς που θα κρίνει την άνοδο του Αχαρναϊκού

Αυτοσχέδια αφίσα των φιλάθλων του Αχαρναϊκού που καλεί την πόλη σε συναγερμό για τον αγώνα της Κυριακής, 27 Μαΐου
Τουλάχιστον μια ισοπαλία που θα αποφέρει τον πολύτιμο βαθμό που εξασφαλίζει την άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία, διεκδικεί στον αγώνα με τον Ατρόμητο Πειραιά, ο Αχαρναϊκός. Οι φίλαθλοι,ωστόσο, απαιτούν  νίκη που θα λαμπρύνει τη φιέστα που έχουν ετοιμάσει. Αρκεί να  ξορκιστεί η κακοτυχία που θέλει τον Αχαρναϊκό να "σκαλώνει", φέτος, κάθε φορά που είναι έτοιμος να "καθαρίσει" την άνοδο, όπως συνέβη στους αγώνες με τον Αιολικό Μυτιλήνης και τον Εθνικό Πειραιά....

Παιδική μουσική παράσταση, το Σάββατο, 26 Μαΐου, στους Θρακομακεδόνες

Ικανοποιητική αιμοδοσία την Παρασκευή 25 Μαΐου κι εκδήλωση τη Δευτέρα, 28 Μαΐου


H ικανοποιητική προσέλευση αιμοδοτών κι η άψογη οργάνωση ήταν τα χαρακτηριστικά της 10ης Αιμοδοσίας του Δήμου Αχαρνών
Αποδοτική ήταν η 30η αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Αχαρνών, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 25 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Προσήλθαν 84 αιμοδότες από τους οποίους έδωασν τελικά αίμα οι 74, αριθμός που θεωρήθηκε ικανοποιητικός από τους υπευθύνους της Τράπεζας αίματος, αλλά κι από την επικεφαλής του κλιμακίου αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ, Κλημεντίνη Κουτσογιάννη. Η προσπάθεια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών δεν εξαντλείται στις αιμοδοσίες. Στόχος της Διεύθυνσης είναι να διευρυνθεί ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών, μέσα από την κοινωνική ευαισθητοποίηση για τη σημασία της προσφοράς αίματος. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ, το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Μαΐου εκδήλωση με θέμα «Η Εθελοντική Αιμοδοσία μήνυμα Αγάπης και Προσφοράς», κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν εθελοντές αιμοδότες των Αχαρνών. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Επισκέπτρια Υγείας του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, Ευσταθία Κατοίκου και συντονίστρια η Προίσταμένη του Τμήματος Υγείας του Δήμου Αχαρνών, Φανή Κουμπούρη.

Δείτε τη διαδικασία υιοθεσίας των δέντρων από τους μαθητές της Βαρυμπόπης

                    

Υιοθέτησαν τα νεοφυτευμένα δέντρα της Πλατείας οι μαθητές της Βαρυμπόπης

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΙΣΤΩΝ

AΡΙΣΤΕΡΑ οι μαθητές του σχολείου με τα μέλη του Συλλόγου Οικιστών και ΔΕΞΙΑ, ένα από τα υιοθετημένα δεντράκια με το ταμπελάκι που αναφέρει τον αριθμό του και τα ονόματα των μαθητών που τα υιοθέτησαν
Τη δεντροφύτευση με την περιβαλλοντική εκπαίδευση συνδύασε ο Σύλλογος Οικιστών Βαρυμπόπης, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου να υιοθετήσουν τα δέντρα που φύτεψε στην Πλατεία της περιοχής. Για το σκοπό αυτό οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους προσήλθαν στην Πλατεία και ανέλαβαν, ανά δύο, την ευθύνη του ποτίσματος, της λίπανσης και της φροντίδας συγκεκριμένου δέντρου, στο οποίο ο Σύλλογος τοποθέτησε ενδεικτική ταμπέλα με τον αριθμό του και τα ονόματα των μαθητών. Στην υιοθεσία παρευρέθηκαν και υπάλληλου του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Αχαρνών, με επικεφαλής την Σμαρώ Καρακάση. Ενεργό ρόλο στη διαδικασία έπαιξε κι ο ευαίσθητος στα περιβαλλοντικά ζητήματα, συμπολίτης μας Χρήστος Βασιλόπουλος.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει, για την καθυστέρηση στη μισθοδοσία της "Δημοτικής Φροντίδας"

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: Απλήρωτοι για μια μια εβδομάδα οι εργαζόμενοι της "ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ"

Το πρόγραμμα του αφιερώματος της ΕΓΕ, στον Μάνο Λοΐζο

Προκηρύξεις εκμίσθωσης κυλικείων, από το Δήμο Αχαρνών

Aιμοδοσία στο Δήμο Αχαρνών, την Παρασκευή, 25 Μαΐου

Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρακολούθησαν τα ΚΑΠΗ των Αχαρνών

Η αντιπροσωπεία των ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών που συμμετείχε στην Ημερίδα περιελάμβανε τα μέλη Αρώνη Ευθυμία από το 4ο ΚΑΠΗ, Καραπατάκη Πολυχρόνη από το 1ο ΚΑΠΗ, Μπενάρδο Βασίλη από το παράρτημα του 1ου ΚΑΠΗ, Νάκο Σταμάτη από το 3ο ΚΑΠΗ, Φαμελίτου Πόπη από το 2ο ΚΑΠΗ. Την αντιπροσωπεία συνόδεψαν η Διευθύντρια της ΔΗ.Φ.Α. κα Στεργίου Αφροδίτη. η Προϊσταμένη των ΚΑΠΗ κα Φλουρή Αναστασία και η Κοινωνική Λειτουργός κα Μπόθου Εφη. Στη φωτό τα μέλη του ΚΑΠΗ, με την Κοινωνική Λειτουργό Έφη Μπόθου
Στην Ημερίδα ''Αστικές Παράκτιες Περιοχές", που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου, στο Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, συμμετείχε αντιπροσωπεία των μελών των ΚΑΠΗ και επιστημονικό προσωπικό της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές παρουσιάσεις και διεξήχθη εκτενής συζήτηση σχετικά με τη διαχείριση της παράκτιας ζώνης, το ρόλο των πολιτών και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην 9η Μαΐου, "Ημέρα της Ευρώπης" και εντάσσεται στις δράσεις του "Ευρωπαϊκού Έτους Ενεργούς Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών, 2012", το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας που έχει η επανένταξη ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στην κοινωνική δράση, μέσω κυρίως του εθελοντισμού.

Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, από την ΕΓΕ, την Παρασκευή, 25 Ιουνίου

Το Μενίδι θα πληρώσει τη νύφη και για την Πάτρα;

Μέλη της Χρυσής Αυγής στις κινητοποιήσεις της Πάτρας
Να απομακρυνθούν από την Πάτρα και κυρίως από το χώρο του λιμανιού, οι μετανάστες, απαιτούν οι κάτοικοι, μετά τη δολοφονία 29 χρονου από τρεις Αφγανούς, πριν από μια εβδoμάδα. Κι ενώ από το απόγευμα της Τρίτης, 22 Μαΐου, στις κινητοποιήσεις των κατοίκων πρωτοστατούν και μέλη της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», πολιορκώντας την είσοδο των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων της «ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ-ΠΑΤΡΑΪΚΗΣ», όπου βρίσκουν καταφύγιο μετανάστες,οι αρχές αναζητούν τρόπους εκτόνωσης της κρίσης που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. Ας ελπίσουμε ότι, αυτή τη φορά, δεν θα έχει την έμπνευση κάποιος φωστήρας να λύσουν και πάλι το πρόβλημα οι Αχαρνές. Με τη μεταφορά των μεταναστών της Πάτρας στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας λόγου χάρη…

Toπική Επιτροπή στο Μενίδι, θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη, 30 Μαΐου

Μπαράζ ληστειών τα ξημερώματα, στις Αχαρνές

Η ληστεία στο ντιλιβεράδικο της oδού Πάρνηθας, δεν ήταν, δυστυχώς, η μοναδική, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις Αχαρνές. Λίγο πριν τις 02:30 δύο άτομα αποπειράθηκαν να ληστέψουν ξενοδοχείο επί της Λ.Δημοκρατίας αλλά η υπάλληλος είχε κλειδώσει την πόρτα και λίγο μετά τις 02:40 έγινε ληστεία στο τυροπιτάδικο "ΤΖΑΝΤΕ" στην οδό Φιλαδελφείας. Αυτά από το δελτίο συμβάντων και έπεται συνέχεια…

Νέα ληστεία σε ντιλιβεράδικο των Αχαρνών

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη και στους ληστές, καθώς ένα ακόμα ντιλιβεράδικο, δηλαδή ένα μαγαζί που αποσκοπεί στο να ανοίγει την όρεξη, έγινε στόχος ληστείας τα ξημερώματα της Τετάρτης στην οδό Πάρνηθας. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι ληστές αποκόμισαν 600 ευρώ και δεν καταδέχτηκαν να φάνε, καθώς με τη λεία που αποκόμισαν μπορούν να πάνε και σε εστιατόριο πολυτελείας. Το βέβαιο είναι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η πόλη θα ερημώνει από τις 10 το βράδυ. Το καλοκαίρι εννοείται, καθώς το χειμώνα ερημώνει από τις 7, που σχολάνε τα φροντιστήρια…