Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ευχές από την Ένωση Γονέων Αχαρνών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας , εύχεται σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, Καλή Χρονιά, με υγεία, χαρά, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία. Ο καινούργιος χρόνος ας αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου που θα εκπληρώσει τις επιθυμίες όλων μας. Με ψυχική αντοχή, δημιουργική υπομονή και περίσσεια επιμονή, προσπαθούμε, συνεχίζουμε τον αγώνα για την ευόδωση στόχων και προσδοκιών.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΗ: Μειώνει τα δημοτικά τέλη ο Δήμος Αχαρνών

Πάει ο παλιός ο χρόνος. Ακούστε το από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών

Βγήκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για τα κάλαντα, η Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών

Ανανεωμένη σε πρόσωπα, και με πολλά νέα παιδιά στη σύνθεσή της, βγήκε, το μεσημέρι της τελευταίας ημέρας του χρόνου, στην Πλατεία Αγίου Βλασίου, για τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, η Φιλαρμονική του Δήμου. Η παρουσία της συνέβαλε στη δημιουργία εορταστικού κλίματος και χαιρετίσθηκε από τον κόσμο.

Την προσυπογράφει ο παπα-Τάσος;

O παπα-Τάσος την ημέρα της χειροτονίας του
Αλιεύσαμε την παρακάτω ανάρτηση, από την ιστοσελίδα του Αγίου Διονυσίου στο facebook: http://www.facebook.com/home.php?ref=hp#!/profile.php?id=100001913232772

"Με πνευματική αρχοντιά και Ορθόδοξη παρρησία , ας ζητήσει η Εκκλησία τον χωρισμό από αυτό το σατανοκρατούμενο κράτος και να μείνει χωρίς περιουσιακό στοιχείο , χωρίς μισθοδοσία των κληρικών . Θα ξαναγίνει Εκκλησία της ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ για τον κάθε πιστό . Θα μπορεί να ορθώνει λόγο ορθόδοξο και ο κάθε κληρικός θα είναι ένας «μικρός» Ιωάννης Χρυσόστομος απέναντι στην διαφθορά του εκάστοτε παλατιού . Εκτός κι αν..."

Tην προσυπογράφει ο παπα-Τάσος Σαργέντης;

Η απάντηση στα ...παρατράγουδα της Βυζαντινής Συναυλίας του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων

ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΠΛΑΤΥΠΟΔΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ
Σχετικά με την ανοικτή επιστολή του Κώστα Ζήσιμου, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων, Λαμπρινός Πλατυπόδης και ο μαέστρος της Βυζαντινής Χορωδίας του Ωδείου, Δημήτρης Καλομοίρης αναφέρουν τα εξής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ - ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΛΑΤΥΠΟΔΗ

Το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων από την εποχή της Προεδρίας της κας Ελένης Τσόκλη διοργανώνει 100-120 εκδηλώσεις ετησίως, μεταξύ αυτών και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Πέρυσι διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τη Χορωδία του Γιώργου Κακουλίδη. Φέτος διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τη Χορωδία του Δήμου Αχαρνών, την οποία τίμησε ο Δήμαρχος Αχαρνών και ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Ζητούμε συγγνώμη από τον κο Κώστα Ζήσιμο που δεν πήραμε την άδεια του γι΄αυτήν την εκδήλωση για να την πραγματοποιήσει ένας ιδιωτικός φορέας. Το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι το εξής: ο Κώστας Ζήσιμος, σύζυγος της Αργυρώς Ζησίμου ομιλεί στην επιστολή του εκ μέρους της Εταιρείας ¨Αριστοτέλης¨ ή ως ένας παραπονούμενος ιδιώτης, διότι και ο πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας ¨Αριστοτέλης¨ κ. Γιώργος Λιβανός,με τον οποίο διατηρούμε άριστες σχέσεις, και η Γραμματέας κ. Αργυρώ Ζησίμου ήταν παρόντες στην ανωτέρω εκδήλωση. Διευκρινιστικά δε, επισημαίνουμε:
-Στις 18 Δεκεμβρίου ο κ. Δημήτρης Καλομοίρης είχε προγραμματίσει Συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε, στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
-Η Διεθνούς φήμης Χορωδία του Δήμου Αχαρνών κατά πάγια τακτική της συμπράττει μόνο με του ιδίου επιπέδου Χορωδίες.
-Θα περίμενε κάποιος μεγαλύτερο σεβασμό σ΄ ένα δάσκαλο, τέτοιας φήμης, κύρους και προσφοράς που ανάλωσε τη ζωή του προάγοντας τον πολιτισμό στο δημόσιο βίο, και σ΄ έναν άοκνο εργάτη του Πνευματικού Κέντρου που χρόνια εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες και τις γνώσεις του στον τόπο του. Το γεγονός ότι το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων παρέμεινε αυτοτελές ΝΠΠΔ μαρτυρεί την προσφορά του και την αξία του.
Ενόψει των ημερών στον Κώστα Ζήσιμο ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία, ειρήνη και ηρεμία. Ηρεμία την οποία ίσως χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλο αγαθό, για να βλέπει τα πράγματα όπως είναι, και όχι όπως του τα παραμορφώνει, η ομολογουμένως σε έξαρση φαντασία του.
                                                                      Με εκτίμηση
                                         Δημήτρης Καλομοίρης-Πλατυπόδης Λαμπρινός

Tα ...παρατράγουδα της Βυζαντινής Συναυλίας του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων

-ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

-BOΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ

Σχετικά με όσα προηγήθηκαν από τη διοργάνωση της Βυζαντινής συναυλίας, που πραγματοποίησε το  Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων,  στις 23 Δεκεμβρίου 2011, στο (βλέπε: http://menidiatis.blogspot.com/2011/12/blog-post_24.html),  η Λαογραγική Εταιρία "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", δημοσιοποίησε την παρακάτω ανοικτή επιστολή:

                                                        ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
              προς τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Στο Π.Κ.Θ. στις 18 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε από τη Λαογραφική Εταιρεία Θρακομακεδόνων «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» εορταστική εκδήλωση με Χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Την εκδήλωση αυτή προγραμμάτισε ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» από τον Οκτώβριο, σε συνεργασία και με τους δύο δασκάλους: της Βυζαντινής Χορωδίας κ. Δημήτρη Καλομοίρη και της Παραδοσιακής Χορωδίας κ. Ευάγγελο Σαραντίδη. Μάλιστα οι τελευταίες λεπτομέρειες με τη Βυζαντινή Χορωδία ρυθμίστηκαν μέσα στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας Θρακ/νων, όπου ο κ. Καλομοίρης βρισκόταν για να ψάλει σε κάποια Ιερή τελετή, και συγκεκριμένα στο γραφείο των Ιερέων του Ναού. Ανάλογη εκδήλωση είχε πραγματοποιήσει η Λαογραφική εταιρεία «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», σε συνεργασία με τον κ. Καλομοίρη, δάσκαλο του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», και προ διετίας μέσα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Μετά την τακτοποίηση όλων των λεπτομερειών υποβλήθηκε εγκαίρως (13.10.2011)στο Π.Κ.Θ. αίτηση παραχώρησης της αίθουσας εκδηλώσεων για τις 18 Δεκεμβρίου 2011, όπου αναφερόταν το θέμα της εκδήλωσης. ΄Ετσι άρχισαν κανονικά οι προετοιμασίες για την πραγματοποίησή της. Φανταστείτε όμως την έκπληξη της Διοίκησης του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», όταν πληροφορήθηκαν ότι το Π.Κ.Θ. προγραμματίζει ανάλογη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στις 23 Δεκεμβρίου 2011, δηλαδή 5 ημέρες μετά την από καιρού προγραμματισθείσα εκδήλωση του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο . Η μεγαλύτερη όμως έκπληξη ήταν, όταν διάβασαν από το πρόγραμμα του Π.Κ.Θ. τα ονόματα αυτών που θα πραγματοποιούσαν την εκδήλωση. Διαβάζουμε ακριβώς από το πρόγραμμα του Π.Κ.Θ.: « . ύμνοι από τη Βυζαντινή Χορωδία του Δήμου Αχαρνών υπό τη Διεύθυνση του χοράρχου κ. Δημήτρη Καλομοίρη. Οργάνωση - επιμέλεια εκδήλωσης Δρ Λαμπρινός Πλατυπόδης, Αντιπρόεδρος του Π.Κ.Θ. ».
Με άλλα λόγια:
- ο κ. Καλομοίρης ΑΘΕΤΗΣΕ τη συμφωνία του με τον «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»
- ο κ. Λαμπρινός Πλατυπόδης ήταν ο ηθικός αυτουργός
- τόπος εκτύλιξης της πράξης , κατά δήλωση του κ. Καλομοίρη, το γραφείο του Δημάρχου Αχαρνών, ο οποίος απουσίαζε.
Όπως ήταν φυσικό όλοι έμειναν άναυδοι και δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που διάβαζαν!!!!!! ΄Ετσι ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» βρέθηκε την τελευταία στιγμή σε πολύ δύσκολη θέση. Ευτυχώς, με τη μεσολάβηση του δασκάλου της Παραδοσιακής Χορωδίας του κ. Β. Σαραντίδη, βρήκε αμέσως άλλη Βυζαντινή Χορωδία, του σεμνού και καταξιωμένου από το έργο και τη δράση του κ. Ηλία Γιουρούκου. Το μουσικοθρησκευτικό έργο του « Η ΦΑΤΝΗ», που παρουσίασε η ανωτέρω χορωδία υπό τη Διεύθυνσή του , μαζί με τα κάλαντα της Παραδοσιακής Χορωδίας του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», υπό τη διεύθυνση του δασκάλου της κ. Ευάγγελου Σαραντίδη, είχαν εκπληκτικό αποτέλεσμα. Η κατάμεστη αίθουσα του Π.Κ.Θ. εκφράστηκε με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Όμως δεν πρέπει να μη σχολιάσουμε και να μη στιγματίσουμε τέτοιες συμπεριφορές. Και πρώτα ερωτούμε τους υπεύθυνους:
κύριε Δημήτρη Καλομοίρη, Χοράρχη της Βυζαντινής Χορωδίας Αχαρνών
κύριε Λαμπρινέ Πλατυπόδη, Αντιπρόεδρε του Π.Κ.Θ.
- Τι έχετε ν' απαντήσετε;
- Δεν αισθάνεσθε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη;
- Δικαιολογείται τέτοια συμπεριφορά από Υπεύθυνους κορυφαίων θεσμών του τόπου και μάλιστα «ανθρώπους της εκκλησίας;»
Η Ελληνική γλώσσα, που είναι πλούσια, έχει πολλές λέξεις που χαρακτηρίζουν την πράξη των δυο «ανδρών». Δεν θέλω όμως να τις αναφέρω, γιατί δεν τους τιμούν. ΄Οσοι βέβαια έμαθαν, πώς έγιναν τα πράγματα, με αγανάκτηση αποδοκίμασαν τη συμπεριφορά αυτή, γιατί «χάθηκε η ντροπή και το φιλότιμο». Ο κόσμος κατάλαβε ότι ο πρώτος «πούλησε» τον «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» και ο δεύτερος , στο βωμό της προσωπικής προβολής και χωρίς καμία συνεννόηση με τα άλλα μέλη της Διοίκησης του Π.Κ.Θ., όπως αυτά διατείνονται, και εν αγνοία ακόμη και του κ. Δημάρχου που είναι και Πρόεδρος του Π.Κ.Θ., ενήργησε με δική του πρωτοβουλία αντιδεοντολογικά, γιατί «έκλεψε» την ιδέα της εκδήλωσης, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούσε στον «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ». Εξάλλου η ατομική του ευθύνη φαίνεται και από το πρόγραμμα : «Οργάνωση - επιμέλεια εκδήλωσης Δρ. Λαμπρινός Πλατυπόδης!!!!!!». Αυτή η πράξη είναι ένα «δείγμα γραφής». Δεν είναι όμως το μοναδικό. Σε ανακοίνωση ενός Φορέα του τόπου μας (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το όνομά του , ούτε έχει ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κανένα πρόβλημα μαζί του) στην τοπική εφημερίδα των Θρακομακεδόνων «ΕΝ ΤΗ ΠΟΛΕΙ» διαβάζουμε επί λέξει: «... τα προγράμματα μαθημάτων του Π.Κ.Θ. κατόπιν προτροπής της Διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου ανέλαβε να συντονίσει και να οργανώσει ... (ο συγκεκριμένος φορέας)».
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πλατυπόδη,
· γιατί η « προτροπή» αυτή δεν έγινε και προς τους άλλους Φορείς του τόπου;
· Ποιος δεν θα έβαζε «ΠΛΑΤΗ» για το καλό του τόπου;
· Μια τέτοια ενέργεια δεν θα άνοιγε ευοίωνες προοπτικές για ευρύτερη συνεργασία και συναίνεση;
· Γιατί το Π.Κ.Θ. λειτουργεί μονομερώς, δημιουργώντας αντιπαλότητες και ανταγωνισμούς και απαξιώνοντας ή υπονομεύοντας τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων Φορέων;
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πλατυπόδη,
Nα έχετε υπόψη σας ότι ο κόσμος έχει νοημοσύνη. Δεν ανέχεται να τον υποτιμούν. Βλέπει, κρίνει και απαιτεί φιλότιμο, αιδώ, αυτοσεβασμό, μπέσα, ευθύτητα, ανάληψη ευθυνών, ακεραιότητα. Ιδιαίτερα τις απαιτήσεις αυτές έχει από όσους είναι «δάσκαλοι» των παιδιών μας. Δεν συγχωρεί και με πολλούς τρόπους εκφράζει την αηδία του για την επίδειξη και την αυτοπροβολή, για τις ατομικές ή άλλες σκοπιμότητες, για την έλλειψη ήθους και ύφους. Καταλήγω με τη διαχρονική ρήση του Αγάθωνα, τραγικού ποιητή της Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ., την οποία απηύθυνε μεν στους ηγέτες της εποχής του, αλλά είναι ιδιαίτερα επίκαιρη και στις μέρες μας.
΄Αρχοντα τριών δει μεμνήσθαι
Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει
Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει
Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει
                                                       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΗΣΙΜΟΣ

H IΛΕΑ εύχεται καλή χρονιά

 

Δύο σε ένα τα Δημοτικά Συμβούλια, την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου

                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 33η ΤΑΚΤΙΚΗ Δημόσια συνεδρίαση του Σώματος που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (2ος όροφος Δημαρχιακού Μεγάρου) την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 για να πάρουμε απόφαση στο παρακάτω θέμα :
Α. ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ 29/12/2011
1 .“ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012”
                                                                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 34η ΤΑΚΤΙΚΗ Δημόσια συνεδρίαση του Σώματος που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (2ος όροφος Δημαρχιακού Μεγάρου) την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 για να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
Α. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
Β. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Γ. ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ 29/12/2011
1 ¨Έγκριση Α΄ φάσης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Αχαρνών 2011-2012.
2 Έγκριση της απογραφής και του ισολογισμού έναρξης της 01-01-2011 του νέου Δήμου Αχαρνών
3 Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής για την προμήθεια αναλωσίμων υλικών ηλεκτρονικών υπολογιστών.
4 Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής για την προμήθεια θραυστού υλικού λατομείου.
5 Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής για την προμήθεια και αναγόμωση πυροσβεστήρων.
6 Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής για την προμήθεια υδραυλικών υλικών.
7 Καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών της υπαλλήλου Κασσωτάκη Ελένης από το Δήμο Αχαρνών
                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
                                                           ΝΤΟΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 

Ουρά, καυγάδες κι ...αναστεναγμοί, στη ΔΕΗ για το χαράτσι...

H ουρά βγαίνει πολλά μέτρα έξω από την πόρτα του πρακτορείου της ΔΕΗ, στις Αχαρνές...
«Η φτώχεια φέρνει γρίνια» λέει η παροιμία. Αυτό ακριβώς συνέβη στην ατέλειωτη ουρά που είχε σχηματισθεί έξω από τα ταμεία της ΔΕΗ, αποτελώντας μόνιμο χαρακτηριστικό της εικόνας που παρουσιάζει, τις τελευταίες μέρες, το προαύλιο της Αγίας Παρασκευής. Για την ακρίβεια, η γκρίνια παραλίγο να εξελιχθεί σε καυγά, όταν, το πρωί της Τετάρτης,28 Δεκεμβρίου,  άντρες, γυναίκες και ...παιδιά στήθηκαν στην ουρά, για να εξοφλήσουν το περίφημο χαράτσι. Ξαφνικά, ένας γκριζομάλλης κύριος αναφώνησε αγανακτισμένος:
- Για δες που στηνόμαστε εδώ σαν στρατιωτάκια, περιμένοντας να πληρώσουμε τους αλήτες που μας κλέβανε τόσα χρόνια.
- Τις αμαρτίες τις δικές σας πληρώνουμε αντέτεινε ένας νεαρός που ήταν ακριβώς πίσω του.
- Τι λες παιδί μου, εμένα πληρώνεις; Με ξέρεις; πετάχτηκε ένας τρίτος, ευτραφής μεσήλικας κύριος, που περίμενε λίγο παραπίσω, για να προσθέσει, αμέσως μετά «Αυτή είναι η νίκη τους. Καλά τα κατάφεραν. Μας έχουν κάνει να τσακωνόμαστε μεταξύ μας».
- Αυτό που σου λέω. Εσύ τι είσαι, του Πολυτεχνείου; του αντιμίλησε ο νεαρός με οργή, για να προσθέσει «Τη δική σας γενιά πληρώνουμε. Ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται τώρα»
- Από το ύφος που μιλάς, το περίμενα πως θα ακούσω κάτι τέτοιο, σχολίασε, απευθυνόμενος στο νοσταλγό του Παπαδόπουλου, ο μεσήλικας.
- Σταμάτα για να μην σε ξεφουσκώσω, τον απείλησε, έτοιμο να παρεκτραπεί, το ...σταγονίδιο, αλλά, ευτυχώς, εμφανίστηκε, ως από μηχανής Θεός" ο σεκιουριτάς, καλώντας τις ...αντιμαχόμενες πλευρές να δείξουν ψυχραιμία...
- Τι ήθελα και μίλησα; αναλογίσθηκε, μετανιωμένη, η ...πέτρα του σκανδάλου, δηλαδή ο  κύριος, που έβαλε τη ...φυτιλιά, στην αρχή, αναθεματίζοντας το πολιτικό σύστημα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει, άθελά του, τον καυγά. Και που θέλοντας να πει, πάση θυσία,  τον πόνο του για το χαράτσι, έπιασε καινούργια κουβέντα με την ηλικιωμένη κυρία, που περίμενε, πιο μπροστά από εκείνον, στην ουρά... Και δεν ήταν ο μόνος. Οι περισσότεροι το ίδιο έκαναν. Τα είχαν βάλει με το χαράτσι, εξαναγκασμένοι να το πληρώσουν, με βαριά καρδιά. Κανείς δεν είχε κέφια. Κανείς δεν χαμογελούσε. Εκτός από την ταμία της ΔΕΗ, που χαμογέλασε συγκαταβατικά, όταν μια γυναίκα έβγαλε έναν πηγαίο, βαθύ αναστεναγμό, αφήνοντας το λογαριασμό και κάμποσα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ στο γκισέ...

Ο Σύλλογος της Αγίας Άννας εύχεται

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οικιστικού Συλλόγου «Αλέξανδρος Παναγούλης» Αγίας Άννας Αχαρνών, εύχεται στο Δήμαρχο κ. Ντούρο Σωτήρη και σε όλη τη Δημοτική Αρχή του Δήμου μας ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ να είναι εξίσου δημιουργικός όσο και αυτός που φεύγει.
                        Η πρόεδρος
                 Κατερίνα Καραθανάση"

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο...

Η αδελφοποίηση με το Καζχστάν έχει επηρεάσει, ενδυματολογικά τους Αχαρνείς…

…και ιδού μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα

Τα κατασυμπάθησαν τα ...Καζακστανάκια ο Μιχάλης Βρεττός κι η Μαρία Δέδε

ΑΧΑΡΝΕΣ: Κοντσέρτο για την επέτειο της ανεξαρτητοποίησης του Καζακστάν...


Με αφορμή την αδελφοποίηση με το Καζακστάν, που έγινε επί δημαρχίας Φωτιάδη πραγματοποιήθηκε, στις αρχές Δεκεμβρίου, στις Αχαρνές κοντσέρτο για την ημέρα της ανεξαρτησίας της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας. Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν γνωστοί καλλιτέχνες από το Καζκστάν, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν και τα τραγούδια «Ο Λαός του Καζακστάν» και «ο Λαός μου». Το Δήμο Αχαρνών εκπροσώπησε το χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου των Ελληνίδων, το οποίο παρουσίασε πρόγραμμα Θρακιώτικων χορών.

ΤΑΒΕΡΝΑ «ΜΗΤΣΗΣ» Όταν η ποιότητα συναντάει την παράδοση...

Είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές ταβέρνες στον ...κρεατότοπο που λέγεται Μενίδι. Με την απόλυτη γνώση και εξειδίκευση σε όλα τα είδη του ψητού κρέατος και κυρίως στην, αποκλειστικά Μενιδιάτικη, προτίμηση, δηλαδή «το χοντρό» ή επί το ελληνικότερον, την προβατίνα. Ο λόγος για τον «Μήτση», την πραγματικά παραδοσιακή ταβέρνα των Αχαρνών, που όμως δεν αρκείται στο κρέας. Φημίζεται και για άλλες λιχουδιές, όπως, για παράδειγμα, οι τηγανητές μελιτζάνες με σάλτσα και η τυρόπιτα. Κι επειδή η προσήλωση στην παράδοση δεν εξαντλείται στο φαγητό, στου Μήτση μπορεί κανείς να νοσταλγήσει τα, χαμένα από την αντιπαροχή, παλιά Μενιδιάτικα σπίτια, βλέποντάς τα ζωγραφισμένα στους τοίχους, από τον μεγάλο λαϊκό ζωγράφο των Αχαρνών, Χρήστο Τσεβά. Μπορεί ακόμα να δει σκηνές από την καθημερινή ζωή της πόλης, στις αρχές του περασμένου αιώνα ή να ακούσει παλιά λαϊκά τραγούδια από το «τζιουκ μποξ», που περιμένει, διακριτικά, σε μια γωνιά. Όμως το μεγάλο πλεονέκτημα της ταβέρνας είναι ο υπέροχος και άνετος κήπος, που το καλοκαίρι αποτελεί πόλο έλξης και όαση μέσα στη ζέστη της πόλης. Με τις μουριές να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του, αποπνέει δροσιά αλλά και νοσταλγία για τις παλιές, καλές εποχές, αφού δεσπόζουν κι εδώ οι τοιχογραφίες του Χρήστου Τσεβά. Όλα αυτά δεν είναι βέβαια, τυχαία. Οφείλονται στο μεράκι δύο οικογενειών οι οποίες μοχθούν καθημερινά για να διατηρεί η ταβέρνα τα χαρακτηριστικά που την έχουν καθιερώσει, εδώ και χρόνια, ως στέκι καλοφαγάδων. Κι όχι απλά καλοφαγάδων, αλλά ανθρώπων που θεωρούν το φαγητό κομμάτι της παράδοσης του τόπου και αρέσκονται να τη συνεχίζουν...

Διέθετε το πακέτο η μικρή καλαντίστρια…

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλά παιδάκια, να λένε τα κάλαντα την παραμονή των Χριστουγέννων. Όλα τους ήταν χαριτωμένα και συνέβαλαν στη δημιουργία εορταστικού κλίματος. Όμως η μικρούλα της φωτογραφίας ήταν, αναμφίβολα, η καλαντίστρια που ξεχώρισε, αφού δεν ήταν μόνο όμορφη. Ήταν και καλλίφωνη. Διέθετε, δηλαδή το πακέτο, όπως θα έλεγε κι ο γνωστός από την τηλεόραση ιμπρεσάριος…

Στην Παναγίτσα, το πρωί των Χριστουγέννων, ο Αθηναγόρας

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία , που θα τελεσθεί το πρωί των Χριστουγέννων, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών, θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας. Ένας επιπλέον λόγος για να βρεθούν εκεί οι θρησκευόμενοι...



"Τσουλάει" το παγοδρόμιο της Πλατείας

Ο καιρός βελτιώθηκε και το παγοδρόμιο, που την προηγούμενη είχε κασάτια, άρχισε να "τσουλάει". Για την ακρίβεια άρχισαν να τσουλάνε οι πιτσιρικάδες, πολλοί από τους οποίους όχι μόνο ξέρουν, αλλά, με λίγη τύχη, είναι έτοιμοι για το dancing...

Δείτε στο βίντεο ένα απόσπασμα από τη συναυλία Βυζαντινής Μουσικής

Βηθλεέμ ετοιμάζου...

EΠΑΝΩ η Βυζαντινή Χορωδία, σε πλήρη σύνθεση, ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ το κοινό, ανάμεσα στο οποίο ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. ΚΑΤΩ αριστερά ο Λαμπρινός Πλατυπόδης παρουσιάζει τους καλεσμένους και δεξιά ο μαέστρος Δημήτρης Καλομοίρης με τον ...Βενιαμίν της Χορωδίας.

Με τον τίτλο « Βηθλεέμ ετοιμάζου», έναν από τους ωραιότερους χριστουγεννιάτικους ύμνους της βυζαντινής υμνολογίας άρχισε το πρόγραμμα της Βυζαντινής Συναυλίας, που πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής, 23 Δεκεμβρίου, στους Θρακομακεδόνες. Η καταξιωμένη Βυζαντινή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών, υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Καλομοίρη παρουσίασε ένα εξαιρετικό μουσικό μίγμα, από χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα, απόλυτα ταιριασμένο με την ελληνοχριστιανική παράδοση. Δίκαια καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, γέμισε, ασφυκτικά το Πνευματικό Κέντρο των Θρακομακεδόνων. Το πρόγραμμα προλόγισαν και διάνθισαν με διευκρινιστικές λεπτομέρειες, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Στυλιαράς και ο ιερέας Αντώνιος Καλλιγέρης.

Παγοδρόμιο στην Πλατεία Αγίου Βλασίου



Δεν πάγωσε από την επιδρομή του χειμώνα το δυτικό μέρος της Πλατείας Αγίου Βλασίου, στις Αχαρνές. Απλούστατα, δημιουργήθηκε ένα παγοδρόμιο που φιλοδοξεί να δρέψει δάφνες και εδώ, εκμεταλλευόμενο της επιτυχία τη γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής. Πάντως τις δύο πρώτες μέρες το εγχείρημα δεν είχε επιτυχία, λόγω του κρύου και βροχερού καιρού. Τι να κάνουμε. Ο χειμώνας έχει το καπρίτσια του…

Μοίρασε δώρα στα παιδιά των σχολείων, ο Δήμος Αχαρνών

H αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, κατάμεστη, με τη Μαρία Δέδε με εορταστική αμφίεση, τον Αη Βασίλη να φωτογραφίζεται με τα παιδιά και το Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο να απολαμβάνει, μαζί τους,  λίγες  στιγμές  ξενοιασιάς...
Με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά, ολοκλήρωσε ο Δήμος Αχαρνών, τον κύκλο των εορταστικών πρωτοβουλιών, που απευθύνονται σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες. Ο Δήμος, έχει, ήδη, στηρίξει, με τις πρωτοβουλίες του, το Κέντρο ατόμων με ειδικές ανάγκες «ΑΡΩΓΗ», και τους άπορους. Έτσι, το μόνο που απέμενε ήταν η γιορτή για τα παιδιά, την οποία πραγματοποίησε, το πρωί της Πέμπτης, 22 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο. Χρειάστηκε βέβαια, να επισπεύσει, ο Αη Βασίλης, κατά μερικές ημέρες το ραντεβού του, μαζί τους, αλλά αυτό δεν φάνηκε να τα ενοχλεί. Έστρεψαν την προσοχή τους στα αντικείμενα του πόθου τους, που ήταν επιμελώς αμπαλαρισμένα, στις πολύχρωμες σακούλες κι όπου φύγει-φύγει για να τα πιάσουν, το γρηγορότερο, στα χέρια τους...

Δείτε στο βίντεο, απόσπασμα από την Χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΕΓΕ

Πετυχημένη και η φετινή Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του παραρτήματος της ΕΓΕ

Eπάνω ο εφημέριος του Αγίου Βλασίου απευθύνει χαιρετισμό και κάτω ο έτερος των εφημερίων, παπα-Λάμπρος με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο, τον Βουλευτή Θανάση Μπούρα και το λοιπό ακροατήριο
Το Παράρτημα Γυναικών της ΕΓΕ, είναι ένας φορέας με πλούσια και ουσιαστική δραστηριότητα, που ξεπερνάει τη συνδικαλιστική δραστηριότητα του γυναικείου κινήματος και εκτείνεται σε χώρους όπως η ενημέρωση, ο Πολιτισμός και η ψυχαγωγία. Το πραγματικά αξιοσημείωτο είναι ότι το παράρτημα λειτουργεί στη βάση ενός ετήσιου προγραμματισμού, ο οποίος τηρείται ευλαβικά από την Πρόεδρο, Λίτσα Αλεξάνδρου-Πανά και το υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στο πρόγραμμα αυτό, έχουν καθιερωθεί εκδηλώσεις, που διοργανώνει κάθε χρόνο, το παράρτημα κι έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Μια από αυτές είναι η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Χορωδίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου, που διοργανώθηκε μεν, για πρώτη φορά, πέρσι, αλλά η επιτυχία που σημείωσε, επέβαλε την επανάληψή της. Αναμενόμενη ήταν, λοιπόν και η επιτυχία της φετινής συναυλίας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 18 Δεκεμβρίου, στον Άγιο Βλάση, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Κωνσταντίνου Κατσικογιώργου. Με αριστουργήματα της Βυζαντινής Υμνολογίας και Παραδοσιακά Κάλαντα, οι Χορωδίες της ΕΓΕ και του Αγίου Βλασίου, δημιούργησαν εορταστικό κλίμα και θύμισαν χριστουγεννιάτικα έθιμα, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα χειροκροτήθηκε, δίκαια, από το κοινό, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Παραρτήματος. Και που, ούτε αυτή τη φορά, το μετάνιωσε.

ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ: Συναυλία της Βυζαντινής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου, την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου

Ιδού τα πόθεν έσχες των Βουλευτών Αττικής

Δημοσιεύουμε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις της δήλωσης «πόθεν έσχες» των Βουλευτών της Αττικής. Απλά γιατί πιστεύουμε ότι αποτελούν ενδείξεις για την  περιουσιακή κατάσταση των Βουλευτών. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα...

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
http://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/papandreoy_georgios_andrea/index.html#/10/zoomed
ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
http://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/pagkalos_theodoros_georgioy/index.html#/14/zoomed
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ
http://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/christofilopoyloy_paraskeyi_(eyi)_eystathios/index.html#/8/zoomed
ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
http://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/aspradakis_panteleimon_michail/index.html#/4/zoomed
ΒΡΕΤΤΟΣ ΝΤΙΝΟΣ
http://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/vrettos_konnos_spyroy/index.html#/12/zoomed
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
http://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/mpoyras_athanasios_konnoy/index.html#/14/zoomed
ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ
http://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/kanteres_nikolaos_eyaggeloy/index.html#/10/zoomed
ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
http://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/vlachos_georgios_theodoroy/index.html#/18/zoomed
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
http://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/oikonomoy_vasileios_athanasioy/index.html#/10/zoomed
ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
http://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/voridis_mayroydis_christoy/index.html#/12/zoomed
ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
http://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/gkiokas_ioannis_christoy/index.html#/12/zoomed
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
http://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/leventis_athanasios_sotirioy/index.html#/10/zoomed

Η ΑΧΑΡΝΑΪΚΗ για το δάνειο του Δήμου Αχαρνών από τις ξένες Τράπεζες

Επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ, για την αποπληρωμή του Δανείου της DEXIA, από το Δημόσιο, τα λεχθέντα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αχαρνών. Ιδού τι αναφέρει, σχετικά η ΑΧΑΡΝΑΪΚΗ:

Συνάντηση στην Εύξεινη Λέσχη Aχαρνών, για αυθαίρετα-δάνεια, με τη συμμετοχή του Μάκη Βορίδη

Ο Μάκης Βορίδης στο βήμα και πίσω του ο Πρόεδρος της Εύξεινης Λέσχης, Γιώργος Συρανίδης
Για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων και τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε Ποντίους, μίλησε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών «Ο καπετάν Ευκλείδης» ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδης. Αναφερόμενος στο ζήτημα των αυθαιρέτων ο κ. Βορίδης επεσήμανε την τροπολογία που είχε καταθέσει, πάνω στο σχετικό νόμο υπογραμμίζοντας ότι «ο τότε αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός κ. Σηφουνάκης είχε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό σημείο απλά δεν μας πήρε ο κοινοβουλευτικός χρόνος». Πρόσθεσε ακόμη, μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι μπορούμε να την καταθέσουμε, εκ νέου και να πιέσω τώρα πια και από τη θέση μου του Υπουργού, προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αρμόδια Υπουργεία είναι αφενός το Περιβάλλοντος και αφετέρου το Οικονομικών. Έχω στηρίξει τη γενικότερη μείωση του σημείου εκκινήσεως δηλαδή του σημείου από το οποίο αρχίζει ο υπολογισμός του προστίμου. Το υπουργείο Οικονομικών έχει σοβαρές αντιρρήσεις σε αυτό. Ξανασυζητώντας το όλο θέμα ίσως οι δόσεις μπορούν να αυξηθούν. Αυτή τη στιγμή από τη ρύθμιση έχει εισπραχθεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Η εκτίμηση είναι ότι θα εισπραχτούν τελικά γύρω στα 4 δισεκατομμύρια. Επομένως υπάρχει κίνητρο ώστε και να υπάρξει παράταση στις ρυθμίσεις αλλά και ενδεχομένως να γίνουν πιο ευέλικτες». Πάντως ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι «ο νόμος είναι σε ισχύ. Επομένως όσοι από εσάς έχετε δυνατότητα, να αξιοποιήσετε το νόμο αυτό μην τη χάσετε. Μπορεί να υπάρξουν διορθωτικές ρυθμίσεις. Αυτές θα ισχύσουν ούτως ή άλλως αναδρομικά. Θα τους καλύπτουν όλους».
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των δανείων ο κ. Βορίδης απηύθυνε πρόσκληση προς τους εκπροσώπους των Ποντίων να τον επισκεφθούν και «να δούμε ποιες είναι εκείνες οι βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν προς την κατεύθυνση της αποπληρωμής».

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ: Τα παιδία παίζει» στην Κεντρική Πλατεία των Αχαρνών

Tα παιδιά έπαιξαν, ζωγράφισαν και διασκέδασαν με το μάγο και τις ξυλοπόδαρες
ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Τα παιδιά έχουν την τιμητική τους στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών. Μετά την φωταγώγηση του Δέντρου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου, περίμενε του λιλιπούτειους δημότες της πόλης ένα αληθινό χριστουγεννιάτικο πανηγύρι. Ένα διήμερο ξεφάντωμα, με πολλούς πρωταγωνιστές: Από την Κεντρική Πλατεία παρέλασαν διάφοροι ωραίοι τύποι κι αγαπημένοι των παιδιών, όπως οι: Άη Βασίλης, ξωτικά, καλικάντζαροι, νεράιδες, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι. Πραγματικοί πρωταγωνιστές όμως αυτής της πολύχρωμης γιορτής υπήρξαν τα ίδια τα παιδιά. Παιδιά, που φτάνοντας στην φωταγωγημένη πλατεία της πόλης και υπό των ήχο αγαπημένων χριστουγεννιάτικων ακουσμάτων, είχαν την ευκαιρία, να διαθέσουν στα χέρια των «ειδικών» τις . υπέροχες μουρίτσες τους για face painting, να πάρουν μαθήματα ζαχαροπλαστικής, να ζωγραφίσουν στα υπαίθρια εργαστήρια που έστησαν με μεράκι οι εργαζόμενοι στα εικαστικά τμήματα του Δήμου Αχαρνών, αλλά και να κάνουν βόλτες με τη μαγική άμαξα του Άη Βασίλη. Είχαν επίσης την ευκαιρία να καταθέσουν τις δεκάδες ευχές τους, στο «εργαστήρι των ευχών» που στήθηκε στον ίδιο χώρο. Ευχή δική μας, είναι, όχι μόνο να εισακουστούν οι ευχές τους, αλλά και να γίνουν γνωστές. Γι' αυτό και καταθέτουμε την πρόταση, ο Δήμος, να διοργανώσει εκδήλωση με θέμα «Οι ευχές των παιδιών» ώστε να γίνει γνωστό σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να μάθουν, «Τι άραγε εύχονται; Τι ονειρεύονται τα παιδιά μας; Το μέλλον της πόλης μας;»

Κι όμως... Ένας κούκος μπορεί να φέρει την άνοιξη...

EYH TΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Η πρωτοβουλία της νηπιαγωγού του 21ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών Μαρίας Αρκουμάνη, να διοργανώσει bazaar για το «Χαμόγελο του Παιδιού» συμβολίζει την αντίσταση στην λογική του «Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη». Φυσικά και δεν μπορεί να την φέρει, όταν το ανάλγητο κράτος, διακόπτει, λόγω μνημονίου, τις επιχορηγήσεις στο σύλλογο, με αποτέλεσμα να θέτει σοβαρά εμπόδια, στο θεάρεστο έργο του. Ένα έργο, που κανονικά θα έπρεπε να επιτελεί το ίδιο, αν, βέβαια, σεβόταν τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσουμε εγκαταλείποντας στην τύχη τους, κοινωνικές δομές που έχουν καταξιωθεί στην κοινωνία; Όχι βέβαια...

Xαμόγελο αγάπης από το 21o Νηπιαγωγείο, προς το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

H εορταγορά στήθηκε με μεράκι από το 21ο Νηπιαγωγείο, για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, εκπρόσωπος του οποίου αναφέρθηκε, παρουσία του Προϊστάμενου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννη Φούκα, στους σκοπούς του σωματείου
Αναμφίβολα, το παιδικό χαμόγελο είναι ανεκτίμητο. Για να μην σβήσει λοιπόν, η νηπιαγωγός του 21ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών Μαρία Αρκουμάνη, ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία. Διοργάνωσε διήμερο bazaar, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Κόκκινου Μύλου, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στην ανθρωπιστικό Σύλλογο «Το χαμόγελο του Παιδιού». Στο bazaar που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, έβαλαν την . προσωπική - καλλιτεχνική τους σφραγίδα και τα νήπια του 21ου, καθώς πολλά από τα έργα που διατέθηκαν προς πώληση, φτιάχτηκαν από τα χεράκια τους. Το Σάββατο το μεσημέρι μάλιστα, εκπρόσωπος του «Χαμόγελο του Παιδιού» μίλησε για το πολύπλευρο έργο του ανθρωπιστικού συλλόγου, που περιλαμβάνει φιλοξενία ορφανών, εγκαταλελειμμένων και κακοποιημένων παιδιών, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη, υποστήριξη παιδιών στα νοσοκομεία, καθώς και την σήμανση συναγερμού, το γνωστό «Amber Alert» σε περίπτωση εξαφανίσεων παιδιών εντός, αλλά και εκτός γειτονικών συνόρων. Στην παρουσίαση της δράσης του συλλόγου έδωσαν το παρών γονείς και εκπαιδευτικοί, ανάμεσα στους οποίους η Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ελένη Μελα και ο Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής Ιωάννης Φούκας.

Ανικανότητα ή τυραννία;

IAKΩΒΟΣ ΠΟΘΗΤΟΣ
TOY IAΚΩΒΟΥ ΠΟΘΗΤΟΥ
Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, κάνουν τους πολίτες να αναρωτούνται αν ζουν μέσα σε καθεστώς δημοκρατίας ή τυραννίας. Αν οι πολιτικοί είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν την χώρα τους ή βρίσκονται μπροστά στους πιο αδίστακτους γκάνγκστερ από δημιουργία της ανθρωπότητας. Μερικά παραδείγματα θα κάνουν κατανοητή την πιο πάνω θέση.
Πρώτο παράδειγμα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ κι ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Σαρκοζί πράγματι ενδιαφέρονται για το καλό της Ευρωζώνης και για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας; Κι αν ναι, γιατί επέτρεψαν σε αυτούς τους απαράδεκτους πολιτικούς, που κατέστρεψαν την Ελλάδα, να σχηματίσουν μια κυβέρνηση σαράντα οκτώ προσώπων (πρωθυπουργός, υπουργοί κι υφυπουργοί) και δεν τους ανάγκασαν να σχηματίσουν μια κυβέρνηση με ένα πρωθυπουργό και δέκα υπουργούς όταν η γειτονική Ιταλία, που έχει πολλά εκατομμύρια κατοίκους περισσότερους από την Ελλάδα, για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση σχημάτισε κυβέρνηση με πρωθυπουργό και 15 υπουργούς κι υφυπουργούς; Μήπως επομένως τα όσα λέει η τρόικα είναι μεγάλα ψέματα; Μήπως η τρόικα θα έπρεπε να ασχοληθεί με τις ελληνικές κυβερνήσεις και τις σπατάλες της κι όχι με τον ελληνικό λαό;
Δεύτερο παράδειγμα: Ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο διαχειριστής μιας επιχείρησης, εάν αποτύχει στην προσπάθειά του, βρίσκεται αντιμέτωπος με τους πιστωτές του, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία. Αν δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του, η περιουσία του υποθηκεύεται και μετά από δικαστικές αποφάσεις, περνά στα χέρια εκείνων που έχουν αξιώσει απαιτήσεις. Ενίοτε δε, καταλήγει στην φυλακή. Οι πολιτικοί, που διαχειρίζονται την οικονομία της χώρας, όταν αποτυγχάνουν, όταν την χρεοκοπούν, γιατί μένουν ατιμώρητοι; Ποιος νόμος τους απαλλάσσει; Μήπως ένας νόμος που ψήφισαν οι ίδιοι για να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, ακόμα και να εγκληματούν σε βάρος της χώρας τους και των πολιτών χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο να τιμωρηθούν;
Τρίτο παράδειγμα: Αν κάποιος μικρομεσαίος επιχειρηματίας βρεθεί σε δεινή οικονομική κατάσταση, έρχεται το Κράτος να του χαρίσει μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να μην χρεοκοπήσει; Ασφαλώς κι όχι! Γιατί λοιπόν οι πολιτικοί ενισχύουν σκανδαλωδώς τις Τράπεζες με δισεκατομμύρια ευρώ ή σκανδαλωδώς πάλι, «ρυθμίζουν» χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία μεγάλων επιχειρήσεων; Γιατί δεν υπάρχει η ίδια πολιτική; Γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι με τον ίδιο τρόπο προς όλους;
Τέταρτο παράδειγμα: Σε μία περίοδο έκτακτης ανάγκης, όπως βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, γιατί να στερούνται μόνο οι εργαζόμενοι κι οι συνταξιούχοι κι όχι οι πολιτικοί; Γιατί τόση χλιδή, τόσους φρουρούς, τόσες σπατάλες, τη στιγμή που ο λαός υποφέρει; Γιατί όταν χρειάζεται να μετακινηθεί ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χρειάζεται να έχει και πολλούς μα πάρα πολλούς σωματοφύλακες και φρουρά ασφαλείας; Μήπως νοιώθουν σαν τύραννοι άρα μισητοί από τον λαό και γι' αυτό λαμβάνουν αυτά τα μέτρα; Μα αν είναι έτσι, τότε και οι ίδιοι γνωρίζουν πως δεν τηρούν τους κανόνες της δημοκρατίας, της χρηστής διαχείρισης του Κράτους.
Πέμπτο παράδειγμα: Ένας παπατζής, υποσχόμενος κέρδη στους αφελείς υποψήφιους πελάτες, τους προσκαλεί έμμεσα κι όχι άμεσα, να συμμετάσχουν στο παιχνίδι του παπά. «Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς;» Αυτός ο άνθρωπος, συλλαμβάνεται από τα όργανα του Κράτους γιατί εξαπάτησε αφελείς ανθρώπους. Μήπως όμως κι οι πολιτικοί, δεν εξαπατούν με ψευδείς υποσχέσεις τους πολίτες με σκοπό την υφαρπαγή των ψήφων; Αυτό δεν είναι απάτη; Γιατί λοιπόν δεν συλλαμβάνονται κι αυτοί;
Ανικανότητα ή τυραννία;Δυστυχώς, τα πιο πάνω παραδείγματα μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως μας κυβερνούν αδίστακτοι τύραννοι. Σημασία δεν έχουν τα χρώματα κι οι σημαίες αλλά τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Είναι πρωτάκουστος ο δανεισμός της Ελλάδας αλλά και ο τρόπος με τον οποίο έγινε. Είναι τακτική κατοχής, απόλυτης σκλαβιάς, ο τρόπος με τον οποίο ασκείται σήμερα η «πολιτική» στη χώρα μας. Καταπατούν οι κυβερνώντες βασικά άρθρα του Συντάγματος και κανείς δεν τους εμποδίζει. Συμπεριφέρονται με τρομερή σκληρότητα στο λαό όπως ο αφέντης στον δούλο. Είναι κατάπτυστος ο ρόλος του Τραπεζικού συστήματος που φαίνεται με τον πρόσφατο δανεισμό των 100 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με εγγύηση τις μελλοντικές τους επιχορηγήσεις από το Κράτος (δηλαδή αέρας κοπανιστός γιατί είναι βέβαιο πως τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θα έχουν την ίδια επιχορήγηση με αυτή που λαμβάνουν σήμερα αλλά πολύ μα πολύ μικρότερη και φυσικά αν υπάρχουν). Γιατί όμως έδωσαν δάνειο 100 εκατομμυρίων ευρώ οι Τράπεζες στα δύο κόμματα που χρεοκόπησαν την Ελλάδα χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις; Μήπως μεταξύ τους υπάρχει ομφάλιος λώρος;
Ανικανότητα ή τυραννία;Την δικαιοσύνη την θέλανε τυφλή για να μη μπορεί όταν δικάζει, να ξεχωρίζει τους ανθρώπους, αν είναι συγγενείς ή άγνωστοι, γηγενείς ή αλλοδαποί, μαύροι ή άσπροι. Την θέλανε τυφλή με έναν ζυγό στο χέρι για να αποδίδει δικαιοσύνη χωρίς η ζυγαριά να γέρνει είτε από τη μία μεριά είτε από την άλλη. Δεν την ήθελαν όμως ούτε κουφή ούτε κι άνανδρη. Σήμερα, οι άνθρωποι που υπηρετούν την δικαιοσύνη θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Και να πράξουν το υπέρτατο γι' αυτούς αξίωμα, το καθήκον τους. Τότε όλα θα μπουν σε τάξη.
Ανικανότητα ή τυραννία;Ότι από τα δύο αυτά ή και τα δύο μαζί, χαρακτηρίζει τους πολιτικούς μας, μία είναι η λύση. Να αποσυρθούν από την πολιτική, να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για όσα έχουν κάνει και να ανοίξει ο δρόμος σε νέους ανθρώπους που έχουν οράματα, αξίες, ιδανικά, που μπορούν να υπερασπίζονται την Ελλάδα και τους Έλληνες με όλες τους τις δυνάμεις μπροστά σε οποιαδήποτε πρόκληση. Η ανάγκη ύπαρξης ηγετικής μορφής είναι επιβεβλημένη. Φυσικά το σύστημα φροντίζει να μην αναδεικνύει κάποιον που δεν έχει καμία σχέση σε οράματα και αξίες με αυτούς που μας κυβερνούν. Προβάλει συνεχώς το σαθρό, το σάπιο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας πείσει πως αυτό είναι το υγιές, το καλό, αυτό που θα μας οδηγήσει στην ευημερία.
Ας γυρίσουμε αλλού τη ματιά μας, ας στηρίξουμε εκείνους που αποδεδειγμένα θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν. Μοιάζουν ανίσχυροι και μόνοι γιατί όλοι εμείς έχουμε προσκολληθεί στο σάπιο, στο σαθρό σύστημα. Ας αποκολληθούμε από αυτό κι ας στηρίξουμε το νέο. Ας συμπαραταχθούμε με υγιείς δυνάμεις γιατί μόνο έτσι θα διώξουμε το γκρίζο που όσο πάει γίνεται πιο σκούρο. Ας συμπαραταχθούμε δίπλα σε εκείνους που αγαπάνε την χώρα, τους ανθρώπους και τότε θα βρεθεί η οδός που οδηγεί στην ανάπτυξη, στην πρόοδο...
Ο Ιάκωβος Ποθητός είναι δημοσιογράφος

Δείτε στο βίντεο τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, στη φωταγώγηση του δέντρου

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Αχαρνών


Κατάφωτο το δέντρο, αφού άνοιξαν τον διακόπτη τα παιδιά της ΑΡΩΓΗΣ κι εν συνεχεία ήρθε η σειρά της ανανεωμένης, σε πρόσωπα, ορχήστρας του Δήμου
Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Αγίου Βλασίου, άνοιξε ο κύκλος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών. Τον διακόπτη της φωταγώγησης, άνοιξαν, τιμής ένεκεν, δύο από τα παιδάκια που φιλοξενεί το Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ΑΡΩΓΗ και εν συνεχεία το γεγονός γιορτάστηκε με μουσικό πρόγραμμα, από την ορχήστρα του Δήμου Αχαρνών. Η φετινή πρωτοτυπία είναι ότι φέτος δεν στήθηκε τεχνητό δέντρο, αλλά χρησιμοποιήθηκε το έλατο που βρίσκεται μπροστά στο Λαογραφικό Μουσείο. Λήφθηκε επίσης μέριμνα και για εκείνους που θεωρούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο ξενόφερτο, με την τοποθέτηση ενός φωτιζόμενου καραβιού μπροστά στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου.

Για την διατήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αγωνίζονται οι εργαζόμενοι του Καζίνου

Παρουσίαση βιβλίου, μέσα από θεατρικό δρώμενο, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο Καλλιτεχνικό καφενείο

Συνάντηση στην ΠΕΔΑ για τις βιώσιμες δημόσιες συμβάσεις

Αριστερά ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Νίκος Σαράντης, με το Νίκο Χρυσόγελο των Οικολόγων-Πρασίνων και δεξιά, από πλευράς Δήμου Φυλής, στη συνάντηση μετείχε ο υπεύθυνος σε θέματα Περιβάλλοντος, Δημοτικός Σύμβουλος Κυριάκος Χατζηλέρης
Ενημερωτική συνάντηση για τους αιρετούς και τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αντικείμενο τις βιώσιμες δημόσιες συμβάσεις διοργάνωσε ,στα γραφεία της, την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) . Η Π.Ε.Δ.Α. στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών προκειμένου οι Δήμοι της Αττικής να ενσωματώσουν την λογική των πράσινων (βιώσιμων) προμηθειών και συμβάσεων σαν βασικό άξονα της περιβαλλοντικής τους πολιτικής διοργάνωσε την 2η ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Η ενσωμάτωση κοινωνικών κριτηρίων στις δημόσιες συμβάσεις- Ανάλυση του κόστους κύκλου ζωής προϊόντων και υπηρεσιών». Κατά την διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν πληροφορίες και απόψεις σχετικά με την ενσωμάτωση των κοινωνικών κριτηρίων στις δημόσιες συμβάσεις, ενώ πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση των συμμετεχόντων για τα εργαλεία σχετικά με τον υπολογισμό του κόστους κύκλου ζωής των προϊόντων και υπηρεσιών. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. , Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Νίκος Σαράντης, μιλώντας στη συνάντηση επισήμανε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Π.Ε.Δ.Α. στο συγκεκριμένο ζήτημα, υπογραμμίζοντας «Πιστεύουμε ότι στην σημερινή κατάσταση, με τα σύνθετα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, με τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, της ορθολογικής διαχείρισης των πρώτων υλών και των φυσικών πόρων, απαιτείται μια διαφορετικού τύπου κατανάλωση. Μια κατανάλωση στην οποία τα πράσινα προϊόντα, αποτελούν καθοριστικό σημείο αναφοράς, ιδιαίτερα στις προμήθειες του δημοσίου τομέα που στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν περίπου το 46% του συνόλου των προμηθειών». Ο κ. Σαράντης αναφέρθηκε στις δράσεις που είχαν αναληφθεί τα προηγούμενα χρόνια από την Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. (σημερινή Π.Ε.Δ.Α.) με σκοπό «να πείσουμε τους δήμους της Αττικής να εντάξουν τις οικολογικές προμήθειες σαν βασική συνιστώσα της περιβαλλοντικής τους πολιτικής, προσπάθεια που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και σαν ΠΕΔΑ». Ανακοίνωσε, δε, την προσπάθεια που υλοποιεί η Π.Ε.Δ.Α. ,σε συνεργασία με την ΠΕΤΑ, για επανέκδοση του οδηγού για τις πράσινες προμήθειες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο αποτελεί αίτημα των Δήμων. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. υπογράμμισε ότι οι πράσινες προμήθειες δεν αποτελούν πολυτέλεια καθώς «Η επιστημονική πρόοδος έχει κάνει τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα πιο προσιτά», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι στους Δήμους της Αττικής έχουν γίνει αρκετά βήματα στον τομέα των πράσινων προμηθειών, προσθέτοντας «Θέλουμε η φιλοσοφία αυτή να αγκαλιάσει, ει δυνατόν, όλους τους δήμους της Αττικής». O Εκπρόσωπος των Οικολόγων-Πρασίνων, Νίκος Χρυσόγελος μιλώντας στη συνάντηση αναφέρθηκε στις βιώσιμες δημόσιες προμήθειες σε σχέση με τις κοινωνικές επιχειρήσεις και το θεσμικό πλαίσιο. Ειδικότερα υπογράμμισε ότι «Οι κοινωνικές επιχειρήσεις προσφέρουν το πλαίσιο εκείνο για τον συνδυασμό περιβαλλοντικών και κοινωνικών στόχων για ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων» και περιέγραψε τις «Αναπτυξιακές Συμπράξεις» στις οποίες θα μετέχουν Δήμοι, ΝΠΔΔ, δημόσιοι οργανισμοί και επιχειρήσεις, ΝΠΙΔ, συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις και θα αναλάβουν τη δημιουργία των προσωρινών θέσεων εργασίας που θα συγχρηματοδοτήσει του Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προκειμένου να λειτουργήσουν τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης. Οι Συμπράξεις θα επιχορηγηθούν από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και θα έχουν διάρκεια λειτουργίας τουλάχιστον 5 έτη. Ο Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Φίλιππος Κυρκίτσος στη σύντομη παρέμβασή του έκανε λόγο για το κόστος λειτουργίας και τελικής διάθεσης των προϊόντων στο συνολικό κόστος, σημειώνοντας «Παρά το υψηλότερο κόστος αγοράς το μειωμένο κόστος λειτουργίας και τελικής διάθεσης προσφέρει μεγαλύτερη απόσβεση στην επένδυση». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της ΕΠΤΑ Α.Ε. και της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου LIFE +«Ανάπτυξη Δεξιοτήτων για την Προώθηση των Βιώσιμων Δημόσιων Επενδύσεων».

Οκτώ δεσμεύσεις, απέναντι στην Αυτοδιοίκηση ανέλαβε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης

O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης θέτει τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης κι ο Υπουργός, τέταρτος από δεξιά, κρατάει σημειώσεις
Οκτώ δεσμεύσεις, απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανέλαβε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, που πραγματοποίηθηκε την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, παρουσία και του Υφυπουργού Πάρη Κουκουλόπουλου και του ΓΓ Α.Ξηρού. Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης κατά την ομιλία του, αφού υπογράμμισε ότι η Αυτοδιοίκηση έχει πλήρη συνείδηση των δύσκολων και κρίσιμων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να υπάρξει συμφωνία και συνεργασία για διορθωτικές παρεμβάσεις τέτοιες που θα άρουν τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δήμοι. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι η μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης για το 2011 ξεπέρασαν το 50% και ζήτησε από τον κ. Γιαννίτση να καταστήσει σαφές από ποιους κωδικούς θα αντληθούν τα 450 εκ. ευρώ που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση ότι θα αποδοθούν στους δήμους για το 2012 πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού. Αναφερόμενος δε στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις των δήμων, ο κ. Ασκούνης ζήτησε να αποδοθούν στους δήμους οι προβλεπόμενοι για το 2011 πόροι εντός του Δεκέμβρη, να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα του ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο των συμβάσεων επιμήκυνσης των δανείων των δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του ειδικού προγράμματος εξυγίανσης. Σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει για την κοινωνία και τους δήμους και ότι πρέπει αμέσως να βρεθεί λύση χρηματοδότησής του για να μην κινδυνεύσει ένα από τα πιο πετυχημένα κοινωνικά προγράμματα, που συμβάλλει όχι μόνο στην κοινωνική συνοχή, αλλά και σε σημαντικές οικονομίες κλίμακας. Σε ότι αφορά το θέμα της μεταφοράς των μαθητών - αρμοδιότητα που αναλαμβάνουν οι δήμοι από 1η Γενάρη 2012 - υπογράμμισε ότι μετά τους άκαρπους διαγωνισμούς για την ανάθεση του έργου, είναι ορατός ο κίνδυνος να «σκάσει ωρολογιακή βόμβα» στις 8 Γενάρη, σημειώνοντας ότι πρέπει να βρεθεί λύση τώρα και προτείνοντας να παραταθούν οι ισχύουσες συμβάσεις μέχρι το τέλος του σχολικού έτους. Για το πρόγραμμα Α.Κ.Σ.Ι.Α., ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε να προσδιοριστούν δύο πράγματα: πρώτον, οι πόροι χρηματοδότησης του προγράμματος και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους.
Ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης δεσμεύτηκε:
Πρώτον, ότι άμεσα και πριν το τέλος του Δεκέμβρη θα είναι στη διάθεση των δήμων το ποσό των περίπου 350 εκ. ευρώ, που θα αφορούν ΚΑΠ Δεκεμβρίου, τη δεύτερη δόση των παρακρατηθέντων και - ίσως - μία ακόμη δόση της ΣΑΤΑ.
Δεύτερον, σε ό,τι αφορά την κυβερνητική δέσμευση για τα 450 εκ. ευρώ, επιπλέον του προϋπολογισμού, είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, διαβεβαιώνοντας κατηγορηματικά ότι θα υλοποιηθεί η δέσμευση που αναλήφθηκε στη σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.
Τρίτον, ότι μόνο εφόσον δεν γεφυρωθεί η διάσταση με το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα γίνει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των συμβάσεων των Δήμων με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ενώ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα των Δήμων παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 με ρύθμιση στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης ανέφερε ότι είναι προς δημοσίευση η απόφαση για το νέο καθεστώς του ΦΟΔΣΑ Αττικής, που μεταξύ άλλων προβλέπει την προσωρινή αποθήκευση, επεξεργασία και ανακύκλωση στερεών αποβλήτων και την αντικατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ).
Τέταρτον, για το «Βοήθεια στο Σπίτι», υπογράμμισε ότι υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσει το πρόγραμμα, ότι έχουν διασφαλιστεί τα χρήματα από το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Εργασίας και ότι γίνονται εντατικότατες προσπάθειες για να λυθούν διαδικαστικά θέματα που αφορούν κυρίως τον φορέα διαχείρισης. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκαν 840 θέσεις για παιδικούς σταθμούς και ωδεία.
Πέμπτον, σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των μαθητών διευκρίνισε τόσο ο ίδιος όσο και ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος - αρμόδιος για το θέμα - ότι γίνονται προσπάθειες εξορθολογισμού των δαπανών, ότι δεν θα υπάρξει παράταση ισχύος των σημερινών συμβάσεων και ζήτησαν από τους δήμους να καλέσουν σε διαπραγμάτευση όσους φορείς έχουν πιστοποιημένη επάρκεια, διαφορετικά θα διανεμηθούν τα ατομικά επιδόματα στους μαθητές.
Έκτο, για το πρόγραμμα Α.Κ.Σ.Ι.Α. διευκρινίστηκε ότι με χρήματα από το ΕΣΠΑ θα εξοφληθούν όλα τα ανεξόφλητα έργα του ΘΗΣΕΑ, ότι η Αυτοδιοίκηση εξασφαλίζει αμιγώς δικό της πρόγραμμα με πόρους του ΕΣΠΑ, ότι διασφαλίζονται πόροι για το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ και ότι για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας οι δήμοι θα διαθέσουν τον μηχανικό εξοπλισμό και τα υλικά και οι δαπάνες μισθοδοσίας των εργαζομένων (40.000 κατ΄ έτος και για μια τριετία) θα καταβληθούν από το υπουργείο Εργασίας. Το πρόγραμμα θα ρυθμιστεί στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Έβδομο, ότι στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που αναμένεται να κατατεθεί στις αρχές Γενάρη, θα δοθεί προτεραιότητα για βελτίωση των αρρυθμιών και προβλημάτων του Καλλικράτη και ότι θα συμπεριληφθούν σε αυτό προτάσεις της Αυτοδιοίκησης, πέραν αυτών που έχουν εισαχθεί στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Όγδοο, ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από την Αυτοδιοίκηση στις σημερινές συνθήκες έκτακτης ανάγκης, να εργαστεί υπερβατικά και με καινοτομικότητα, παροτρύνοντάς τους να ρίξουν το βάρος στους εξής τρεις άξονες:
Κοινωνικό, για την εξυπηρέτηση των κοινωνικά αδύναμων,
Επενδυτικό- αναπτυξιακό με στήριξη επενδύσεων τοπικής κλίμακας
Περιβάλλον - ενέργεια με διεθνείς συνεργασίες για εξοικονόμηση ενέργειας.

Kλείνουν τα ...τεφτέρια Μασταλούδης-Κωνσταντινίδης

MAΣΤΑΛΟΥΔΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Κλείνουν τους παλιούς λογαριασμούς, ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Δημήτρης Κωνσταντινίδης κι ο εκδότης των ΝΕΩΝ ΣΤΟΧΩΝ, Χρήστος Μασταλούδης. Ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος είχε ενοχληθεί από δημοσίευμα της εφημερίδας και ο κ. Μασταλούδης με δήλωση του αναφέρει τα εξής: Σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, η αναφορά μας στον κ.Κωνσταντινίδη με υπονοούμενα , ήταν λάθος και ζητώ συγνώμη από τον κ.Κωνσταντινίδη, στον όποιο δεν έχω να προσάψω κάτι μεμπτό.

CAFE MUG: Βραδιά σαμπάνιας το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου

Εορταγορά για την οικονομική της ενίσχυση πραγματοποιεί η ΙΛΕΑ

H κίνηση την πρώτη μέρα της εορταγοράς ήταν σημαντική, όμως το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου
Πενία τέχνας κατεργάζεται κι η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών (ΙΛΕΑ), προσπαθεί να αντιμετωπίσει με δημιουργικές ιδέες το οικονομικό ζόρι. Όχι μόνο εξαιτίας των καιρών, αλλά και επειδή στη μεγάλη υπόθεση της λειτουργίας του Μουσείου η ΙΛΕΑ έπαιξε και τα ρέστα της. Για την ακρίβεια, αναγκάστηκε να ξοδέψει όλο το κομπόδεμα, που με πολύ κόπο και χρηστή διοίκηση είχαν μαζέψει οι προηγούμενες διοικήσεις. Και δεν μιλάμε μόνο για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρουσίασης των αντικειμένων ή για τα υλικά παρουσίασης των εκθεμάτων, αλλά και για την τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων του Δήμου Αχαρνών. Ξεπερνώντας τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, η ΙΛΕΑ, διέθεσε στο Δήμο το ποσόν των 14 χιλ. ευρώ, για να καλύψει υποχρεώσεις του, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει με τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, ώστε να κλείσει ο φάκελος του έργου. Ένα σημαντικό ποσόν διέθεσε και στη μεγάλη υπόθεση της αναβίωσης του Συμποσίου, το οποίο ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο λεπτομερής οικονομικός απολογισμός θα γίνει στην προσεχή εκλογοαπολογιστική συνέλευση, αλλά, βεβαίως, το θέμα δεν είναι η βέβαιη, έγκρισή του, από το σύνολο των μελών, αλλά η κάλυψη των τρεχουσών οικονομικών υποχρεώσεων, οι οποίες, παρά το γεγονός ότι κάποια από τα μέλη της διοίκησης έχουν βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη, εξακολουθούν να είναι πιεστικές. Για το λόγο αυτό η ΙΛΕΑ αποφάσισε, στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών, να διοργανώσει μια εορταγορά, με την ελπίδα να αποκομίσει κάτι που θα τη βοηθήσει να πάρει οικονομική ανάσα. Με τη σοβαρότητα και το ήθος που τη διακρίνει, η ΙΛΕΑ περίμενε να ολοκληρωθούν όλες οι φιλανθρωπικές προσπάθειες, των διαφόρων φορέων, πριν οργανώσει τη δική της, που απευθύνεται στους συντοπίτες, που, εκτός από την ευαισθησία, έχουν και τη δυνατότητα, στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, να στηρίξουν μια προσπάθεια που έχει κάνει περήφανη την πόλη. Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες και τα εμπνευσμένα από την παραδοσιακή μας τέχνη κεντήματα, αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης γι αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν την ΙΛΕΑ και να διακοσμήσουν το σπίτι ή τον επαγγελματικό τους χώρο. Ας προσέλθουν , λοιπόν…

Διήμερη εορταγορά, 17 και 18 Δεκεμβρίου, στο Μουσείο από την ΙΛΕΑ

Tο ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ ευχαριστεί

                                   
                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ ευχαριστεί θερμά τους παρευρεθέντες προσκεκλημένους μας στην συνεστίαση μας στις 7 Δεκεμβρίου 2011, για την τιμητική για μας παρουσία τους . Πιστεύουμε ότι μόνο με τη συμμετοχή όλων μας θα γίνει πραγματικότητα το όνειρο μας, η πλήρης δηλαδή ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών.
                           Η πρόεδρος του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ
                                      ΜΑΡΙΑ Π. ΜΙΧΑ