Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ξεκινούν από πρώτη Σεπτέμβρη τα τμήματα υποδομής και οι γυναίκες του ΑΟ ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ

                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καλούνται ΟΛΟΙ οι αθλητές γεννημένοι από 1996-έως 2002 να βρίσκονται στο γήπεδο μας RIVER CAMP, την ΠΕΜΠΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 6 μμ, για την ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ περιόδου 2011-12, προκειμένου να παραλάβουν το πρόγραμμα και τις ανακοινώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου (με αθλητικά ρούχα-παπούτσια !!!). Επίσης όσοι και όσες ενδιαφέρονται (αγόρια -κορίτσια ), να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ειδικά με το ΜΙΝΙ ποδόσφαιρο και έχουν τις παραπάνω ηλικίες αλλά και μικρότερες !!! μπορούν να πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες καθημερινά από τους παρακάτω υπεύθυνους της ποδοσφαιρικής Ακαδημίας των ΓΥΠΑΕΤΩΝ και του RIVER CAMP στα τηλέφωνα:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Α.0.ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ
Ηλίας Δημητριάδης: 6972721484
ΓΕΝΙΚΟΣ & ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Αντώνης Σουλακέλης : 210/2316696-6945836139 - What΄s up 6980893794
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ
Σωτήρης Μαντάος : 210/2776774-6945958324
ΓΡΑΦΕΙΑ -ΓΗΠΕΔΟ RIVER CAMP-210-2465748-6942,694246

Υπουργείο Εσωτερικών: Με «διμηνίτες» η λειτουργία των παιδικών σταθμών

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Με «διμηνίτες» θα καλυφθούν τα κενά που παρατηρούνται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων, και αυτό καθώς οι μισθολογικές τους δαπάνες θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, πράγμα που σημαίνει πως δε θα εντάσσονται ο συγκεκριμένες προσλήψεις στον περιορισμό του 50% των συμβασιούχων σε όλους τους δήμους της χώρας. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών, με εγκύκλιό της και ημερομηνία 18/8, προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τους δήμους αναφέρει τα εξής. «Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των προσλήψεων 2011 προωθήθηκαν στην αρμόδια υπουργική επιτροπή τα αιτήματα δήμων για την διασφάλιση της λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, μέσα από προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου. Όμως, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης και στη συνέχεια οι Δήμοι να προκηρύξουν τις θέσεις κρίνεται απαραίτητο προκειμένου από 1/9/11 να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί που έχουν στείλει αιτήματα για έγκριση, να κινήσουν τη διαδικασία πρόσληψης ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου η διάρκεια της οποίας δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες».

Συγχαρητήρια Ντούρου στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
Τα συγχαρητήριά του στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, εκφράζει με ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος. Το κείμενο της ανακοίνωσής του έχει ως εξής:
"Εκφράζω θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του Δήμου Αχαρνών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας μας . Αγαπητά μας παιδιά, σας ανοίγεται, ως ακαδημαϊκοί πολίτες πια, ένας νέος δρόμος, ο οποίος θα σας δώσει εφόδια και γνώση για να πετύχετε κι άλλους σημαντικότερους στόχους στην ζωή σας, ελπίζοντας να ανεβάσετε πιο ψηλά τον τόπο μας. Στους μαθητές που δεν εισήχθησαν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας εύχομαι καλή δύναμη και σας προτρέπω αυτή η προσωρινή αποτυχία να σας γεμίσει πείσμα και θάρρος ώστε να συνεχίσετε και να επιτύχετε τους στόχους σας".

Παρέμβαση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για Παιδικούς Σταθμούς και Σχολεία

Nα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο,  ως έκτακτα, τα θέματα των Παιδικών Σταθμών και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ζητά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, με επιστολή της, την οποία υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βασίλης Τοπαλιανίδης, Θάνος Τραβασάρος και Παναγιώτα Αγγελοπούλου. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
30/8/11
Προς τον κ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Αχαρνών
ΘΕΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟ: Παιδικοί Σταθμοί και έναρξη Σχολικής χρονιάς
Κύριε πρόεδρε,
Την 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει η λειτουργία των παιδικών σταθμών για το νέο σχολικό έτος, όπως και στις 12 Σεπτεμβρίου η λειτουργία των σχολίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η παράταξη μας κρίνει επιβεβλημένο και για τα δύο αυτά σοβαρά προβλήματα του Δήμου μας, να γίνει ενημέρωση, συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις για τα προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 31/8/11 που άλλωστε υπάρχει το θέμα της συζήτησης του προϋπολογισμού για τους 8 παιδικούς σταθμούς. Προκειμένου η συζήτηση να έχει νόημα παρακαλούμε να υπάρξει ενημέρωση γραπτή και προφορική όσον αφορά στα παρακάτω:
-Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι και στους 8 στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας και με ποιες εργασιακές σχέσεις
- Πότε λήγουν οι συμβάσεις όσων δεν είναι μόνιμοι ή αορίστου χρόνου και εάν προβλέπετε να ανανεώσετε τις συμβάσεις
- Εάν επαρκούν με βάση τον κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών οι εργαζόμενοι για την κάλυψη των αναγκών των παιδικών σταθμών
- Πόσες αιτήσεις έγιναν από γονείς της πόλης μας σε κάθε σταθμό ξεχωριστά, πόσες έγιναν δεκτές και πόσες απορροφήθηκαν. Το ίδιο ζητάμε και για το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για την πόλη μας. Ποιες ήταν οι προϋποθέσεις του προγράμματος προκειμένου να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις των δημοτών μας και πόσα παιδιά από το πρόγραμμα που πήρε ο Δήμος πήγαν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς στην πόλη μας, πόσα παιδιά σε άλλη πόλη και επίσης πόσα παιδιά από άλλη πόλη χρεώθηκαν στο πρόγραμμα για εμάς και θα είναι στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας ή σε ιδιωτικούς στη πόλη μας ή σε άλλη πόλη.
Β)Ζητάμε να πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς έκτακτο δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο με την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής θα καλεστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς - πρώτα και κύρια οι μαθητές, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, Ενωση Γονέων, Ομοσπονδία Γονέων, Συλλόγους δασκάλων και καθηγητών, επιτροπή παιδείας του Δήμου, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια επιτροπή παιδείας - για να ενημερωθούμε όλοι για τα προβλήματα στο Δήμο μας (ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και υλικοτεχνική υποδομή), ώστε να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο τις ανάλογες αποφάσεις προς την κατεύθυνση της έγκαιρης αντιμετώπισης τους.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΕΛΟΣ: Συνεδριάζει την Τετάρτη 31 Αυγούστου, το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών

                                           ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 21η ΤΑΚΤΙΚΗ Δημόσια συνεδρίαση του Σώματος που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (2ος όροφος Δημαρχιακού Μεγάρου) την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 και ώρα 19:00 για να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
Α. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
Β. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Γ. ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ 31/8/2011
1 Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αχαρνών οικονομικού έτους 2011.
2 Έγκριση προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ «ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ-ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ Οικονομικού έτους 2011.
3 Τέλη ταφής ετεροδημοτών
4 Αποζημίωση των ρυμοτομούμενων επικειμένων απαλλοτριούμενης ιδιοκτησίας των α) ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ του Λεωνίδα και β) ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ του Λεωνίδα με ΚΑ 29.33.21Α & 29.33.21Γ στο Ο.Τ. Γ 2042 της Π.Ε ΧΑΡΑΥΓΗ Β' &ψήφιση πίστωσης 1.411,65 Eυρώ
5 Αποζημίωση των ρυμοτομούμενων επικειμένων απαλλοτριούμενης ιδιοκτησίας των α) ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗ του Μιχαηλ και β) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗ του Μιχαηλ με ΚΑ 29.05.11 στο Ο.Τ. Γ 1947 της Π.Ε ΧΑΡΑΥΓΗ Β' & ψήφιση πίστωσης 21.680,04 Ευρώ.
                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
                                                           ΝΤΟΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δούλεψαν σκληρά και τον Αύγουστο οι παραβατικοί στις Αχαρνές...

O αρχηγός της "Εταιρίας δολοφόνων" δόξασε και τις Αχαρνές...
Δεν σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους στις διακοπές οι κάθε λογής παραβατικοί. Μάλιστα σε αυτή την περίοδο είχαμε μια θεαματική ληστεία και μια υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν από τους μύθους της εγκληματικής ιστορίας. Ειδικότερα, διαρρήκτες έσπασαν τη τζαμαρία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Κόκκινο Μύλο και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο. Οι δράστες χρησιμοποίησαν κλεμμένο τζιπ το οποίο έβαλαν μέσα στο υποκατάστημα. Στη συνέχεια σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο, το φόρτωσαν στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρηματοκιβώτιο είχε μεγάλο χρηματικό ποσό. Πολύ πιο ενδιαφέρουσα είναι η δεύτερη υπόθεση, που αν είναι αλήθεια αποδεικνύει ότι ο λύκος αλλάζει τρίχωμα αλλά όχι μυαλά. O αρχηγός της «εταιρείας δολοφόνων», Χρήστος Παπαδόπουλος, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τη δεκαετία του ΄80 για τις δολοφονίες πλούσιων ηλικιωμένων και την απόσπαση των περιουσιών τους, συνελήφθη στο Μενίδι με την κατηγορία ότι οργάνωσε την αρπαγή 57χρονης γυναίκας. Πρόκειται για τη χήρα γνωστού, εύπορου αντικέρ και ιδιοκτήτη παλαιοπωλείου στην Αθήνα, η οποία γνώρισε τον Παπαδόπουλο (73 χρόνων σήμερα) μέσω γνωστών της προκειμένου, ως δικηγόρος, να τακτοποιήσει κληρονομικά της θέματα. Η υπόθεσή της θυμίζει θρίλερ αφού κρατείτο κλεισμένη επί πέντε μήνες σε διώροφη κατοικία στη Συκιά Κορινθίας και βρέθηκε εντελώς τυχαία όταν η καθαρίστρια ανέβηκε, κατά παράβαση των εντολών που είχε από τον ιδιοκτήτη, στον πρώτο όροφο. Ο 50χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος επίσης κατηγορείται με ένα ακόμη άτομο, εκτιμάται ότι γνωρίστηκε με τον Παπαδόπουλο στη φυλακή όπου εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Κρήτη. Το σπίτι στην Κορινθία ανήκει στη σύζυγο του 50χρονου η οποία έχει πεθάνει. Ο Παπαδόπουλος συνελήφθη στο σπίτι εξαδέλφης του όπου διέμενε τις τελευταίες ημέρες. Στο παρελθόν, πριν αποκαλυφθεί η δράση της εταιρείας δολοφόνων, είχε εκλεγεί και δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας.  Aκολούθησε μια ένοπλη ληστεία ...σε περίπτερο στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 297. Δύο άγνωστοι, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με Ι.Χ. όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση. Σχεδόν ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε μια ακόμα ληστεία σε supermarket και συγκεκριμένα στον Καραγιώργο της οδού Αγίου Διονυσίου. Το κερασάκι στην τούρτα της θερινής παραβατικότητας μπήκε με τη διάρρηξη στο σπίτι του υπερήλικα, πλέον, πρώτου ταχυδρόμου των Αχαρνών, από το σπίτι του οποίου οι διαρρήκτες αφαίρεσαν μια τηλεόραση και μικρό χρηματικό ποσόν, αφού προηγουμένως τον ξυλοκόπησαν. Όλα τα παραπάνω περιστατικά πιστοποιούν ότι οι παραβατικοί εργάστηκαν σκληρά και τον Αύγουστο. Πιθανότατα για να εξοικονομήσουν τα αναγκαία για τις διακοπές τους. Άλλωστε η ξεκούραση τους είναι αναγκαία λόγω της ...αγχώδους δουλειάς που κάνουν. Ή όχι;





"Ασημένιος" ο Δαμιανός Σεβαστιάδης

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗΣ

Μια πολύ μεγάλη αθλητική διάκριση πέτυχε ο συντοπίτης μας, Δαμιανός Σεβαστιάδης. Ο αθλητής κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης, αθλητών με κώφωση, που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία. Βελτιώνοντας σημαντικά την επίδοσή του, πέτυχε 24.51 στα 50μ. ελεύθερο και τερμάτισε πίσω από τον Τίτους Μάρκους, τον αμερικανό παγκόσμιο πρωταθλητή και ολυμπιονίκη, ο οποίος με 23.46 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας. Ο Δαμιανός, που αγωνίζεται στο σωματείο «Δελφίνια Περιστερίου», έγινε δεκτός από το Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο, ο οποίος του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του, τονίζοντας ότι η μεγάλη αυτή επιτυχία αντανακλά στον αθλητή, στην πατρίδα, στην οικογένεια και την πόλη του. Ευχήθηκε, τέλος, ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

«Έφυγε» ο ηρωικός αξιωματικός της πυροσβεστικής Παναγιώτης Νίκας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ
Έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, την Κυριακή, 28 Αυγούστου, σε ηλικία 53 ετών, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αν. Αττικής, Παναγιώτης Νίκας. Είχε διατελέσει και Διοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού, στο Ολυμπιακό Χωριό. Επρόκειτο για έναν από τους πιο μάχιμους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στον οποίο απονεμήθηκε τιμητικό μετάλλιο ανδραγαθίας για το έργο του κατά τον φονικό σεισμό του Αιγίου το 1995, ενώ ήταν αυτός που έσωσε από τα συντρίμμια τον 12χρονο Αντρέα. Ο θάνατός του οφείλεται σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ το άψυχο σώμα του βρέθηκε από συνάδελφό του, έξω από το σπίτι του, στην Ηλιούπολη.

Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους κάνει και φέτος πυροφύλαξη στην Πάρνηθα

Το καλοκαίρι και ιδίως ο Αύγουστος, είναι εποχή ανάπαυλας και διακοπών. Όχι για όλους όμως. Υπάρχουν και εκείνοι που προσηλωμένοι στο κοινωνικό τους καθήκον, την εποχή αυτή εντείνουν την προσπάθειά τους. Πρόκειται για τις ομάδες πυροφύλαξης που δραστηριοποιούνται εθελοντικά στην Πάρνηθα. Μια παό τις πιο οργανωμένες και συντονισςμένες ομάδες, με καθημερινές περιπολίες, αλλά και επεμβάσεις στο πλευρό της Πυροσβεστικής, είναι ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, τον οποίο στελεχώνουν άξιοι και συνειδητοποιημένοι άνθρωποι από την ευρύτερη περιοχή. Σε όλους τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

Εορταστικό πενθήμερο για την πανήγυρη του Αγίου Διονυσίου


O Mητροπολίτης Θεοδώρηκτος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής

Ο εφημέριος του ιερού ναού, πατήρ Αναστάσιος Σαργέντης είχε το γενικό πρόσταγμα στις εορταστικές εκδηλώσεις
 Παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος  Σωτήρης Ντούρος, οι Αντιδήμαρχοι  Γιάννης Κατσανδρής και Θόδωρος Χαραλαμπίδης, ο Γραμματέας του Δήμου Νίκος Κρημνιανιώτης, οι δημοτικοί  σύμβουλοι Παναγ. Αναγνωστόπουλος, Γιάννης Μίχας, Σπύρος Βρεττός, Μιχάλης Βρεττός και Κώστας Σαββίδης
Πενθήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για την πανήγυρη του Αγίου Διονυσίου Αχαρνών, οργάνωσε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ομώνυμου ναού. Κορυφαία στιγμή ο Εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 23 Αυγούστου, παραμονή της εορτής. Χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιαντζού -Καπαδοκίας, Θεοδώρηκτος. Παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Κατσανδρής και Θόδωρος Χαραλαμπίδης, ο Γραμματέας του Δήμου Νίκος Κρημνιανιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγ. Αναγνωστόπουλος, Γιάννης Μίχας, Σπύρος Βρεττός, Μιχάλης Βρεττός και Κώστας Σαββίδης.

Στο έλεος των τσιγγάνων ο Λόφος των 40 Μαρτύρων

O Δημήτρης Καραλανίδης προσπαθεί να διασώσει, μέσα στο γενικό χαμό, το αρχείο των προσκόπων
Τα άρρωστα ζώα δεν έχουν πλέον χώρο να τα φιλοξενήσει και θα αρχίσουν να περιπλανιώνται εδώ κι εκεί

ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣΤην οριστική απομάκρυνση των προσκόπων και της Φιλοζωικής από το Λόφο των 40 Μαρτύρων, σηματοδοτεί η λεηλασία των εγκαταστάσεών τους από τσιγγάνους, πριν από λίγες μέρες. Οι βάνδαλοι είχαν επιχειρήσει και στο παρελθόν να διαρρήξουν τις εγκαταστάσεις. Μάλιστα είχαν απειλήσει με πυροβόλο όπλο τους ανθρώπους που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Τελικά τα κατάφεραν. Αποξήλωσαν, νύχτα, με τη βοήθεια αυτοκινήτου τα προστατευτικά κάγκελα και μπήκαν στο εσωτερικό των κτιρίων. Το χτύπημα τους απέφερε πλούσια λεία, όπως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, όμως η καταστροφή που προκάλεσαν δεν αποτιμάται σε χρήμα για δύο λόγους: Πρώτον γιατί με τους βανδαλισμούς προκάλεσαν ζημιές στο αρχείο των προσκόπων και δεύτερον γιατί κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας των άρρωστων ζώων. Η εικόνα πλήρους καταστροφής έφερε σε απόγνωση το Σπύρο Κύκνα και το Δημήτρη Καραλανίδη, δύο ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον Προσκοπισμό και την περίθαλψη των άρρωστων ζώων. Οι καταγγελίες στην Αστυνομία, ακόμα κι αν φέρουν το ποθούμενο αποτέλεσμα, δεν πρόκειται να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Η ταλαιπωρία των δύο εθελοντών συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες, καθώς αναζητούσαν χώρο και μεταφορικό μέσον για να σώσουν, τουλάχιστον το αρχείο των προσκόπων. Η απομάκρυνσή τους από το Λόφο των Σαράντα Μαρτύρων είναι αναπόφευκτη. Οι βάνδαλοι πέτυχαν το στόχο τους. Τις επιπτώσεις θα τις πληρώσουμε όλοι, αλλά κυρίως τα άρρωστα ζώα που άρχισαν και πάλι να περιπλανώνται εδώ κι εκεί μεταδίδοντας τις ασθένειές τους και προκαλώντας τις συνειδήσεις μας...

«Έφυγε» πρόωρα ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Θανάσης Μπαλής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΛΗΣ
Οδύνη στους οικείους του και βαθειά θλίψη στους φίλους και γνωστούς του, σε όλη την Ανατολική Αττική, προκάλεσε ο πρόωρη απώλεια του πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου Θανάση Μπαλή. Ο Θανάσης Μπαλής, που είχε και παλιότερα αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας με την καρδιά του, έχασε τη μάχη με τη ζωή, στα 56 του χρόνια, εξαιτίας πνευμονικού οιδήματος, το οποίο του προκάλεσε η πνευμονία που τον ταλαιπωρούσε τον τελευταίο καιρό. Η εξέλιξη της ασθένεια ήταν αναπάντεχη, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο. Η τελευταία πράξη του δράματος παίχθηκε, κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία, στον ιερό ναό Καπανδριτίου, όπου τον αποχαιρέτησαν, απαρηγόρητοι, η οικογένειά του και οι φίλοι του. Όλοι τους θα τον θυμούνται για το ήθος και την μαχητικότητα που επέδειξε, κατά την πολύχρονη την πολύχρονη θητεία του στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως για τον εγκάρδιο χαρακτήρα και το φωτεινό του χαμόγελο.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των δύο παιδιών το φονικό στο Ζεφύρι

Τo κακό τρίτωσε στο Ζεφύρι. Μετά τους δύο τραυματισμούς παιδιών από σφαίρα, τον τελευταίο χρόνο ήρθε, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, ένα τραγικό περιστατικό με πρωταγωνιστές δύο δεκάχρονους ROMA. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή τα δύο παιδιά έπαιζαν με την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του ενός από αυτά, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα το άλλο. Ο πατέρας του δράστη παραδόθηκε στην Αστυνομία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, από την προανάκριση προέκυψε ότι τα δύο παιδιά έπαιζαν. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι φιλονίκησαν και ότι ο δράστης συνειδητά ξεκαθάρισε τους λογαριασμούς του χρησιμοποιώντας το όπλο του πατέρα του. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα δύο παιδιά είχαν περιληφθεί σε ειδική ομάδα κοινωνικής ένταξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου, στο οποίο φοιτούν μόνο μαθητές ROMA. Μάλιστα από πηγές του σχολείου προκύπτει ότι η ένταξη στις ομάδες αυτές γίνεται σε περιπτώσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Όπως και να έχει, το θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη κοινωνικής παρέμβασης, με συγκεκριμένα προγράμματα, στο χώρο των ROMA και επικέντρο τους ανήλικους. Αίτημα, εξάλλου των κατοίκων της περιοχής είναι η αποκατάσταση της τάξης στο βόρειο τμήμα του Ζεφυρίου, το οποίο έχει μετατραπεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και όπλων. Καθημερινές είναι και οι καταγγελίες για οπλοχρησία, τόσο στα τακτικά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, όσο και στις διασκεδάσεις. Προφητική, τέλος, αποδείχθηκε η ανάρτηση του «Φύλαρχου», πριν από λίγες μέρες, που επισήμαινε την έκρηξη της παραβατικότητας στο Ζεφύρι και τόνιζε την ανάγκη λήψης μέτρων. Φαίνεται όμως ότι απευθυνόταν σε ώτα μη ακουόντων...

Λήστεψαν τον «πατέρα» όλων των ταχυδρόμων...

Από τη βράβευση του Δημήτρη Φυτά από το Δήμο Αχαρνών
Πριν από περίπου ένα μήνα ο αιωνόβιος Δημήτρης Φυτάς είχε γνωρίσει την αποθέωση. Ο πρώτος ταχυδρόμος των Αχαρνών τιμήθηκε, ενώπιον όλων των συμπολιτών του, από το Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο για την προσφορά του στην πόλη. Όμως, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο ηλικιωμένος γνώρισε το αποκρουστικό πρόσωπο της βίας, καθώς οι ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του τον χτύπησαν και του αφαίρεσαν την τηλεόραση και τα μετρητά του. Παρόλα αυτά ο Δημήτρης Φυτάς βρήκε το κουράγιο να φτάσει από το σπίτι του, που βρίσκεται στην οδό Παύλου Μελά, μέχρι την Παγκάλου, όπου αναζήτησε βοήθεια από τους μοτοσικλετιστές της ομάδας «Δίας». Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν αμέσως, όμως η έρευνά τους δεν απέφερε καρπούς. Αξίζει να αναφερθεί ότι η κατοικία του ταχυδρόμου βρίσκεται πολύ κοντά στο κοσμηματοπωλείο, όπου στις αρχές του χρόνου είχε γίνει επίθεση σε άλλο ηλικιωμένο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΥΤΑ:

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΦΥΛΗΣ: Στα «κόκκινα» ανέβασε τη διασκέδαση η Έλλη Κοκκίνου

H EΛΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΗ ΦΥΛΗ
Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του πενταγράμμου. Και το απέδειξε, για ακόμα μια φορά, με την εμφάνισή της στις εορταστικές εκδηλώσεις του πανηγυριού της Φυλής. Η Έλλη Κοκκίνου ήταν, τελικά, ο ιδανικός τρόπος για να κλείσει ένα εορταστικό πρόγραμμα, το οποίο, στην τετραήμερη διάρκειά του, προκάλεσε κοσμοσυρροή από την Αττική και τη Βοιωτία. Άλλωστε η πόλη της Φυλής δεσπόζει, από την αρχαιότητα, στο φυσικό πέρασμα, που διασχίζει τους ορεινούς όγκους και ενώνει τους δύο νομούς. Η τραγουδίστρια, που κατά την έκφραση του συρμού, διαθέτει όλο το πακέτο, δηλαδή συνδυάζει ομορφιά, σκηνική παρουσία και φωνή, ανέβηκε στην πίστα για να απογειώσει το νεαρόκοσμο και τα κατάφερε, με το παραπάνω. Με μαύρισμα που τονίζει την ομορφιά της και αποκαλυπτικό τζιν σορτσάκι έφερε μια καλοκαιρινή αύρα και μια διάθεση για διασκέδαση, την οποία μετέδωσε αμέσως στο κοινό, κατορθώνοντας να συνδεθεί .ασύρματα μαζί της.. Πολύτιμα εργαλεία της το προσεκτικά επιλεγμένο ρεπερτόριο, η εξαιρετική ορχήστρα και τα άψογα ηχητικά και φωτιστικά, που τη βοήθησαν να ξεδιπλώσει στην πίστα, το πλούσιο ταλέντο της. Μονίμως χαμογελαστή, αεικίνητη και ακούραστη, έδειξε αυτό που όλοι ξέρουμε. Ότι δηλαδή διαθέτει σπουδαία φωνητική γκάμα,που δεν εξαντλείται μόνο στο λαϊκό και το έντεχνο, αλλά φτάνει στην ποπ αλλά και στις μεγάλες ξένες επιτυχίες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πρόκειται για μια μεγάλη διασκεδάστρια, που διαπερνάει με ηλεκτρικό ρεύμα το κοινό και βρίσκεται σε απευθείας σύνδεση μαζί του, από την αρχή, μέχρι το τέλος, καθοδηγώντας το με μαεστρία στις εξαιρετικές διακυμάνσεις του προγράμματός της. Μεγάλη στιγμή της βραδιάς η φρενίτιδα ενθουσιασμού που προκάλεσε, με τη βοήθεια των νεαρών συνεργατών της, παρουσιάζοντας το ποπ μέρος του προγράμματος. Ήταν, αναμφίβολα, μια από τις πιο καλές, διαχρονικά, συναυλίες στο πανηγύρι της Φυλής, από το οποίο, σημειωτέον, έχουν περάσει όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Πραγματικά.  

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΦΥΛΗΣ: Χαμός με την Έλλη Κοκκίνου

Η φωτογραφία αποκαλύπτει ότι ο χαρακτηρισμός "χαμός" δεν ήταν υπερβολικός...
Η Έλλη Κοκκίνου και οι συνεργάτες της απελευθέρωσαν στην πίστα τεράστιες ποσότητες ενέργειας...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ


Προσηλωμένο στη θρησκευτική παράδοση το πανηγύρι της Παναγίτσας

Kατάνυξη και θρησκευτική συγκίνηση κατά την έξοδο της εικόνας από τον ιερό ναό για τη λιτάνευση
Δεν το λένε, όμως όλοι ξέρουν ότι είναι αλήθεια: Για τους Μενιδιάτες, ο Άγιος Βλάσιος είναι ο καθεδρικός ναός της πόλης. Η Παναγίτσα όμως είναι η εκκλησία της καρδιάς τους. Την προτιμούν στα μυστήρια ή στα θρησκευτικά γεγονότα για την πνευματικότητα που εκπέμπει, από τη για τη γκλαμουριά του Αγίου Βλασίου. Γι αυτό και η πανήγυρη της Παναγίτσας είναι λιτή, απέριττη και προσηλωμένη στη θρησκευτική παράδοση. Χωρίς ψυχαγωγικό πρόγραμμα και περιττές κοσμικότητες. Κι οι Μενιδιάτες δίνουν δυναμικό παρών, παρόλο που ο Δεκαπενταύγουστος βρίσκεται στην καρδιά των καλοκαιρινών διακοπών. Όλα αυτά επαληθεύτηκαν και στο φετινό πανηγύρι, που άντλησε ανεπιτήδευτη μεγαλοπρέπεια από τη μαζική προσέλευση του κόσμου. Οι επίσημοι, δεν το προτίμησαν, ως συνήθως, ενώ τα γνωστά προβλήματα και οι καλοκαιρινές διακοπές εμπόδισαν την Φιλαρμονική να συμμετάσχει στη λιτάνευση της εικόνας. Κανένα πρόβλημα. Αποδείχθηκαν υπεραρκετές η γνησιότητα, η αυθεντικότητα και η ευλάβεια των προσκυνητών. Όπως κάθε χρόνο...

Αδικημένο το πανηγύρι της Αγίας Άννας...

Ο Εσπερινός περιελάμβανε και αρτοκλασία
Η πομπή βγαίνει από το προαύλιο του ιερού ναού για τη λιτάνευση
Η Αγία Άννα είναι μια από τις πιο αδικημένες συνοικίες των Αχαρνών. Το ίδιο συμβαίνει και με το πανηγύρι της. Επειδή πραγματοποιείται στις μέρες των διακοπών περνάει στο περιθώριο των εκδηλώσεων της πόλης, αφού ο κόσμος λείπει ή έχει το νου του στις διακοπές. Εξαιτίας αυτού του λόγου και η προσέλευση των επισήμων είναι περιορισμένη, καθότι προτιμούν τις εκδηλώσεις με μεγάλη δυνατότητα προβολής. Χαρακτηριστικό της υποτίμησης είναι ότι και ο «Μενιδιάτης» ξέχασε να κάνει την ανάρτηση για το πανηγύρι στην ώρα της και τώρα ...τρέχει, για να μην τον προλάβουν τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου. Χίλια συγγνώμη...

Στη σκιά του τραγικού δυστυχήματος το μνημόσυνο των πεσόντων στην Κύπρο

O Aντιδήμαρχος Γιάννης Κατσανδρής αναφέρθηκε στη σημασία της θυσίας των υπερασπιστών της Κύπρου
                        Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Με φόντο την καταστροφή στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» τιμήθηκε φέτος στις Αχαρνές η μνήμη των πεσόντων κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ανάμεσά και ένα τέκνο των Αχαρνών, ο λοχίας Κώστας Αντωνόπουλος, που άφησε την τελευταία του πνοή υπερασπιζόμενος την τραγική μεγαλόνησο. Στην επιμνημόσυνη δέηση, που εψάλη στον ιερό ναό που Αγίου Βλασίου, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κατσανδρής, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Αχαρνών, αναφέρθηκε στη σημασία της θυσίας των υπερασπιστών της Κύπρου και εξέφρασε την ευχή να δικαιωθεί ο αγώνας τους. Στην ανάγκη της επίλυσης του κυπριακού στη βάση μια δικοινοτικής Ομοσπονδίας χωρίς ξένα στρατεύματα, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του πρέσβη της Κύπρου, Αντρέας Μαππούρας. Για αναγνώριση του αγώνα των υπερασπιστών της Κύπρου από την Πολιτεία μίλησε ο εκπρόσωπος των πολεμιστών της Κύπρου, Χρήστος Κοτρόπουλος, που εκθείασε το Δήμο Αχαρνών, επειδή, όπως είπε, δεν παραλείπει να τιμά, κάθε χρόνο, τη μνήμη των αγωνιστών της Κύπρου. Στα αξιοσημείωτα η απουσία του πρώην Δημάρχου Τάκη Παπανίκα, ο οποίος, όχι μόνο ήταν εκείνος που καθιέρωσε την τελετή, αλλά έδινε, πάντοτε, ανελλιπώς, το παρών. Ήταν απόλυτα δικαιολογημένος, καθώς την ίδια ώρα ήταν υποχρεωμένος, ως πρώην αντιστασιακός, να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Κάρολου Παπούλια και να παρευρεθεί στην επίσημη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε την ίδια ακριβώς ώρα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ: Προστατευόμενο είδος ο Μενιδιάτης...

Το ρητό « όταν κτυπάει πένθιμα η καμπάνα, όλοι ρωτούν ποιος (και όχι ποια) πέθανε», οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους άντρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο γυναικείος πληθυσμός είναι μεγαλύτερος από τον αντρικό και αυτό ακριβώς αποτυπώθηκε στα πρόχειρα αποτελέσματα της απογραφής του 2011, τα οποία δόθηκαν, πρόσφατα, στη δημοσιότητα. Όμως ενώ στους περισσότερους Δήμους υπερτερεί το γυναικείο φύλο, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση το Δήμο Ψυχικού, όπου με αντιστοιχία πληθυσμού 44,5% άντρες και 55,55% γυναίκες, οι χήρες κάνουν, στην κυριολεξία, πάρτι, στο Δήμο Αχαρνών, περιέργως, οι άντρες είναι περισσότεροι. Ειδικότερα απογράφηκαν 54610 άντρες και 52890 γυναίκες, δηλαδή οι άντρες υπερτερούν κατά 1720 άτομα. Πρόκειται, προφανώς για πρόνοια της φύσης, η οποία κήρυξε, ατύπως, το σύγχρονο Μενιδιάτη, προστατευόμενο είδος, ώστε να μην εκλείψει από την ιστορική τούτη γη, η ...άγρια πανίδα. Έτσι, παρά τον καθημερινό πόλεμο που υφίσταται ο σημερινός Αχαρνεύς, από τους εχθρούς του, δηλαδή τη γραφειοκρατία και την κρατική εγκατάλειψη, τη γυναικεία γκρίνια και την χοληστερίνη- λόγω των μεγάλων ποσοτήτων προβατίνας που καταναλώνει- αποδεικνύεται εξίσου σκληροτράχηλος με τους τραχείς προγόνους του. Όχι μόνο δεν εκφυλίστηκε, αλλά αυξάνεται και πληθύνεται, ακολουθώντας το παράδειγμα των ελαφιών της Πάρνηθας, που επιμένουν να επιβιώνουν, εις πείσμα των καλοφαγάδων.Αντιθέτως, στο γειτονικό Δήμο Φυλής τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Το αντρικό φύλο αντιστέκεται και διατηρεί, προς το παρόν, οριακή διαφορά δέκα ατόμων (23070 άντρες-23080 γυναίκες). Ωστόσο, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και το γυναικείο φύλο, αναμένεται, μέχρι την επόμενη απογραφή, να έχει μεγαλώσει τη διαφορά. Εκτός κι αν η φύση κάνει, κι εδώ, το θαύμα της ...

Η απογραφή έχει τη δική της ιστορία...

Η εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος από το 1960 από άποψη πληθυσμιακής κίνησης, είναι ιδιαίτερα δυναμική. Ειδικότερα τη δεκαετία 1961 - 1971 ο ρυθμός πληθυσμιακής αύξησης φθάνει το 70,1% όταν τα αντίστοιχα ποσοστά για τη χώρα ανέρχονταν σε 4,5% και για το υπόλοιπο του Νομού Αττικής σε 25,5%. Μεταξύ των ετών 1971 - 1981 ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού φθάνει το 49,8%, την περίοδο 1981 - 1991 το 45,8% και το 18,6% από το 1991 - 2001 . Σήμερα ο μόνιμος πληθυσμός των Αχαρνών υπολογίζεται ότι φτάνει τους 150.000 κατοίκους

Η απογραφή του πληθυσμού δίνει οικονομική ανάσα στο Δήμο Αχαρνών

Αλλάζουν , άρδην, τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου Αχαρνών, μετά τα αποτελέσματα της απογραφής. Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από τη Στατιστική Υπηρεσία, ο Δήμος αυξάνει κατά 42,68% τον πραγματικό του πληθυσμό , σε σχέση με την απογραφή του 2001 (75341 κάτοικοι) και θα πάρει οικονομική ανάσα. Ειδικότερα, με πληθυσμό 107.500 κατοίκους, ο Δήμος Αχαρνών σχεδόν διπλασιάζει τα έσοδά του από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), δηλαδή από την επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών που διανέμεται με πληθυσμιακά κριτήρια στους Δήμους όλης της χώρας. Αντίστοιχη αύξηση των εσόδων του αναμένει και από τη ΣΑΤΑ, δηλαδή το ποσόν που διανέμεται για τεχνικά έργα. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πότε θα αρχίσει να ρέει το επιπλέον χρήμα. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία , τα στοιχεία θα οριστικοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Στη συνέχεια πρέπει να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ και ακολούθως να δημοσιευθεί η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για διανομή των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ με βάση τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα. Οπότε καλό ...2013, Θεού θέλοντος, βέβαια, γιατί με τους ρυθμούς που κινείται η δημόσια διοίκηση, καλό είναι να κρατάει κανείς μικρό καλάθι...

Πρόγραμμα πολλών αστέρων και για όλα τα γούστα στο πανηγύρι της Φυλής

Τηρήθηκε και φέτος η παράδοση που θέλει να εμφανίζονται στο πανηγύρι της Φυλής πρωτοκλασάτα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Επιπλέον το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Τον πρώτο λόγο έχει, φυσικά, το λαϊκό τραγούδι, με την Πίτσα Παπαδοπούλου (14 Αυγούστου), την Έλλη Κοκκίνου (16 Αυγούστου) και το Θάνο Πετρέλη (15 Αυγούστου). Την ελληνική ρον σκηνή εκπροσωπούν οι γερόλυκοι Γιάννης Γιοκαρίνης και Λάκης Παπαδόπουλος ( 13 Αυγούστου). Έχει επίσης ληφθεί μέριμνα και για τους πιτσιρικάδες, οι οποίοι θα απολαύσουν τον Μηδενιστή, ένα γνωστό όνομα του χιπ-χοπ (13 Αυγούστου). Τα ονόματα των καλλιτεχνών αναμένεται να προκαλέσουν κοσμοσυρροή στο πανηγύρι της Φυλής, το οποίο αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αίγλη τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η πόλη να μετατρέπεται, κάθε δεκαπενταύγουστο, σε επίκεντρο της ευρύτερης περιοχής. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η ιδιωτική πρωτοβουλία, αφού καλλιτεχνικά σχήματα, κυρίως παραδοσιακά, καλούν και οι ταβέρνες, επιδιώκοντας να ικανοποιήσουν την πελατεία τους που νοσταλγεί το παραδοσιακό πανηγύρι της Φυλής.

Γλύτωσαν από την πύρινη λαίλαπα οι Αχαρνές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ξώφαλτσα και πάλι ξέφυγαν από τον κίνδυνο της φωτιάς οι Αχαρνές. Η πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, 11 Αυγούστου στην οδό Χλόης (θέση Σφετσέικα) της Βαρυμπόπης απείλησε κατοικίες και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους. Ωστόσο αντιμετωπίστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και κατασβέσθηκε πριν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Πρόλαβε, πάντως, να κάψει περίπου πέντε στρέμματα δασικής έκτασης και να ξυπνήσει τις μνήμες του 2007, που κάηκε το μεγαλύτερο μέρος της Πάρνηθας.

Οργιάζει η παραβατικότητα στο Ζεφύρι

 Οργιάζει η παραβατικότητα στο Ζεφύρι, όπως προκύπτει από το αστυνομικό δελτίο της τελευταίας εβδομάδας. Εν μέσω του θέρους και ενώ ο κόσμος αναζητά δροσιά στις παραλίες, κάποιοι συνεχίζουν την προσπάθεια γκετοποίησης της πολύπαθης πόλης. Πρόκειται για τους γνωστούς «νονούς» Ρομά, οι οποίοι με την ανοχή των οργάνων της Πολιτείας έχουν επιβάλει το δικό τους νόμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμπλοκή της Τετάρτης, 2 Αυγούστου, ανάμεσα στα μέλη δύο γνωστών «οικογενειών» της πόλης, σε καφετέρια που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παναγίας Γρηγορούσας και Σουλίου και η οποία ανήκει σε πρωτοπαλίκαρο της μιας από αυτές. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ακούστηκαν πυροβολισμοί, χωρίς πάντως να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Εξάλλου, από ένα τρακάρισμα στο Ζεφύρι αποκαλύφθηκε η πλούσια παραβατική δραστηριότητα του ανθρώπου που οδηγούσε. Ειδικότερα το κλεμμένο αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε ένα τοίχο. Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Ζεφυρίου, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με συνεργούς του οι οποίοι αναζητούνται, είχαν διαπράξει σειρά παράνομων πράξεων. Συγκεκριμένα, στις 9 Μαΐου, οι δράστες με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν 49χρονο και του αφαίρεσαν τσάντα που περιείχε 50.000 ευρώ, χρήματα που μόλις είχε εισπράξει από τράπεζα. Στις 24 Ιουλίου στα Άνω Λιόσια, συναντήθηκαν με 44χρονο, ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου, με το πρόσχημα ότι θα του πουλήσουν 250 χρυσές λίρες και με χρήση βίας του αφαίρεσαν το ποσό των 62.400 ευρώ, που κατείχε για την αγοραπωλησία. Δύο μέρες μετά, στις Αχαρνές Αττικής, διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο και αφαίρεσαν κοσμήματα. Όλα αυτά αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα μιας απερίγραπτης κατάστασης που επικρατεί στην πόλη και την έχει καταστήσει κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και όπλων. Καθημερινά, άλλωστε, είναι τα περιστατικά οπλοχρησίας, εξαιτίας των οποίων έχουν τραυματισθεί, τον τελευταίο χρόνο, δύο ανήλικα κορίτσια. Απέναντι σε αυτή την εικόνα που παρουσιάζει το Ζεφύρι η Αστυνομία σηκώνει ψηλά τα χέρια, άλλοτε επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού και μέσων και άλλοτε υποστηρίζοντας ότι οι δείκτες παραβατικότητας είναι μικρότεροι σε σχέση με άλλες περιοχές. Αν είναι δυνατόν...

Βγήκε στον ...αέρα ο Τριαντάφυλλος...

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΙΟΥ
Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ξένιος 94,3», του Δήμου Φυλής είναι οι κωμικοτραγικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, 8 Αυγούστου. Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Τριαντάφυλλος Χαραμπίδης, που παραμένει, τύποις, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, παρόλο που από τις αρχές του 2011 έχει εγκατασταθεί νέα διοίκηση το Δήμο Φυλής, ανέβηκε στην ταράτσα του σταθμού και απείλησε να πέσει στο κενό, αν δεν εισπράξει το μισθό του. Ο υποψήφιος αυτόχειρας υποστήριξε ότι είναι έτοιμος να κάνει το απονενοημένο διάβημα επειδή η οικονομική του κατάσταση είναι τόσο τραγική, ώστε να μην έχει να αγοράσει γάλα για το παιδί του. Τόνισε ακόμα ότι λόγω των χρεών του σταθμού προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ του έχουν επιβληθεί μέτρα, τα οποία επιδεινώνουν την ήδη δύσκολη θέση του. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Πουλιάσης που έσπευσε επιτόπου προσπάθησε να τον μεταπείσει, όμως ο Τριαντάφυλλος Χαραλαμπίδης περέμεινε στη θέση του και δεν κατέβηκε παρά μόνο όταν ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης, που λείπει σε διακοπές, έδωσε, τηλεφωνικά, εντολή στην ταμειακή υπηρεσία να ικανοποιηθεί το αίτημά του. Τέλος καλό όλα καλά δηλαδή. Μέχρι την ώρα που ο Τριαντάφυλλος Χαραλαμπίδης θα χρειασθεί και πάλι χρήματα, φυσικά...

Η απογραφή άφησε τις Αχαρνές με μια πικρή γεύση...

Αύξηση πληθυσμού 42,68%, παρουσιάζει, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ο Δήμος Αχαρνών. Τα προσωρινά στοιχεία προέρχονται από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του αριθμού των ατόμων που απογράφηκαν στις 94 εποπτείες της χώρας και όχι από επεξεργασία των ατομικών ερωτηματολογίων, η οποία θα ακολουθήσει. Για το λόγο αυτό χαρακτηρίζονται προσωρινά και ενδέχεται να αποκλίνουν από τα οριστικά, τα οποία θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Ειδικότερα, ο πραγματικός πληθυσμός αυξήθηκε από 75341 το 2001, σε 107500 άτομα το 2011, αναδεικνύοντας το Δήμο Αχαρνών δωδέκατο σε πληθυσμό Δήμο της χώρας, τέταρτο στην Αττική και πρώτο στην Ανατολική Αττική. Ο αριθμός που καταγράφηκε, απέχει πολύ από τις 150- 180 χιλ. που υπολόγιζε η διοίκηση του Δήμου. Επίσης, αν στον πληθυσμό του 2001, προστεθούν οι πληθυσμοί των Θρακομακεδόνων και του Ολυμπιακού Χωριού, που το 2001 δεν είχαν απογραφεί στο Δήμο Αχαρνών και υπολογίζονται περί τις 15000 άτομα, τότε η πραγματική αύξηση πληθυσμού του Δήμου Αχαρνών είναι της τάξης του 23%, όταν η αντίστοιχη αύξηση πληθυσμού , από το 1991(61352 κάτοικοι) μέχρι το 2001 ήταν 18, 56%. Με βάση τα παραπάνω ο Δήμος δεν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ διαθέτει 40 χιλ. νοικοκυριά. Ωστόσο, μπορεί να έχει τη συνείδησή του ήσυχη, αφού κατέβαλε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πείσει τους κατοίκους να απογραφούν στις Αχαρνές και όχι στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, όπως συνήθως συμβαίνει με τον κόσμο που κατάγεται από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αρνητικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε η έλλειψη της απαιτούμενης οργάνωσης από τη Στατιστική Υπηρεσία και κυρίως η αναβολή της απογραφής, που είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί η ημερομηνία κατά την οποία κορυφώθηκε η καμπάνια του Δήμου. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι η πλειοψηφία των απογραφέων ήταν άπειροι και ανεπαρκούς επιμόρφωσης, ενώ υπήρξαν κάτοικοι που υποστήριξαν ότι δεν απογράφηκαν επειδή δεν παρουσιάστηκε στο σπίτι τους ο απογραφέας. Γεγονός είναι ότι, για μια ακόμα φορά, η απογραφή δεν αποτύπωσε την πραγματική πληθυσμιακή εικόνα του Δήμου Αχαρνών, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις και στην κοινωνική του χαρτογράφηση, διαδικασία απολύτως αναγκαία για να σταθμισθούν τα κοινωνικά δεδομένα και να ιεραρχηθούν οι κοινωνικές ανάγκες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα λείψουν από το Δήμο και επομένως από την τοπική κοινωνία, οι οικονομικοί πόροι τους οποίους διανέμει το Υπουργείο Εσωτερικών επί τη βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων . Κι αυτό, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση του Δήμου και τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, είναι κάτι παραπάνω από δυσάρεστο...

"Πήρε τα βουνά" ο Φωτιάδης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
Στα όρη και τα άγρια βουνά βρέθηκε για τις καλοκαιρινές του διακοπές ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών, Παναγιώτης Φωτιάδης. Ο πρώην Δήμαρχος εθεάθη από το άγρυπνο μάτι του Μενιδιάτη, σε ξενοδοχείο του Πηλίου και συγκεκριμένα στη μαγευτική Τσαγκαράδα. Τον συνόδευαν η σύζυγός του και παρέα φίλων. Ας ελπίσουμε ότι ξεκουράστηκε, γιατί ο Μενιδιάτης σκοπεύει να τον κουράσει, με την κριτική του το χειμώνα...Πρώτα ο Θεός...

Ευχήθηκαν στο Ντούρο για την ονομαστική του εορτή

O Δήμαρχος με την προϊσταμένη και τις υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής Δημήτρης Ζαφείρης και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Κρημνιανιώτης ήταν μεταξύ εκείνων που ευχήθηκαν στο Σωτήρη Ντούρο
Ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Ντούρο, Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του και το δικηγόρο Τάσο Οικονομόπουλο
Ευχές για την ονομαστική του γιορτή δέχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 5 Αυγούστου ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος. Τα χρόνια πολλά στο Δήμαρχο ευχήθηκαν οι συνεργάτες, οι φίλοι, οι εργαζόμενοι, αλλά και αρκετοί δημότες . Εκείνος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε και πρόσφερε καναπεδάκια, γλυκά αλλά και βιολογικό κρασί από το κτήμα του Γενικού Γραμματέα Νίκου Κρημνιανιώτη. Και του χρόνου.

Την Παρασκευή, 5 Αυγούστου θα δεχθεί ευχές για τη γιορτή του ο Ντούρος

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
Φέτος, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος πέφτει Σάββατο κι έτσι ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, θα δεχθεί ευχές για την ονομαστική του γιορτή, στο Δημαρχείο, το μεσημέρι της Παρασκευής, 5 Αυγούστου. Όσοι δεν έχουν, ακόμη, αμολυθεί στις παραλίες και θέλουν να τον δουν χαλαρό και μακριά από τις υποχρεώσεις του μπορούν να σπεύσουν. Θα έχει το συνηθισμένο καλαμπούρι, αλλά και ένα γλυκάκι για την περίσταση...

Η βιώσιμη εθνική ανάπτυξη και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης

BAΓΓΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΑΚΗΣ
ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΑΚΗ
Η 21η Ιουλίου 2011 είναι ένας ιστορικός σταθμός στην πορεία για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αφού επιτέλους, μετά από πολλές παλλινοδίες,κατάφερε η Ευρώπη να σταθεί όρθια και να πάρει τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον της. Μια Ευρώπη που έχει θεσπίσει την νομισματική ενοποίηση αλλά δεν έχει καταφέρει να υπάρξει ολοκληρωμένη δημοσιονομική -χρηματοπιστωτική ενοποίηση, που τόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει. Μία Ευρώπη που δυστυχώς, είναι δύο ταχυτήτων, η Ευρώπη των δανειστών και των πλεονασμάτων του Βορρά και η Ευρώπη των οφειλετών και των ελλειμμάτων του Νότου. Είναι προφανές ότι το άθροισμα των ελλειμμάτων του Νότου είναι το μεγάλο πλεόνασμα του Βορρά και κυρίως της Γερμανίας. Είναι η ώρα να αντιληφθούν όλοι ότι πρέπει να γίνει η Ευρώπη της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της αλληλεγγύης των πολιτών της. Φαίνεται ότι η Ευρώπη που αντιμετωπίζει δυστυχώς κρίση ηγεσίας στάθηκε στα πόδια της και αποφάσισε επιτέλους να υπάρξει μια σοβαρή λύση στην οικονομική κρίση, μέσα σε ένα δύσκολο και αμήχανο περιβάλλον, αμφιταλαντευόμενο και αδύναμο να ανταποκριθεί και να αντιληφθεί πολιτικά ότι, μια συνολική ρύθμιση δεν αντιμετωπίζει μόνο το ελληνικό πρόβλημα, αλλά δίνει ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως στις αγορές ότι η Ένωση μπορεί λύσει τα προβλήματά της. Κυρίως όμως είναι μια δικαίωση για τις αιματηρές θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός και δεν πρέπει για κανένα λόγο να επιτρέψουμε να πάνε χαμένες. Εμείς βεβαίως ως Ελλάδα, Κυβέρνηση, Πολιτικά Κόμματα, Αυτοδιοίκηση, Θεσμοί και Πολίτες, καλούμαστε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τις προσπάθειές μας για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας αλλά κυρίως στις επερχόμενες γενεές να καταφέρουμε να αλλάξουμε την άσχημη πορεία της χώρας και να διορθώσουμε όσο γρηγορότερα μπορούμε τις κάθε είδους παθογένειες των τελευταίων δεκαετιών . Η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μπορεί και οφείλει να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή αφού από την φύση της είναι πολύ κοντά στους πολίτες. Μοναδικός μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και αιμοδότης της αναπτυξιακής προσπάθειας για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι το ΕΣΠΑ που βρίσκεται σε πολύ μειονεκτική θέση μέχρι στιγμής. Μετά βέβαια από τις τελευταίες διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις με τους αρμόδιους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τις συνακόλουθες αποφάσεις για μείωση της κρατικής ίδιας συμμετοχής αίρονται οι δυσκολίες για την γρήγορη εφαρμογή του. Εδώ θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα γρήγορης αναπροσαρμογής του έτσι ώστε να απενταχθούν έργα ανώριμα και να ενταχθούν σε αυτό έργα που θα εκτελεστούν αμέσως και κυρίως έργα με άμεσο αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία. Έργα που μπορεί να κάνει πάρα πολύ καλά η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Με αυτό τον τρόπο το όφελος θα περάσει πολύ εύκολα και γρήγορα στην πραγματική οικονομία και ακολούθως στην χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Επίσης μετά την απεμπλοκή του ΕΣΠΑ είναι δυνατή και η εφαρμογή του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ που θα αποδεσμεύσει πολύτιμους πόρους προς την Αυτοδιοίκηση. Για την καλύτερη λειτουργία και ταχύτερη υλοποίηση του ΕΣΠΑ είναι απόλυτη ανάγκη η εφαρμογή των παρακάτω προϋποθέσεων και μάλιστα με τις δοκιμασμένες διαδικασίες κατασκευής ολυμπιακών έργων:
- οριστικό τέλος στη «βιομηχανία» των νεκρών εκχωρήσεων που ανακυκλώνουν πόρους και προγράμματα χωρίς να υλοποιούν έργα.
- απλοποίηση του συστήματος των εκχωρήσεων πόρων.
- αναδιοργάνωση των Αρχών Διαχείρισης, με κατάργηση ενδιαμέσων.
- απεγκλωβισμός χρήσιμων πόρων από νεκρές εντάξεις.
- αποκέντρωση στη λήψη αποφάσεων.
- έμφαση στα έργα και όχι στις διαδικασίες.
- άμεσο άνοιγμα όλων των κωδικών των προγραμμάτων.
- υποστήριξη των τελικών δικαιούχων για να υλοποιήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα έργα τους.
- αναδιάταξη των Ενδιάμεσων Υπηρεσιών Διαχείρισης.
- Πλήρης εμπιστοσύνη, βεβαίως με τον απαραίτητο έλεγχο, στην Αυτοδιοίκηση .
Μια σημαντική υποχρέωση των Δήμων της Αττικής είναι να παρακολουθούν προσεκτικά την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, η εξέλιξη του οποίου θα αποτυπώσει τις δυνατότητες κάθε περιοχής. Φυσικά οι αρμόδιοι του, θα πρέπει υποχρεωτικά να λαμβάνουν υπ' όψιν τις θέσεις και τις απόψεις των ΟΤΑ. Η κατάργηση των πολεοδομιών και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων στους Δήμους ανοίγει νέες δυνατότητες ανάπτυξης και ανάδειξης του αστικού τοπίου. Φυσικά είναι επιτακτική η ανάγκη της αλλαγής νοοτροπίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και η εξερεύνηση νέων δρόμων και προοπτικών για τον απεγκλωβισμό της από την κρίση. Υποχρέωση ιερή βεβαίως της αυτοδιοίκησης είναι και η σωστή αξιοποίηση των όποιων πόρων, αφού μπορεί να το κάνει, προς όφελος των πολιτών. Καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια της βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας είναι φυσικά οι Αιρετές Περιφέρειες που μαζί με τις πρώτες αρμοδιότητες που ασκούν από την πρώτη του έτους ανέλαβαν από την 1/7/2011 ένα μεγάλο σύνολο από πολύ σημαντικές αρμοδιότητες. Έτσι εισερχόμαστε στην ουσία, στον «σκληρό πυρήνα» της διοικητικής μεταρρύθμισης και του Καλλικράτη. Πρόκειται για μια τεράστια τομή στη μέχρι σήμερα λειτουργία. Η κυριότερη αρμοδιότητα είναι η εφαρμογή του ΕΣΠΑ που όπως τονίστηκε είναι ο κυριότερος παράγοντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Χώρας και της εξόδου από την μεγαλύτερη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα από το τέλος του Εμφυλίου. Το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στην επίτευξη των εθνικών στρατηγικών στόχων, σε συνδυασμό με τα Τομεακά Προγράμματα, με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε Περιφέρειας. Τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα καλύπτουν κοινές δράσεις στους ακόλουθους τομείς:
- Κατασκευές υποδομών όμβριων και ακαθάρτων αγωγών αποχέτευσης, βιολογικών καθαρισμών και άλλες τεχνικές υποδομές.
- Κοινωνικές, πολιτιστικές, και υποδομές παιδείας και υγείας.
- Πολιτικές ενίσχυσης ορεινών, μειονεκτικών, νησιωτικών περιοχών.
Ξεχωριστά ζητήματα είναι η αξιοποίηση και προστασία του περιβάλλοντος, η υιοθέτηση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη διαχείριση των απορριμμάτων . Το τελευταίο ζήτημα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων της Αττικής παίρνει δραματικές διαστάσεις μετά και τις τελευταίες εξελίξεις της εμπλοκής των διαδικασιών της εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σήμερα και με την ευκαιρία της πρόσφατης ανάληψης της αντίστοιχης αρμοδιότητας η Περιφέρεια Αττικής, έχει την ικανότητα, την τόλμη, την εμπειρία και την σοβαρότητα να πετύχει να ξεπεραστούν προσωπικά μικροσυμφέροντα, τοπικές αντιρρήσεις, μικροπολιτικές μεμψιμοιρίες και μικροκομματικές αγκυλώσεις και να λυθεί επιτέλους το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αττικής που επί 45 χρόνια ταλαιπωρεί τα Άνω Λιόσια την Φυλή το Ζεφύρι και γενικότερα όλη τη Δυτική Αττική. Για την επιτυχία φυσικά του δύσκολου αυτού εγχειρήματος πρέπει να συμπράξουν όλοι ανεξαιρέτως. Θα πρέπει βεβαίως, ότι γίνει, να λάβει σοβαρά υπ' όψιν την πλήρη αποφυγή της ιδιότυπης ρατσιστικής λογικής «όλα τα σκουπίδια στα Λιόσια και στην Φυλή» όπως και την απόλυτα δικαιολογημένη απαίτηση των πολιτών της περιοχής να απαλλαγούν επιτέλους από την 45χρονη παρουσία των απορριμμάτων. Η αισιοδοξία που δημιούργησε η πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που αρχίζει να διαπερνά την Ελληνική Κοινωνία ας αποτελέσει την απαρχή της μεγάλης προσπάθειας που πρέπει να κάνουμε όλοι για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανασυγκρότηση της Πατρίδας μας.
Ο Βαγγέλης Δ. Χριστοφιλάκης είναι Οικονομολόγος και πρ.Δήμαρχος Άνω Λιοσίων

Τοποθετήθηκε τυχαία στο παρκάκι της Αυλίζας; Δε νομίζουμε...

Δεν ξέρουμε τίνος ήταν η ιδέα να διακοσμήσει το παρκάκι της Αυλίζας το εικονιζόμενο συμπαθές τετράποδο. Ούτε αν με αυτή την εικαστική παρέμβαση ήθελε να συμβολίσει τη διαχρονική στάση της Πολιτείας απέναντι στα προβλήματα των κατοίκων της συνοικίας, που δεινοπαθούν, καθημερινά, εξαιτίας της ανεξήγητης  ανοχής των κρατικών οργάνων στην ασυδοσία μερίδας τσιγγάνων, οι οποίοι έχουν επιβάλει το νόμο της ζούγκλας και έχουν αναγκάσει τους συμπολίτες  τους να ζουν υπό το κράτος του τρόμου και των απειλών, μεσα σε μια συνοικία που αποτελεί κέντρο εμπορίας ναρκωτικών και άσυλο για τους κάθε λογής παραβατικούς...