Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Λήστεψαν τους ...«ληστές»...

Στο πελατολόγιό τους έγραψαν και τη ΔΟΥ Αχαρνών οι τρεις ληστές που την ξάφρισαν, μέρα-μεσημέρι, το πρωί της 31ης Ιανουαρίου. Η Αστυνομία έφτασε, ως συνήθως, κατόπιν εορτής και έτσι αποφεύχθηκαν τα θύματα(μεταξύ των αστυνομικών, εννοείται). Σίγουρα δεν είναι αυτό το νόημα της αντίστασης στους εισπρακτικούς μηχανισμούς του Κράτους, αλλά ας μην διαμαρτύρεται η Εφορία. Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια, άλλωστε.

Συνάντηση Δημάρχου Αχαρνών-Γραμματέα της Βουλής για το κτίριο της Αμυγδαλέζας

Απέναντι από το Δήμαρχο Αχαρνών, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Θανάσης Παπαϊωάννου
Το οικόπεδο που απέκτησε από το Υπουργείο Γεωργίας η Βουλή, βρίσκεται ανάμεσα στη Σχολή της Αστυνομίας και στην Ανθαγορά
Το Δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας,  31 Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, Θανάσης Παπαϊωάννου, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία του έργου ανέγερεσης του Βιβλιοστασίου (και τυπογραφείου) της Βουλής, σε έκταση που έχει παραχωρήσει, για το σκοπό αυτό, το Υπουργείο Γεωργίας και βρίσκεται ανάμεσα στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και στην Ανθαγορά. Αξίζει να αναφερθεί ότι, παρόλο που η ανέγερση του εν λόγω έργου έχει αποφασισθεί εδώ και πολλά χρόνια, εν τούτοις βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των μελετών. Συγκεκριμένα έχουν ολοκληρωθεί η αρχιτεκτονική και στατική μελέτη, ενώ στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκεται  η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη του κτιρίου. Απαντώντας σε ερώτηση του «Μενιδιάτη», αν έχει προβλεφθεί πίστωση, για το έργο, στο φετινό προϋπολογισμό, ο Γραμματέας της Βουλής απάντησε αρνητικά, πρόσθεσε όμως ότι οι προσπάθειες, αυτή τη στιγμή, πρέπει να επικεντρωθούν στην ολοκλήρωση των μελετών, ώστε να εκδοθεί η οικοδομική άδεια. «Αν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πιστεύω ότι η χρηματοδότηση θα εξασφαλισθεί, έστω και τμηματικά», διευκρίνισε. Αναφερόμενος στα αντισταθμιστικά οφέλη του Δήμου Αχαρνών για την ανέγερση του κτιρίου είπε ότι ισχύει παλιότερη συμφωνία, η οποία εξασφαλίζει στο Δήμο 500τμ στο ισόγειο του κτιρίου και τη χρηματοδότηση της ανέγερσης ενός Παιδικού Σταθμού, με προϋπολογισμό 400χιλ. ευρώ, σε οικόπεδο της επιλογής του Δήμου. Ανέφερε, μάλιστα, ότι για το σκοπό αυτό έχουν ήδη εκταμιευθεί 100χιλ. ευρώ. Σχολιάζοντας το αίτημα για τη λειτουργία αρχαιολογικού μουσείου στο συγκεκριμένο χώρο, είπε ότι η επιλογή της χρήσης είναι αποκλειστική απόφαση του Δήμου Αχαρνών, ξεκαθάρισε όμως ότι, με βάση τους εγκεκριμένους όρους δόμησης, μόνο ένα κτιριακό συγκρότημα μπορεί να υπάρξει. Στη συνάντηση, πάντως, ο Δήμαρχος επρόκειτο, όπως είχε ανακοινώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, να θέσει και θέμα δημιουργίας Συνεδριακού χώρου, στο κτίριο, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί και ο Δήμος, καθώς και την υιοθέτηση της ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών, από τη Βουλή των Ελλήνων.    

Σταματάει τις πωλήσεις τάφων ο Δήμος Αχαρνών

Eπί Φωτιάδη, το νεκροταφείο επεκτάθηκε, παράνομα, καταλαμβάνοντας το χώρο του αμαξοστασίου, το οποίο μεταφέρθηκε, επίσης παράνομα, σε γειτονικό οικόπεδο του Δήμου Αχαρνών...
Ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το νεκροταφείο, απέδωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος. Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Χαραυγής, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 30 Ιανουαρίου, ο Σωτήρης Ντούρος τόνισε ότι η νέα διοίκηση θα σταματήσει την πώληση τάφων, επειδή, όπως είπε, αν συνεχισθεί αυτή η τακτική το νεκροταφείο δεν θα μπορεί να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες. «Έχουμε φτάσει στο σημείο να χρειαζόμαστε δύο επεκτάσεις του νεκροταφείου, την εβδομάδα, για να ανταποκριθούμε στις κοινωνικές ανάγκες. Από τούδε και στο εξής, μόνο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία, θα μπορεί να πουληθεί ένας τάφος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Ντούρος. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Δήμος θα εξετάσει το ενδεχόμενο να δημιουργίας διώροφων και τριώροφων τάφων, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Ωστόσο απέκλεισε την πιθανότητα δημιουργίας νέου νεκροταφείου στην Αγία Σωτήρα, τονίζοντας ότι η περιοχή αυτή πρόκειται να αναβαθμισθεί. Αξίζει να αναφερθεί ότι η προηγούμενη διοίκηση είχε προχωρήσει σε παράνομη επέκταση του νέου νεκροταφείου και έχει πουλήσει, παράνομα, τους τάφους τριετούς ταφής, προκειμένου να ικανοποιήσει την εκλογική της πελατεία.

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΣΟΥΚΑΣ: Καυτή πατάτα για τη Διοίκηση του Δήμου η Κοινωφελής Επιχείρηση

O Nίκος Γκασούκας είναι παλιά καραβάνα στην αυτοδιοίκηση  και γνωρίζει τις κακοτοπιές...
«Κρατάτε καυτή πατάτα στα χέρια σας», προειδοποίησε τη νέα διοίκηση του Δήμου Αχαρνών, αναφερόμενος στην Κοινωφελή Επιχείρηση, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, Νίκος Γκασούκας.Mιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Ιανουαρίου, δευκρίνισε ότι ο Εισαγγελέας διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για δόλια χρεοκοπία της Επιχείρησης και ότι έχει κατατεθεί σωρεία αγωγών εκ μέρους των προμηθευτών. Συμβούλευσε επίσης τη νέα διοίκηση να διενεργήσει διαχειριστικό  έλεγχο, για το ενδεχόμενο ατασθαλιών. Τέλος ανέφερε  ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του, έχει υποβληθεί αίτημα πτώχευσης και της νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΠΕΔΑ) και κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου να διερευνήσει το θέμα, προκειμένου να αποφύγει τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σήκωσε παντιέρα κατά της απαγόρευσης του καπνίσματος ο Στριφτός

Σπάνια έχει σηκώσει τον τόνο της φωνής του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Σπύρος Στριφτός και η αντίθεσή του στην απαγόρευση του καπνίσματος ήταν μια από αυτές...
Την αγανάκτησή του για την επιμονή του Υπουργού Αντρέα Λοβέρδου, στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, εξέφρασε ο πρώην Δήμαρχος Σπύρος Στριφτός. Μανιώδης καπνιστής ο Σπύρος Στριφτός θέλησε να εκδηλώσει την αντίθεσή του στην, όπως την αποκαλεί, αντικαπνιστική υστερία. «Σε μια χώρα όπου διαλύονται οι κοινωνικές δομές και δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, αποτελεί παράδοξο να εξαντλεί η Πολιτεία το δυναμισμό και την αποφασιστικότητά της για την απαγόρευση του καπνίσματος  στους δημόσιους χώρους. Και λυπάμαι που το λέω αυτό για το συγκεκριμένο Υπουργό, που είναι φίλος μου και τον συναντάω συχνά στους αγώνες του Ολυμπιακού», τόνισε μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Σπύρος Στριφτός.

Δικαίωση για το Χρήστο Γκίκα και για πολλούς ακόμα η επαναπρόσληψη της Χαράς Χαβδούλα

O Xρήστος Γκίκας υπερασπίσθηκε πολλές φορές τους εργαζομένους του Δήμου
O Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γκίκας στάθηκε, σε όλη την προηγούμενη τετραετία στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Αχαρνών. Τους στήριξε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα δικαστήρια, όπου τους ανάγκασε να προσφύγουν, η αναλγησία της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου. Μια από τις περιπτώσεις που ο Χρήστος Γκίκας υπερασπίσθηκε, σθεναρά, ήταν και της Χαράς Χαβδούλα, η οποία είχε απολυθεί, άδικα, από το ΚΥΠΕΚΟ και είχε δικαιωθεί, πρωτόδικα, από τα δικαστήρια. Μπροστά στη βέβαιη δικαίωσή της και σε δεύτερο βαθμό, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ο Δήμος να της καταβάλει αποζημίωση και τους οφειλόμενους, μέχρι σήμερα, μισθούς, η νέα διοίκηση αποφάσισε, μετά από πρόταση των Σπύρου Στριφτού και Χρήστου Γκίκα να συμβιβασθεί εξωδίκως και να σταματήσει την αντιδικία. Έτσι επαναπροσέλαβε την Χαρά Χαβδούλα και επειδή, εν τω μεταξύ το ΚΥΠΕΚΟ, έχει λυθεί, Χαρά Χαβδούλα μεταφέρθηκε στην Κοινωφελή Επιχείρηση, η οποία απορρόφησε τις δραστηριότητες του ΚΥΠΕΚΟ. Τέλος καλό, όλα καλά για τη Χαρά Χαβδούλα, που είναι μια από τις αγαπημένες φυσιογνωμίες των Αχαρνών. Συγχαρητήρια στον Χρήστο Γκίκα και στο Σπύρο Στριφτό που την υπερασπίσθηκαν με συνέπεια, μέχρι τη δικαίωσή της. Συγχαρητήρια και στη νέα διοίκηση και στο Σωτήρη Ντούρο, που αναγνώρισαν το δίκιο της Χαράς Χαβδούλα και έδωσαν τέλος στην ταλαιπωρία της. Μακάρι να πορευθούν με δικαιοσύνη και κατανόηση στο δίκιο των εργαζομένων μέχρι τέλους. Και να είναι βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι και ο κόσμος θα τους το αναγνωρίσουν.   

Επίδειξη δυναμισμού η εκδήλωση του "Σπάρτακου" για την κοπή της πίτας

Oι διοικούντες το Σύλλογο υποδέχθηκαν θερμά τους Δημοτικούς Συμβούλους
Οι αθλητές του Συλλόγου, σε μια αναμνηστική φωτό, με τα μέλη της διοίκησης και τους προπονητές τους
Αν ο δυναμισμός ενός αθλητικού σωματείου εκφράζεται από το πλήθος και τις επιτυχίες των αθλητών του, τότε ο «Σπάρτακος Αχαρνών» είναι ένα από τα πιο δυναμικά σωματεία της Αττικής. Η δυναμική του σωματείου εκφράστηκε και στη εκδήλωση για την κοπή της πίτας του, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 23 Ιανουαρίου, στο γυμναστήριο που έχει διαμορφώσει, κάτω από την κερκίδα του γηπέδου του Αχαρναϊκού. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, νυν και πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολύς κόσμος.

Πετυχημένη παράσταση κουκλοθέατρου στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

 Μια απολαυστική παράσταση με μαριονέτες από τον Χρήστο Αυτσίδη με θέμα: «Ιππότες ζωγράφοι, ποιητές ξιφομάχοι, σε πλοίο με τρία κατάρτια», είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, το πρωινό της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου 2011, οι μαθητές και οι νηπιαγωγοί του 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Θρακομακεδόνων . Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων γέμισε με τα γέλια, τα παιδικά χειροκροτήματα, τα επιφωνήματα έκπληξης και ενθουσιασμού των μικρών παιδιών. Οι εκπαιδευτικοί του 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Θρακομακεδόνων, που είχαν την ιδέα της διοργάνωσης, ευχαρίστησαν θερμά το προσωπικό του Πνευματικού Κέντρου για την άψογη συνεργασία και τη ζεστή φιλοξενία του και ιδιαιτέρως τον πρόεδρό του Δρα Λαμπρινό Πλατυπόδη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά τους.

Συνάντηση Δημάρχου για το αρχαίο θέατρο Αχαρνών

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αχαρνών λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Συνάντηση στα γραφεία της εταιρείας «ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ»- Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Αχαρνών, είχε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σωτήρης Ντούρος με τον Πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρο Μπένο και την Αρχαιολόγο κα. Μαρία Πλάτωνος. Σκοπός της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου του «ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ» κας Μαρίας Μίχα, ήταν η ενημέρωση αναφορικά με τις κινήσεις που έχουν γίνει έως σήμερα, αλλά και ο προγραμματισμός των επόμενων βημάτων, για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Αχαρνών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, στην ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων, στη συνέχιση των ανασκαφικών εργασιών, στην πολεοδομική αναβάθμιση της πόλης με επίκεντρο το εξαιρετικό αυτό μνημείο καθώς και στις πηγές χρηματοδότησης των εργασιών. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά με οργάνωση εκδηλώσεων και διαρκή υποκίνηση των πολιτών, για να αναδείξουν την «ψυχή» της πόλης, το αρχαίο θέατρο. « Για τη νέα Διοίκηση του Δήμου Αχαρνών, η ανάδειξη του θεάτρου αποτελεί ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Ο κ. Μπένος έχει αγαπήσει και έχει δεθεί με το σημαντικό αυτό μνημείο της πόλης μας σαν να βρίσκεται στη γενέτειρά του. Με την πολύτιμη βοήθειά του, τη βοήθεια του «ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ» αλλά και τη συμβολή όλων των θετικών δυνάμεων αυτής της πόλης, πιστεύουμε πως θα κερδίσουμε το στοίχημα που έχουμε βάλει σαν Δημοτική Αρχή, να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου, με ναυαρχίδα το αρχαίο θέατρο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σωτήρης Ντούρος.
Ο Πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» κ. Σταύρος Μπένος δήλωσε πως, είναι ευτυχές το γεγονός ότι η νέα Δημοτική Αρχή είναι θετική στην ανάδειξη ενός τόσο σημαντικού για την πόλη των Αχαρνών ευρήματος. Επεσήμανε ακόμη την ανάγκη να αντιληφθούν και οι κάτοικοι όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη σημαντικότητα του αρχαίου θεάτρου, αλλά και τα οφέλη που θα φέρει η ανάδειξή του στην πόλη τους. «Είμαι αισιόδοξος για την πορεία των εργασιών. Τόσο το «ΔΙΑΖΩΜΑ» όσο και εγώ προσωπικά, θα είμαστε στο πλευρό της νέας Δημοτικής Αρχής, ώστε να γίνει το όνειρο πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Μπένος, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, ο πρώην Υπουργός κ. Στάθης Γιώτας, ο Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Κορνηλάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΑ κ. Παναγιώτης Γκίκας η Πρόεδρος του «ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ» κα. Μαρία Μίχα, και το μέλος του Δ.Σ. του Διαζώματος, Ζωγράφος κα. Κλεοπάτρα Δίγκα.

Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Θεσσαλών Αχαρνών

Την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Θεσσαλών το Σάββατο βράδυ στις 22 Ιανουαρίου σε νυχτερινό κέντρο στην Λεωφόρο Πάρνηθας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της προέδρου του Συλλόγου Χρύσας Μαλλικοπούλου η οποία αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την μεγάλη συμμετοχή τους, μίλησε για τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα του Συλλόγου. Τόνισε ότι αν και η επίσημη λειτουργία του Συλλόγου μετράει μόλις τρία χρόνια ζωής, οι δραστηριότητες του είναι πολλές. Κάλεσε όλα τα μέλη να δώσουν το παρών στην 2η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στις 30 Ιανουαρίου και αναφέρθηκε στον κοινωνικό χαρακτήρα του Συλλόγου λέγοντας, ότι ο απώτερος σκοπός της ίδρυσής του είναι να μπορούν να φανεί χρήσιμοςστα μέλη του. Κάλεσε όλους τους Θεσσαλούς να είναι κοντά στον Σύλλογο ,έτσι ώστε να μπορέσουν να τιμήσουν τον τόπο καταγωγής τους διατηρώντας τα ήθη και έθιμά τους αναλλοίωτα και τις παραδόσεις τους ζωντανές. Στη συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου έκοψε το πρώτο κομμάτι της πίτας ,όπου το αφιέρωσε σε όλους τους παρευρισκομένους ευχόμενη υγεία και δημιουργία για το νέο έτος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος ,ο οποίος αφιέρωσε το κομμάτι του στη Θεσσαλία ,τόνισε ότι είναι κοντά στους Συλλόγους και υποσχέθηκε την βοήθειά του στην δημιουργία ιστοσελίδας του Συλλόγου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η κ. Λίζα Ντούρου η σύζυγος του Δημάρχου, ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης Παναγιώτης Κορνηλάκης με τη σύζυγο του , ο Παναγιώτης Γκίκας πρόεδρος της Αρωγής με τη σύζυγο του και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σοφία Χριστοπούλου, Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, Κώστας Ρούσσας και Γιάννης Μίχας. Στη συνέχεια το χορευτικό του συλλόγου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Θεσσαλίας και μετά το πέρας της επίσημης τελετής οι καλεσμένοι και τα μέλη του Συλλόγου γλέντησαν με φαγητό και άφθονο κρασί μέχρι τα ξημερώματα .

Δίκιο έχει, αλλά που να το βρει...

Οι διεκδικήσεις δεν γίνονται από τον καναπέ, τόνισε ο Βασίλης Οικονόμου...
Nα βρίσκονται σε επαγρύπνηση, κάλεσε τους τρίτεκνους, μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Συλλόγου Τριτέκνων Αχαρνών, ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. «Με επιστολές και από τον καναπέ δεν γίνονται αγώνες και διεκδικήσεις. Δείξτε με την παρουσία σας τη δύναμή σας», προέτρεψε τα μέλη του Συλλόγου ο Βουλευτής. Αναφέρθηκε ακόμα στη δική του ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, σχετικά με τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, για την καταβολή του επιδόματος, η οποία, όπως είπε, συνετέλεσε ώστε να κάνει πίσω η Κυβέρνηση. «Με οικογενειακό εισόδημα 40χιλ. ευρώ, ετησίως δεν είναι δυνατό να θεωρείται προνομιούχα μια οικογένεια 6 ατόμων, με τέσσερα παιδιά που πρέπει να ζήσουν και να σπουδάσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής. Δίκιο έχει, αλλά που να το βρει σε μια χώρα που θεωρούνται προνομιούχοι οι συνταξιούχοι των 700 και των 800 ευρώ.

Ο Δήμος αγκάλιασε το Σύλλογο Τριτέκνων «Η ζεστή αγκαλιά»

Η Μαρία Ναυροζίδου ζήτησε τη δέσμευση του Δημάρχου για τη στέγαση του Συλλόγοι Τριτέκνων κι εκείνος δεν αρνήθηκε να τη δώσει
Η διαβεβαίωση του Δημάρχου Σωτήρη Ντούρου ότι τα γραφεία του Συλλόγου Τριτέκνων θα εξακολουθήσουν να φιλοξενούνται στο χώρο του παλιού Δημαρχείου Αχαρνών, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, αποτέλεσε την είδηση της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 23 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών. «Οφείλουμε να προσφέρουμε μια αγκαλίτσα στη ζεστή αγκαλιά», διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών, απαντώντας με λογοπαίγνιο στη σχετική ερώτηση της Προέδρου του Συλλόγου, Μαρίας Ναυροζίδου. Η τελευταία αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις του αγώνα να μην εξαρτάται από εισοδηματικά κριτήρια η καταβολή του επιδόματος των τριτέκνων και κάλεσε τα μέλη να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, γιατί, όπως είπε, παρόλο που, σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση υποχώρησε, δεν είναι βέβαιο ότι το θέμα έχει κλείσει οριστικά. Πρόσθεσε ακόμα ότι οι τρίτεκνοι θα εξακολουθήσουν να δίνουν τη μάχη για την πλήρη εξομοίωσή τους, από πλευράς δικαιωμάτων, με τους πολύτεκνους.


Δεν ξέχασε τους κατοίκους του Αη Γιάννη ο Γιώργος Λέκκας

O Γιώργος Λέκκας δεν είναι, πλέον, Δημοτικός Σύμβουλος, αφού δεν έθεσε υποψηφιότητα στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές. Ωστόσο ανταποκρίθηκε ευχαρίστως στην πρόσκληση του Περικλή Λυμνιάτη και δήλωσε παρών στην εκδήλωση του Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης Ρώσος». «Ερχόμουνα πάντοτε, ως Δημοτικός Σύμβουλος και θεώρησα υποχρέωσή μου να έλθω και τώρα», υπογράμμισε ο Γιώργος Λέκκας, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει οι αρμόδιοι να δείξουν ιδιαίτερη ευαισθησία για τα προβλήματα της συνοικίας, η οποία θεωρείται από τις πιο υποβαθμισμένες της πόλης. «Δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να μεριμνά για όλους, ώστε να εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λέκκας, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εφαρμογή του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων επειδή μεταβιβάζει πολλές αρμοδιότητες στους Δήμους. «Οι διοικούντες έχουν περισσότερες αρμοδιότητες και επομένως, σε πολλές περιπτώσεις, εξαρτάται από αυτούς η λύση των προβλημάτων. Νομίζω ότι υπάρχουν προοπτικές, αρκεί να αξιοποιηθούν κατάλληλα», κατέληξε ο Γιώργος Λέκκας.

Τα βρήκε «μπαστούνια» στον Αη Γιάννη το Ρώσσο, ο Κώστας Σαββίδης

H κυρία της φωτογραφίας αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τον Κώστα Σαββίδη...
Μπαστούνια τα βρήκε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Σωτήρη Ντούρου, Κώστας Σαββίδης, όταν άρχισε να τα «μασάει», στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου» Άγιος Ιωάννης Ρώσσος». Απαντώντας στο ερώτημα των κατοίκων, αν θα διαθέσει μια υπάλληλο για τη λειτουργία του ΚΑΠΗ της γειτονιάς τους, ο Δημοτικός Σύμβουλος όχι μόνο απέφυγε να δεσμευθεί, αλλά υποστήριξε πως η διοίκηση του Δήμου μελετά το ενδεχόμενο να κλείσει μερικά από τα 12 ΚΑΠΗ και παραρτήματα. Εξέφρασε ακόμα επιφυλάξεις για τη στατική αντοχή του κτιρίου, επειδή είναι εκτός σχεδίου. Η αντίδραση των κατοίκων και της διοίκησης του Συλλόγου ήταν δυναμική. «Να δούμε αν θα τολμήσετε να κλείσετε το ΚΑΠΗ του Αγίου Διονυσίου», είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περικλής Λυμνιάτης. «Εμείς έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη το ΚΑΠΗ από αυτούς που μένουν στο κεντρικό Μενίδι. Εκείνοι, τουλάχιστον, έχουν 10 καφενεία να πάνε», σημείωσε, εύστοχα, μια ηλικιωμένη κυρία. Όσο για την αντοχή του κτιρίου, ο Πρόεδρος ήταν καταπέλτης. «Έχει αποδείξει την αντοχή του στο σεισμό της Πάρνηθας. Δεν έπαθε το παραμικρό από τα 5,9 Ρίχτερ. Εν πάση περιπτώσει αν αυτό είναι το πρόβλημα στείλτε μηχανικό να το ελέγξει», τόνισε ο Περικλής Λυμνιάτης που ζήτησε από τη διοίκηση να προβλέψει, μέχρι το τέλος του χρόνου, χώρο για εκκλησία, στο νέο σχέδιο πόλης και να επαναλειτουργήσει τη Δημοτική Συγκοινωνία  

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ: Αδικημένη η συνοικία του Αγίου Δημητρίου

Μια μεγάλη αλήθεια είπε το πρωί της Κυριακής ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος. «Η συνοικία του Αγίου Δημητρίου είναι αδικημένη», παραδέχθηκε ο πρώτος τη τάξει πολίτης της πόλης. Κι επειδή η παραδοχή δεν αρκεί, δεσμεύθηκε ότι ο Δήμος θα προσπαθήσει να αλλάξει η εικόνα της συνοικίας. Κάτι που δεν είναι εύκολο, αφού οι ελλείψεις είναι πολλές και μάλιστα αφορούν στις στοιχειώδεις υποδομές. Μια από αυτές και η απόκτηση οικοπέδου για την ανέγερση του νέου ιερού ναού, που αποτελεί σκοπό ζωής για τους κατοίκους, αλλά και για τον εφημέριο της ομώνυμης ενορίας πατέρα Κωνσταντίνο Πρίμπα. Ο ιερωμένος δεν παρέλειψε και αυτή τη φορά να θέσει το θέμα και δήλωσε ότι πρόκειται να το συζητήσει, σύντομα, με τον Μητροπολίτη κκ Αθηναγόρα. Αισιόδοξος ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γκίκας εκτίμησε ότι το πρόβλημα του οικοπέδου έχει λυθεί και όλοι ευχήθηκαν να έχει δίκιο. Ωστόσο το γεγονός ότι ένας καλός γνώστης της υπόθεσης, όπως ο παπα Κώστας, ανησυχεί δεν μπορεί παρά να έβαλε σε σκέψεις τους ενορίτες του Αη Δημήτρη.

Συγκίνησε η Λαμπρινή Γκουβέρου...

Oι καλεσμένοι ακούνε συγκινημένοι την ομιλία της Λαμπρινής...
Συγκίνηση προκάλεσε στα μέλη και τους προσκεκλημένους του Συλλόγου Αγίου Δημητρίου, η ομιλία της Προέδρου Λαμπρινής Γκουβέρου, στην εκδήλωση για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 23 Ιανουαρίου. Οι νοήμονες άνθρωποι διδάσκονται από τις δυσκολίες της ζωής και η Λαμπρινή Γκουβέρου απέδειξε ότι η περιπέτεια της υγείας της την έκανε σοφότερη. «Δώρο του Θεού ο χρόνος και η ζωή,  κυλάει σαν ποταμός που δεν στερεύει, αλλά και που δεν γυρνάει πίσω. Χαρά σε κείνους που τη  χρησιμοποιούν σωστά, γιατί δικαιώνονται. Πρέπει να το καταλάβει ο άνθρωπος ο μικρός, ότι δεν είναι τίποτα. Ένας κόκκος είναι μέσα στην αιωνιότητα. Η ζωή είναι τόσο μικρή και γι' αυτό πρέπει να καταλάβουμε την αξία του χρόνου και να τον χρησιμοποιούμε πάντα σωστά», τόνισε καταχειροκροτούμενη η Λαμπρινή Γκουβέρου, η οποία ευχήθηκε κόβοντας το πρώτο κομμάτι από την πίτα να είναι ο νέος χρόνος γεμάτος αγάπη, φιλία, συγνώμη και  δημιουργία για τον τόπο μας. Μακάρι.

Ελεύθερος κι ...ωραίος ο Παντελής Ελευθεριάδης...

Mετά την αναξαρτητοποίησή του, ο Παντελής Ελευθεριάδης (στην άκρη δεξιά), χάνει αυτοδίκαια την ιδιότητα του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου
Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του Παναγιώτη Γρηγοριάδη γνωστοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παντελής Ελευθεριάδης. Η ανεξαρτητοποίησή του σημαίνει ότι αυτοδίκαια χάνει την ιδιότητα του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το άρθρο 66, παράγραφος 6 του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, «το μέλος του δημοτικού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξή του δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη και δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου ή της οικονομικής επιτροπής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής, όπου εκλέχτηκε ως μέλος της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, καθώς και να ορισθεί ή να παραμείνει αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του».  Ως εκ τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να προχωρήσει στην εκλογή νέου Γραμματέα, κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε να είναι νόμιμη η συγκρότησή του. Δεν πρόκειται, φυσικά για θέμα ουσίας, αφού η θέση του Γραμματέα δεν θεωρείται επίζηλη. Είναι όμως  θέμα ουσίας  να εξηγήσει ο αποχωρών τους λόγους της αποχώρησής του. Σίγουρα ενδιαφέρει όλους τους δημότες και πρωτίστως εκείνους που τον ψήφισαν.


Κρατάει χρόνια αυτή η ...κάμερα...

Ο Κώστας Ζίγγηρης επί το έργον...
Ο Κώστας Ζίγγηρης προσήλθε στη συνέντευξη Τύπου της ΙΛΕΑ εξοπλισμένος, όπως πάντα, με τη βιντεοκάμερά του. Τι προέκυψε όταν η συνέντευξη έφτασε στο μείζον θέμα της αναβίωσης του θεσμού των Συμποσίων Ιστορίας και Λαογραφίας; Ότι ο Κώστας Ζίγγηρης είχε βιντεοσκοπήσει το πρώτο Συμπόσιο, που είχε πραγματοποιηθεί το 1988, στις Αχαρνές. Η βιντεοταινία, 23 χρόνια μετά, αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο και μάλιστα σε μια συγκυρία, κατά την οποία η ΙΛΕΑ αγωνίζεται να διασώσει το θεσμό, που έχει ατονήσει. Φυσικά το ΔΣ της ΙΛΕΑ του ζήτησε μια κόπια από τη βιντεοταινία και όπως αναμενόταν ο Κώστας Ζίγγηρης δεν αρνήθηκε. Σε τέτοια θέματα δεν χαλάει χατήρια. Σε άλλα είναι κέρβερος...

Θυμήθηκε τον Παναγιώτη Φυτά ο κυρ Σωτήρης...

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ
Μια εξαιρετικά συγκινητική στιγμή έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το ΔΣ της ΙΛΕΑ. Καθώς η συζήτηση είχε στραφεί στους δωρητές της ΙΛΕΑ, ο βετεράνος Σωτήρης Παρθενίου θυμήθηκε ένα φίλο του, που δεν βρίσκεται, πλέον, ανάμεσά μας. «Έλεγα συνεχώς στον Παναγιώτη Φυτά να δωρίσει στην ΙΛΕΑ το καρυοφύλλι του. Όμως αποτελούσε οικογενειακό κειμήλιο και δεν ήθελε να το αποχωρισθεί. Θα στο δώσω όταν δεν θα κρατάνε, πλέον τα κότσια μου, απαντούσε. Μου το έδωσε πριν λίγο καιρό. Μερικές μέρες αργότερα έμαθα το θλιβερό μαντάτο», είπε, βουρκωμένος. Λίγο πιο πέρα ο Πρόεδρος της ΙΛΕΑ Γιώργος Φυτάς σκούπιζε ένα δάκρυ. Ο Παναγιώτης Φυτάς, στον οποίο αναφέρθηκε ο Σωτήρης Παρθενίου, συμβαίνει να  είναι ο πατέρας του...

Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί το 10ο Συμπόσιο Ιστορίας και Λαογραφίας που διοργανώνει η ΙΛΕΑ

O αειθαλής Δημήτρης Γιώτας πρωτοστατεί στην αναβίωση των Συμποσίων Ιστορίας και Λαογραφίας
Να αναβιώσει το θεσμό των Συμποσίων Ιστορίας και Λαογραφίας αποφάσισε η Ιστορική Και Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών(ΙΛΕΑ). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη διάσωση ενός σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της Αττικής, που καθιέρωσε, το 1988, η ΙΛΕΑ. Έκτοτε, πραγματοποιήθηκαν άλλα  οκτώ Συμπόσια, σε ισάριθμους Δήμους και Κοινότητες της Αττικής, με αντικείμενο την προβολή πρωτότυπων εργασιών, ερευνών, μελετών, ταινιών και βιβλίων που αναφέρονται σε αρχαιολογικά, ιστορικά, λαογραφικά, οικολογικά, πληθυσμιακά και κοινωνικά θέματα της Αττικής, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο τελευταίος Δήμος που ανέλαβε την διεξαγωγή του 10ου Συμποσίου ήταν ο Δήμος Φυλής, όμως τελικά δεν το πραγματοποίησε. Έτσι, μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί ένα πνευματικό της τέκνο, αφού το τελευταίο Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε στον Αυλώνα, το 2002, η ΙΛΕΑ πήρε τη μεγάλη απόφαση να διοργανώσει με δική της πρωτοβουλία το 10ο Συμπόσιο, τον προσεχή Οκτώβριο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών. «Ψυχή» της διοργάνωσης θα είναι και πάλι ο εμπνευστής του θεσμού Δημήτρης Γιώτας, ο οποίος στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, έκανε μια πρώτη εισήγηση για τα οργανωτικά, με πιο σημαντικό από αυτά, την προθεσμία υποβολής των ανακοινώσεων η οποία λήγει στο τέλος Μαρτίου. Εκτιμήθηκε ακόμα ότι από την προβολή του Συμποσίου, μέσω του Τοπικού Τύπου, έχει, ήδη,  εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής, από γνωστούς επιστήμονες και ερευνητές. Aποφασίστηκε, τέλος, να ενταχθεί  στο τριήμερο της διεξαγωγής του Συμποσίου και πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, ο βασικός άξονας του οποίου, μαζί με τις άλλες οργανωτικές λεπτομέρειες, θα εξειδικευθούν στην επόμενη συνεδρίαση.



Άνοιγμα στην κοινωνία και ευχαριστίες στους δωρητές, από το ΔΣ της ΙΛΕΑ

O Γιώργος Φυτάς δείχνει στους δημοσιογράφους ιστορική φωτογραφία που προήλθε από δωρεά συμπολίτη
Να πυκνώσουν τις τάξεις της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών (ΙΛΕΑ), καλεί τους δημότες των Αχαρνών και ιδίως τους νέους, το ΔΣ. Από την ΙΛΕΑ δεν λείπουν τα μέλη, αφού αριθμεί πάνω από 650, όμως το ΔΣ πιστεύει ότι οι δημότες που ενδιαφέρονται για τη διάσωση της παράδοσης και την ιστορία του τόπου είναι πολύ περισσότεροι. Το ενδιαφέρον αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα και από το πλήθος των δωρεών τόσο σε αρχειακό υλικό, όσο και σε αντικείμενα. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Γιώργος Φυτάς θεώρησε, όπως είπε, υποχρέωσή του να ευχαριστήσει τους δημότες που δώρισαν στην ΙΛΕΑ αντικείμενα μεγάλης ιστορικής και λαογραφικής αξίας. Μάλιστα κατονόμασε, ενδεικτικά, τους Γιάννη Στάμου, Αντριάννα Κατσιγιάννη, Στέφανο Σωτήρχο, καθώς και τους κκ Παγώνα(υλικά οικοδομών) και Μαρίνη, η οποία πρόσφερε τις μηχανές προβολής του κινηματογράφου REX. Δεν παρέλειψε ακόμα να ευχαριστήσει τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ, τα οποία, όπως είπε, άφησαν στην ΙΛΕΑ ταμείο που της επέτρεψε να παρέμβει για να ολοκληρωθούν οι εργασίες, «δανείζοντας» το Δήμο με το ποσόν των 24χιλ. ευρώ, που αντιστοιχεί στη συμβατική υποχρέωση που είχε αναλάβει απέναντι στη Νομαρχία, η οποία κάλυψε το μεγαλύτερο μέρους του κόστους της ανακατασκευής του Μουσείου.

Λαογραφικό «τρίπτυχο» στην Πλατεία, με το Μουσείο, το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων και την επιτύμβια πλάκα του Μητρομάρα

Μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Πλατείας...

Μια σειρά παρεμβάσεων που σκοπεύει να κάνει η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών (ΙΛΕΑ), με αφορμή τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου που πρόκειται να τελεσθούν στο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής, γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Φυτάς.
Ο Γιώργος Φυτάς τόνισε ότι η ΙΛΕΑ σκοπεύει να δημιουργήσει στην Κεντρική Πλατεία ένα λαογραφικό «τρίπτυχο», που θα αποτελείται από το Λαογραφικό Μουσείο, το αναπαλαιωμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, που εφάπτεται στο Μουσείο και την επιτύμβια πλάκα του Μενιδιάτη αγωνιστή Μητρομάρα, που πρόκειται να τοποθετηθεί στο παρτέρι που βρίσκεται μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο, όπου τάφηκαν τα οστά του. «Από τις ιστορικές μαρτυρίες προκύπτει ότι τα οστά του αγωνιστή μεταφέρθηκαν από το Αγκίστρι, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, στις Αχαρνές και ενταφιάστηκαν δίπλα στον ιερό ναό του Αγίου Βλασίου, που τότε βρισκόταν στη θέση που βρίσκεται σήμερα το Λαογραφικό Μουσείο. Θεωρούμε λοιπόν επιβεβλημένο να στηθεί μια επιτύμβια πλάκα, για να θυμίζει το ιστορικό αυτό γεγονός και ιδιαίτερα στους νέους. Δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει για το μέγεθος και τη μορφή  του μνημείου, όμως θα πρόκειται για κάτι λιτό και απέριττο, ώστε να είναι εναρμονισμένο με την προσωπικότητα του Μητρομάρα και να δένει αισθητικά με την Πλατεία και το Λαογραφικό Μουσείο», τόνισε ο Πρόεδρος της ΙΛΕΑ.   

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΥΤΑΣ: Η ΙΛΕΑ αναζητά ένα παραδοσιακό μενιδιάτικο σπίτι για παράρτημα του Μουσείου

Tην επιθυμία του  να μην περιοριστεί το Λαογραφικό Μουσείο στο πρόσφατα ανακατασκευασμένο κτίριο του Παλαιού Δημαρχείου, στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών (ΙΛΕΑ), Γιώργος Φυτάς. Βεβαίως ξεκαθάρισε ότι άμεση προτεραιότητα της ΙΛΕΑ είναι να λειτουργήσει το Λαογραφικό Μουσείο στο ανακατασκευασμένο κτίριο, το αργότερο, μέχρι το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής, πρόσθεσε όμως ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν αρκεί για να προβληθούν τα, μεγάλης λαογραφικής αξίας, ογκώδη αντικείμενα που διαθέτει η ΙΛΕΑ. Ο Γιώργος Φυτάς τόνισε ότι αναζητά κατάλληλο χώρο γι αυτό το «παράρτημα» του Μουσείου και  ότι θεωρεί ως καλύτερη λύση ένα παραδοσιακό μενιδιάτικο σπίτι, με τους αναγκαίους βοηθητικούς χώρους(υποστατικά, στάβλο, κελάρι κλπ) και την αυλή του. «Προς το παρόν, δεν έχουμε υπόψη μας κάποιο τέτοιο χώρο, αλλά απευθύνουμε έκκληση σε όποιον έχει να μας τον διαθέσει», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΙΛΕΑ, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η ΙΛΕΑ χρησιμοποιεί αποθηκευτικούς χώρους οι οποίοι, πάντως, δεν επαρκούν. «Οι σύγχρονες μουσειολογικές αντιλήψεις απαιτούν άνετους, μεγάλους και εύκολα προσβάσιμους χώρους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Φυτάς. Πρόσθεσε ακόμα ότι η ΙΛΕΑ είναι διατεθειμένη να δημιουργήσει «μικρά μουσεία» και σε άλλες περιοχές του Δήμου, όπως οι Θρακομακεδόνες και το Ολυμπιακό Χωριό, εφόσον βεβαίως διατεθούν κατάλληλοι χώροι. «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την παράδοση της πόλης μας κτήμα όλων των πολιτών», κατέληξε ο Γιώργος Φυτάς.

Στο Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου

Το μεγαλύτερο από τα μικρά μουσεία της Αττικής θα γίνει το Λαογραφικό Μουσείο των Αχαρνών, τόνισε ο Γιώργος Φυτάς
Μετά τη συνέντευξη οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου
Τριπλή γιορτή φέτος θα αποτελέσει φέτος για τις Αχαρνές, το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής. Το μεγαλύτερο θρησκευτικό και πολιτιστικό γεγονός της πόλης, θα συμπέσει με τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών (ΙΛΕΑ), ενός από τους πιο σημαντικούς φορείς πολιτιστικούς φορείς της Αττικής, που, φέτος, συμπληρώνει, αισίως, τριάντα χρόνια λειτουργίας και δράσης. Αυτό προέκυψε από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης το ΔΣ της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών (ΙΛΕΑ), την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011. Ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Φυτάς αναφέρθηκε στο χρονικό των εργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί, ώστε να μετατραπεί ένα κτίριο κατάλληλο για γραφεία, όπως παραδόθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, σε Μουσείο. Ειδικότερα ανέφερε ότι το κτίριο απέκτησε σύστημα κλιματισμού και εξαέρωσης, πόρτες ασφαλείας, συναγερμό και κάμερες ασφαλείας, μουσειακό φωτισμό και ελαιοχρωματισμό και εξωτερικό στέγαστρο. Έμφαση έδωσε στην μουσειολογική μελέτη, που εκπονήθηκε από δύο διακεκριμένους μουσειολόγους, όπως η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Σόνια Χαραλαμπίδου και ο αρχιτέκτονας Μισέλ Ρωσιέ, οι οποίοι έχουν εργασθεί για το στήσιμο μερικών από τα πιο σημαντικά σύγχρονα ελληνικά μουσεία. Δεν παρέλειψε, ακόμα, να αναφερθεί στη συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, από τα στελέχη του οποίου τα μέλη της ΙΛΕΑ άντλησαν πολύτιμη τεχνογνωσία. Ωστόσο, την «καρδιά» του Μουσείου θα αποτελέσουν οι ειδικά φωτιζόμενες βιτρίνες, οι οποίες, σε συνδυασμό με το σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις οθόνες θα συμβάλλουν στην προβολή των περίπου 24 χιλ. εκθεμάτων. «Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο από τα λεγόμενα μικρά μουσεία της Αττικής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Φυτάς.

Παρών στην παρουσίαση της πολιτικής κίνησης των Δημαρά-Οικονόμου και ο Γιάννης Κασσαβός

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Κίνησης «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες», Γιάννης Κασσαβός, ήταν μεταξύ των παρευρεθέντων στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών. «Θεώρησα σκόπιμο να ακούσω τις σκέψεις του Γιάννη Δημαρά και του Βασίλη Οικονόμου, τους οποίους εκτιμώ. Άλλωστε με τον Βασίλη Οικονόμου που είναι Βουλευτής της Περιφέρειάς μας με συνδέει  πολύχρονη φιλία», εξήγησε, αναφερόμενος στο σκοπό της παρουσίας του, στη συγκέντρωση, ο Γιάννης Κασσαβός.

Από το ... Άρμα στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών είναι η ονομασία της νέας πολιτικής κίνησης, την ιδρυτική διακήρυξη της οποίας παρουσίασαν το μεσημέρι της Τετάρτης, 20 Ιανουαρίου 2011, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς. «Στόχος της κίνησής μας είναι να συμβάλει σε ένα μεγάλο και ουσιαστικό διάλογο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για την προάσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που αναγνωρίζει το δημοκρατικό πολίτευμα και τα οποία σήμερα καταργούνται ή απειλούνται», τόνισε ο Γιάννης Δημαράς, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξελιχθεί η κίνηση σε κόμμα «αν αυτό χρειαστεί». Πρόσθεσε  ακόμα ότι η χώρα κυβερνάται από μια παρέα και ότι αντιμετωπίζει οξύ πολιτικό πρόβλημα, εξαιτίας της αναξιόπιστης πολιτικής που άσκησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με αποτέλεσμα να διατρέχει κίνδυνο η κοινοβουλευτική δημοκρατία. «Το πολιτικό σύστημα παρακμάζει και κλονίζεται, εξαιτίας της διαπλοκής και της καταρράκωσης των ηθικών αξιών, κι αυτό δεν είναι δική μας διαπίστωση. Άλλωστε δεν είμαστε μόνο εμείς που λέμε την αλήθεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους λόγους που οδήγησαν τον ίδιο, τον Βασίλη Οικονόμου και τη Σοφία Σακοράφα να μην ψηφίσουν το μνημόνιο, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή δικαιώθηκε από τις εξελίξεις. «Το μνημόνιο εκτός από τους πολίτες και μάλιστα τους οικονομικά ασθενέστερους, καταρράκωσε και τον κοινοβουλευτισμό, αφού η ψήφισή του ήλθε ως άνωθεν εντολή, παρόλο που δεν είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Οι τρεις Βουλευτές αρνηθήκαμε να το ψηφίσουμε, πιστεύοντας ότι δεν είμαστε πρόβατα ή αντάρτες, αλλά ελεύθεροι πολίτες, που θέλουμε να τιμούμε το Σύνταγμα. Σήμερα βρισκόμαστε στην Τρίτη αναθεώρηση του μνημονίου και βαδίζουμε για την τέταρτη, πράγμα που αποδεικνύει ότι εκείνοι που το υπέγραψαν δεν γνώριζαν ακριβώς το περιεχόμενό του» επεσήμανε ο Γιάννης Δημαράς, ο οποίος πάντως διευκρίνισε ότι η δημοσιονομική εξυγίανση ήταν απαραίτητη, αλλά όχι με τους όρους του μνημονίου. «Για να αντιμετωπισθεί η κρίση δεν απαιτείται συμφωνία τεχνοκρατών σε ένα γραφείο, αλλά η συγκατάθεση της κοινωνίας. Άλλωστε ο Ελληνικός Λαός ουδέποτε δίστασε να κάνει θυσίες για τη σωτηρία της πατρίδας», υπογράμμισε. Κάλεσε ακόμα  τους πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ, να βγουν στους δρόμους για  να  εκφράσουν με νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο την αντίθεσή τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Τέλος αναφερόμενος στις θέσεις της νέας πολιτικής κίνησης, ξεκαθάρισε ότι θα διατυπωθούν μετά την ολοκλήρωση του πολιτικού διαλόγου που πρόκειται, σύντομα, να αρχίσει στις γειτονιές αλλά και στο διαδίκτυο.   

Οι Δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται. Οι υπάλληλοι όμως μένουν...

Ήταν 19 Ιανουαρίου 2007, στη εκδήλωση των εργαζομένων, για την κοπή της πίτας τους. Ώρα 14:46 στη ταβέρνα ΧΡΥΣΟ ΠΕΤΑΛΛΟ,μάλλον. Έχει, μόλις κυκλοφορήσει η είδηση ότι η ένσταση κατά της εκλογής του έχει απορριφθεί και ο Φωτιάδης ανεβαίνει με ύφος χιλίων καρδιναλίων στην ταβέρνα για να κόψει την πίτα. Οι εργαζόμενοι, που, μέχρι τότε, οι φήμες τους έφερναν δυσαρεστημένους με το ενδεχόμενο να αναλάβει Δήμαρχος ο Φωτιάδης , παραταύτα, χαμογελούν. Μάλιστα ο οδηγός του πρώην Δημάρχου, κρατάει σταθερή την πίτα, για να βοηθήσει το Φωτιάδη να την κόψει... Η απάντηση στο ερώτημα γιατί, πάντα, χαίρονται και χαμογελούν οι εργαζόμενοι, είναι πολύ απλή: Γιατί οι Δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται. Εκείνοι όμως μένουν...

Ήταν σκληρός και τον έλεγαν Φωτιάδη...

Λες και δεν τρέχει τίποτα, μίλησε προς τους εργαζομένους, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας τους ο Φωτιάδης. Υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι επί πολλούς μήνες, άλλοι τρέχουν (και δε φτάνουν) στον Επίτροπο και στα Δικαστήρια, εξαιτίας του κι αυτός το βιολί του. Ήμουν σκληρός αλλά δίκαιος είπε...Σκληρός, σίγουρα...

Ανοικτή επιστολή του Κέντρου Μελετών Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Δήμαρχο Αχαρνών για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ)

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Δεκελείας 56, Αχαρναί Αττικής
Αχαρναί, 18-01-2011
Προς: Δήμαρχο Αχαρνών κ. Ντούρο Σωτήρη
Κοιν:   Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ντούρο Παναγιώτη,
           Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Κορνιλάκη,
           Αναπλ. Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο

Θέμα: Αναθεώρηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Κύριε Δήμαρχε,
Πρόσφατα (λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές), πάρθηκε απόφαση για αναθεώρηση του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Αχαρνών. Δυστυχώς, η πολύ σημαντική αυτή απόφαση πέρασε σαν μία οποιαδήποτε άλλη απόφαση ρουτίνας, χωρίς να προκαλέσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης μας. Είναι σίγουρο ότι ελάχιστοι γνωρίζουν το αντικείμενο και τη σημασία του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ανάπτυξη της πόλης μας και την εικόνα της στο μέλλον και ως εκ τούτου αφήνουν τις σχετικές αποφάσεις στους "ειδικούς". Η έλλειψη ενημέρωσης και συμμετοχής στη διαμόρφωση των αρχών του είναι ουσιαστικά παραίτηση από θεμελιώδη δικαιώματά μας, όπως είναι η ποιότητα της ζωής μας. Tο ΓΠΣ του Δήμου Αχαρνών αναθεωρήθηκε δύο φορές τα τελευταία 10 χρόνια με πρωτοβουλία του κράτους για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων (τελευταία φορά το 2004), ώστε να δημιουργηθεί το Ολυμπιακό Χωριό και να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στις χρήσεις γης που συνορεύουν με αυτό. Το νέο Γ.Π.Σ που υποβλήθηκε ενώ θα έπρεπε να ήταν μέρος των μεγάλων παρεμβάσεων που χρειάζεται η πόλη μας, για να ενσωματώσει τις μεγάλες πολεοδομικές προκλήσεις που έχει στα σύνορα της (Ολυμπιακό Χωριό, Σ.Κ.Α, Βασιλικά Κτήματα-Τατόι) καθώς και για να αντιμετωπίσει χρονίζοντα άλλα προβλήματα, διαιωνίζει και ενισχύει την υφιστάμενη κατάσταση. Οι αλλαγές που επιφέρει το νέο Γ.Π.Σ δεν είναι ήσσονος σημασίας, γιατί αφορούν τις χρήσεις γης και τον συντελεστή δόμησης, που έχουν άμεση εφαρμογή στην οικονομική ζωή. Κατά τη γνώμη μας οι επιπτώσεις αυτών των αλλαγών αντιστρατεύονται κάθε έννοια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης καθώς:
(α) Μειώνεται η αγροτική γη. Η μετατροπή της σε «βιομηχανική προς εξυγίανση» - ιδιαίτερα αν δεν συνοδευτεί από πολύ προσεκτικές παράλληλες προβλέψεις ενσωματωμένες στο ΓΠΣ (π.χ. μεγάλη αρτιότητα όσο είναι εκτός σχεδίου, μικρός συντελεστής δόμησης, αυστηρός ορισμός χρήσεων γής - π.χ. αποκλεισμός βιομηχανικών δραστηριοτήτων μέσης όχλησης κ.α.) -ανοίγει το δρόμο για τη τσιμεντοποίηση και υποβάθμιση όλης της ανατολικής έκτασης του δήμου από τον Κόκκινο Μύλο μέχρι το Ολυμπιακό Χωριό). Υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα «βιομηχανικό τείχος» ανάμεσα στην πόλη μας και τους όμορους Δήμους. Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η αποκοπή που δημιουργείται ανάμεσα στο κεντρικό Μενίδι και τις βορειοανατολικές περιοχές του δήμου, οι οποίες συγκεντρώνουν υψηλό αριθμό επισκεπτών από όλη την Αττική (Βαρυμπόμπη, Βασιλικά Κτήματα-Τατόι), όπως επιπλέον και μεταξύ του Ολυμπιακού Χωριού και του σιδηροδρομικού σταθμού «Δεκέλεια» που το εξυπηρετεί.
(β) Με την αύξηση του συντελεστή δόμησης στο Κεντρικό Μενίδι συνεχίζεται η οικοδόμηση πολυώροφων πολυκατοικιών και εντείνεται η πίεση για αύξηση του συντελεστή σε ολόκληρη την πόλη ,εντείνοντας έτσι την άναρχη δόμηση και την πληθυσμιακή γιγάντωση της. Οι παραπάνω επιπτώσεις αν συνδυαστούν με την έλλειψη ελεύθερων χώρων αλλά και την ελλιπή υποδομή για μια πόλη 120.000 και πλέον ανθρώπων, είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα ζωής στα χρόνια που έρχονται Κ. Δήμαρχε, πιστεύουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να ξαναθέσει από την αρχή το θέμα του Γ.Π.Σ, χρησιμοποιώντας αυτό που υποβλήθηκε ως απόθεμα γνώσης και συνεισφορά σε έναν ποιοτικά ανώτερο πολεοδομικό σχεδιασμό. Το Δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει ουσιαστικά και στη βάση εναλλακτικών προτάσεων, καθώς επίσης να γίνει διάλογος με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς. Η χρονική καθυστέρηση που αυτό συνεπάγεται είναι αμελητέα επίπτωση σε σχέση με μια λανθασμένη απόφαση, που ενδεχομένως να έχει μη αναστρέψιμες αρνητικές συνέπειες. Επίσης θα πρέπει να ελεγχθεί η παρούσα αναθεώρηση γιατί μπορεί να περιέχει στοιχεία που δεν επιτρέπουν την έγκριση της (π.χ αντίθεση με αποφάσεις του ΣτΕ) κάτι που εκ των πραγμάτων θα δημιουργήσει καθυστερήσεις. Επιπλέον, θα μπορέσει ευκολότερα ο δήμος να ενσωματώσει στο Γ.Π.Σ στοιχεία από το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε η νέα δημοτική αρχή να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στο Γ.Π.Σ καθώς και να διατυπώσει την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει στον τομέα της αστικής ανάπτυξης και του περιβάλλοντος.

Για το ΚΕΜΒΑ
Σπύρος Ντ. Βρεττός Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος

Το Κέντρο Μελετών Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΚΕΜΒΑ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που έχει ως σκοπό, τη προώθηση των στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ιστορική πόλη των Αχαρνών και την ευρύτερη περιοχή.


Ψήφισμα της ΙΛΕΑ για το θάνατο του Παναγιώτη Γεωργίου Φυτά

Aποδίδοντας φόρο τιμής στον αποβιώσαντα Παναγιώτη Γεωργίου Φυτά, το ΔΣ της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών(ΙΛΕΑ), έλαβε το παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα, 17-01-2011, το ΔΣ της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών (ΙΛΕΑ), συνήλθε εκτάκτως, υπό την προεδρεία του Αντιπροέδρου Δημητρίου Γιώτα και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
  1. Να απονείμει φόρο τιμής στον εκλιπόντα Παναγιώτη Γεωργίου Φυτά, που υπήρξε ένας από τους θεμελιωτές του Λαογραφικού μας Μουσείου και το ενίσχυσε παντοιοτρόπως, συμβάλλοντας στη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου.
  2. Να παρακολουθήσει, σύσσωμο, την εξόδειο ακολουθία.
  3. Να καταθέσει στη μνήμη του εκλιπόντος χρηματικό ποσόν, εκ συνεισφοράς των μελών του ΔΣ, υπέρ της ΙΛΕΑ.
  4. Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  5. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.
                                                                                 Αχαρνές, 17-01-2011

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   Δημήτρης Γιώτας                                                                                          Ελένη Δίελα





Το πρόγραμμα του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων

Στις 30 Ιανουαρίου η πίτα των γυναικών της Νέας Δημοκρατίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 11:00, στην Καφετέρια LEMON TREE (πίσω από την Κεντρική Πλατεία Αγ. Βλασίου) στη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μας. Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για το Συμβούλιο Γυναικών της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Κέντρου Αχαρνών η παρουσία σας. Είναι μία ευκαιρία να βρεθούμε για πρώτη φορά το 2011, να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες & προτάσεις. Θα σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά και μην ξεχνάτε πως «Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ!»

Ευχές Κασσαβού στους εργαζομένους του Δήμου Αχαρνών

Tις θερμότερες ευχές του για υγεία και οικογενειακή ευτυχία το νέο έτος, εξέφρασε στους εργαζομένους του Δήμου Αχαρνών, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες», Γιάννης Κασσαβός. Μιλώντας στην εκδήλωση του Σωματείου εργαζομένων για την κοπή της πίτας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011, ο Γιάννης Κασσαβός καλωσόρισε τους εργαζόμενους του Δήμου Θρακομακεδόνων, οι οποίοι εντάχθηκαν στο προσωπικό του Καλλικρατικού Δήμου Αχαρνών και τόνισε ότι η εφαρμογή του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και για το προσωπικό της Αυτοδιοίκησης. «Είμαι, ωστόσο, βέβαιος ότι και σε αυτή την πρόκληση, οι εργαζόμενοι του Δήμου μας θα ανταποκριθούν με επιτυχία», κατέληξε ο Γιάννης Κασσαβός

Kι άλλος για βουλευτής...

Μετά τον Παναγιώτη Φωτιάδη, ένας ακόμα αποτυχών στις εκλογές πρώην Δήμαρχος δήλωσε, ευθαρσώς, ότι προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του Βουλευτή. Πρόκειται για τον πρώτο και ... μοναδικό Δήμαρχο Θρακομακεδόνων Θέμη Οικονόμου, ο οποίος, για ευνόητους λόγους δε διευκρίνησε ποιο θα είναι το ... τυχερό πολιτικό κόμμα που θα τον φιλοξενήσει στο συνδυασμό του. Πρώτον γιατί δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή πολιτικό κόμμα που να ξέρει ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι Βουλευτές του, εάν και εφόσον γίνουν εκλογές. Δεύτερον γιατί και ο ίδιος ο Θέμης βολεύεται να ψαρεύει στα θολά νερά, για να έχει την ευκαιρία να επιλέξει Ντόρα, αν η Νέα Δημοκρατία τον απορρίψει. Κάτι πολύ πιθανό μετά το ... συγκλονιστικό 6% που  απέσπασε στις Δημοτικές Εκλογές και μάλιστα ως επισήμως χρισμένος από τη Νέα Δημοκρατία. Τελικά, στην πολιτική πρέπει κανείς να έχει άγνοια κινδύνου και όπως έδειξε η ζωή ο Θέμης , την διαθέτει, με το παραπάνω...



    

Συνεργάτες αποκάλεσε τους εργαζομένους του Δήμου ο Σωτήρης Ντούρος

Συνεργάτες της διοίκησης, χαρακτήρισε τους εργαζομένους του Δήμου, ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος. Μιλώντας στην καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου εργαζομένων για την κοπή της πίτας ο νέος Δήμαρχος κάλεσε τους εργαζομένους, να δώσουν, με μπροστάρη τον ίδιο,  τον καλύτερό τους εαυτό για την ανάπτυξη του τόπου, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου 2011


EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Διεύθυνση Διοίκησης
Τμήμα Δημοτικού Συμβουλίου

Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα
136 73 Αχαρνές
Τηλ.(+30) 210 2415398  - 399
2132072398  -  399
Fax (+30) 210 2415399
Πληροφορίες : κ. Ντούρος Χρήστος
κ. Δημητρακόπουλος Θεόδωρος





Προς:





Αχαρνές.14-1-2010
                   Αριθ. Πρωτ. : 2612

1.      Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σωτήρη Ντούρο
2.      κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους





                                             
                                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                                                  
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 , σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 4η ΤΑΚΤΙΚΗ Δημόσια συνεδρίαση του Σώματος που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (2ος όροφος Δημαρχιακού Μεγάρου) την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:00 για να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
Α.       ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
Β.       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Γ.       ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ 20/1/2011
1.  Καταβολή τελών για διοικητικές πράξεις των Πολεοδομικών Υπηρεσιών
2.  Λήψη απόφασης για τον καθορισμό νέας ζώνης με τιμή χρέωσης ως προς το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας για την εκτός σχεδίου περιοχή του Πανοράματος σύμφωνα με τη ΔΟΥ Αχαρνών
3  Έγκριση διετούς προγράμματος δράσης για τα έτη 2011 -2012 της ΄΄ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ΄΄.
4  «Σύσταση επιτροπής παραλαβής έργων.»
5  ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ»
6  «Λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή τιμής σύνδεσης ακινήτων με το
    δευτερεύον δίκτυο ακαθάρτων.»
7  Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ιδρύματος «ΚΕΝΤΡΟ  ΑΤΟΜΩΝ  ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ»ΑΡΩΓΗ
8 Απορρόφηση της αστικής Εταιρείας ΄΄ΚΥΠΕΚΟ΄΄ από την ΄΄ΚΕΠΕΔΑ΄΄ και ορισμός εκκαθαριστή.
9 Ορισμός ελεγκτή και ορκωτού λογιστή για διαχειριστικό έλεγχο από την σύσταση έως το κλείσιμο της Εταιρείας ΄΄ΚΥΠΕΚΟ΄΄.
10 Ορισμός ελεγκτή και ορκωτού λογιστή για διαχειριστικό έλεγχο από την σύσταση έως το κλείσιμο για το ΄΄ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ΄΄ (ΚΕΚΔΑ)
11 Λύση της ανωνύμου μονομετοχικής εταιρείας Νεκροταφείου και ορισμός εκκαθαριστή - ελεγκτή και Ορκωτού Λογιστή.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΝΤΟΥΡΟΣ