Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Διαμαρτύρονται και οι γονείς του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΕΝΗ ΜΟΤΣΙΑ
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες συλλόγων Γονέων, σχολείων του Δήμου Αχαρνών, για ελλείψεις στα σχολεία και κυρίως στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη της διαμαρτυρίας παίρνει ο Σύλλογος Γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου, με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Μίχα. Ιδού το κείμενο της επιστολής:
Κύριε Μίχα,
Ο Σύλλογός μας λαμβάνοντας υπόψη, τα καθημερινά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική μας κοινότητα όπως έλλειψη πετρελαίου, γραφικής ύλης, βιβλίων και πολλών άλλων, τα οποία θέτουν σε Κ ί ν δ υ ν ο την Υ γ ε ί α και την Α σ φ ά λ ε ι α των Π Α Ι Δ Ι Ω Ν Μ Α Σ και καταπατούν το Δ ι κ α ί ω μ α τ ο υ ς για Α ξ ι ο π ρ ε π ή Δ ω ρ ε ά ν Π α ι δ ε ί α, σας εκφράζει με την παρούσα επιστολή :
την Δ Υ Σ Α Ρ Ε Σ Κ Ε Ι Α και Α Γ Α Ν Α Κ Τ Η Σ Η του :
Ø διότι αγνοήθηκαν παντελώς μέχρι σήμερα οι προβλεπόμενες  ρυθμίσεις
Ø διότι αγνοήθηκαν όλες οι επιστολές των αρμόδιων φορέων, με αποτέλεσμα, τόσους μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι Σχολικές Μονάδες καθώς και οι Μαθητικές Κοινότητες να αντιμετωπίζουν τεράστια λειτουργικά προβλήματα.
την Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α και Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α του :
Ø για την κατασπατάληση των πόρων της Σχολικής Επιτροπής (επιστολή Διευθυντών Α'βάθμιας Εκπαιδ.) με αποστολή υλικού που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων ενώ άλλες που είναι άμεσες και επιτακτικές (πετρέλαιο) δεν καλύπτονται,
Ø για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της χρηματοδότησης των Σχολικών Μονάδων από το Δήμο ενώ τα λεφτά έχουν δοθεί από το κράτος
και τέλος την Α Π Α Ι Τ Η Σ Η του :
1. Για άμεση διάθεση του ποσού των 530.000 € της κρατικής επιχορήγησης του 2011 στις Σχολικές Μονάδες,
2. Για παραμονή των εσόδων των κυλικείων στις Σχολικές Μονάδες με σκοπό την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους
3. Για άμεσο εφοδιασμό όλων των Σχολικών Μονάδων με ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ για ΌΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ και
4. Για εφαρμογή της κείμενης ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ απ' όλους τους ιθύνοντες
Πρέπει να αναλογιστείτε και να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Μην ξεχνάτε ότι εκλεχθήκατε από το λαό των Αχαρνών για να δώσετε λύση στα τοπικά προβλήματά του και όχι να δημιουργήσετε νέα. Είναι ανάρμοστο, ανεύθυνο, εξοργιστικό και οξύμωρο, ΕΣΕΙΣ να πληρώνεστε για να συνεδριάζετε σε ΖΕΣΤΕΣ αίθουσες και να αφήνετε ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ να κάνουν μάθημα σε ΚΡΥΕΣ αίθουσες, χωρίς Σχολική 'Υλη και ΒΙΒΛΙΑ. Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειες σας προς επίλυση όλων των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι, χρησιμοποιώντας κάθε έννομο μέσο θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε και να δώσουμε στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, στο ΜΕΛΛΟΝ αυτής της ΧΩΡΑΣ που έχει ρημάξει, αυτό που Δ Ι Κ Α Ι Ο Υ Ν Τ Α Ι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου