Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Oι εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα
Aναστάτωση έχει προκαλέσει στις Αχαρνές η πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιλάβει τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στη Αμυγδαλέζα στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών . Ειδικότερα στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, όπου, παλιότερα, λειτουργούσε, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, κέντρο κράτησης μεταναστριών, το Υπουργείο προτίθεται να λειτουργήσει Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ανηλίκων. Έτσι, ενώ πληθαίνουν, καθημερινά οι φωνές που ζητούν τη λήψη μέτρων κατά της παραβατικότητας, η Πολιτεία, αντί να δώσει λύσεις, χρησιμοποιεί τις Αχαρνές για να ανακουφίσει άλλες περιοχές και ιδίως το κέντρο της Αθήνας. Η πρόθεση της Πολιτείας βρίσκει κάθετα αντίθετη τη δημοτική αρχή, η οποία μελετά την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αξίζει να αναφερθεί ότι για να προλάβει τις αντιδράσεις που προβλέπεται ότι θα υπάρξουν στις περιοχές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, το Υπουργείο χρησιμοποιεί το "δόλωμα" των αντισταθμιστικών ωφελών.  Ιδού το δελτίο Τύπου που ανακοινώνει την πρόθεση του Υπουργείου.
19-05-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, για τη λειτουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κέντρων Κράτησης Μεταναστών.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 19 Μαΐου 2011
                                                                        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στη νέα Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής μεταναστών που δημιουργήθηκε με το Ν3907/11, θα λειτουργούν οι παρακάτω μονάδες:
-Λακωνία, Σπάρτη - Κέντρο Κράτησης
-Χίος, Μερσινίδι - Κέντρο Κράτησης
-Σάμος, Βαθύ – Κέντρο Πρώτης Υποδοχής

-Αμυγδαλέζα – Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ανηλίκων
-Ελληνικό, τα παλαιά κρατητήρια - Κέντρο Κράτησης
-Ελληνικό, τα νέα κρατητήρια - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής
-Μονάδα Πέτρου Ράλλη – Κέντρο Κράτησης
-Ασπρόπυργος – Κέντρο Κράτησης
-Ροδόπη, Βένα – Κέντρο Κράτησης
-Έβρος, Φυλάκιο – Κέντρο Κράτησης. Επίσης, αξιοποιείται παρακείμενη δημόσια έκταση για την εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
-Θεσπρωτία , εξετάζονται τρεις προτάσεις ιδιωτών για Κέντρο Κράτησης, εκτός της πόλης της Ηγουμενίτσας.
-Αιτωλοακαρνανία, Στάνος, στρατόπεδο Ψαρογιάννη – Κέντρο Κράτησης
-Έβρος, Καρωτή, πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη – Κέντρο Κράτησης.
-Ορεστιάδα, εξετάζεται πρόταση ιδιώτη με στόχο τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου, όπου θα συστεγάζονται Υπηρεσία Ασύλου, Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, Διοίκηση του Frontex , οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας. Όλα τα κέντρα θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων. Και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Επίσης, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και όπως ανακοίνωσε η Υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο.

3 σχόλια:

LAKIS είπε...

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ, Ο ΔΗΜΟΣ;
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...
ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ε ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΛΕΜΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!ΕΛΕΟΣ!ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ(ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ).
ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ!ΔΕΝ ΘΑΓΙΝΟΥΜΕ ΕΡΜΑΙΑ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΩΝ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΝ.
ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ. ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΕΛΕΟΣ!!!!

Δημοσίευση σχολίου